vrijdag 27 april 2012

Er even tussenuit

Heerlijk een weekje naar het Gardameer in Italie,de weersverwachtingen zijn uitstekend zo rond de 25 a 26 graden.Ben er helemaal klaar voor incl. e-reader en haakwerkje,ha,ha......
groetjes !!!

woensdag 25 april 2012

De vlinderbloem omslagdoek is klaar!

Gisteravond na een drukke dag heerlijk op de bank s'avonds laat mijn omslagdoek afgemaakt,deze stond nog op mijn lijstje!Nadat Angelique van Kriannie hem al in het zwart had gemaakt,kriebelde het al helemaal,dus gauw garen gehaald en aan de slag.Hij komt uit het boek van Debbie Stoller "Happy Hooker".Hangt nu even te drogen,maar als het meeste water er uit is maar liggend verder laten drogen en wat in model trekken,anders hangt hij straks aan de achterzijde op mijn enkels ben ik bang....(wel een goed idee overigens van Angelique om hem zo op de foto te zetten!)
Nou,laat de zomer maar komen!




















maandag 23 april 2012

Aardbei-kipsandwich met peperroomkaas


Tja met een drukke week voor de boeg gisteren nog een dagje lekker kalm aan gedaan en heerlijk zitten haken aan mijn omslagdoek!Daarbij had ik het mezelf gemakkelijk gemaakt s'avonds met deze heerlijke sandwich uit de nieuwste Foodies die afgelopen vrijdag op de deurmat viel...

Aardbei-kipsandwich met peperroomkaas

voor 8 stuks

4 kipfilets(ca.600 gr)
2 el olie
zout en peper
2 takjes basilicum
1-2 ingelegde groenepeperkorrels,
ik had gewoon gemalen pepr genomen
200 gr roomkaas
2-3 el melk
8 sneetjes volkoren casinobrood
4 blaadjes sla(bijv.little gem)
250 gram aardbeien
event. houten spiesen

1.Dep eventueel het vlees droog.Verhit de olie in een pan.Bak het vlees 5-6 minuten per kant.Breng op smaak met zout en poeper en laat afkoelen

2.Was de basilicum en schud hem droog,pluk de blaadjes van de takjes en snijdt ze fijn.Hak de peperkorrels.Roer de roomkaas,de melk,de peperkorrels en de basilicum door elkaar.Breng op smaak met zout en peper.

3.Toast het brood goudbruin.Was de sla en schud hem droog.Was de aardbeien en snijd ze in dunne plakjes.Snijd de kipfilet in dunnen plakken.

4.Bestrijk de toast met de roomkaas.Beleg met de aardbeien,de sla en de kipfilet.Leg de overige toast erop.Halveer de sandwiches diagonaal en steek ze vast met de houten spiesen.

De nieuwste Foodies van deze maand staat boordenvol met heerlijk Italiaanse recepten!Helemaal mijn ding!Ook de parmaham kippakketjes met kruidige aardappelstamp die ik zaterdag had gemaakt was erg lekker.....


vrijdag 20 april 2012

De Redding van Anita Shreve

Wanneer Peter Webster een jonge vrouw na een mislukte zelfmoordpoging uit haar totaal vernielde auto bevrijdt, kan hij haar niet meer uit zijn gedachten bannen. De twee beginnen een onstuimige verhouding. Achttien jaar later heeft Sheila hem al lang verlaten en zorgt Peter als alleenstaande ouder voor Rowan, hun dochter. Rowan dreigt echter het verkeerde pad op te gaan, en voor het eerst in hun leven maakt Peter zich zorgen over haar toekomst. Hij gaat op zoek naar de enige die Rowan misschien kan helpen, ook al zal Sheila's terugkeer het hele gezin confronteren met vragen die Peter krampachtig heeft verdrongen: Hoe kan een moeder haar gezin verlaten? Waarom loopt een huwelijk stuk tussen twee mensen die zoveel van elkaar houden?
De redding is een verhaal over zonde en vergeving, over geheimen en de vernietigende kracht van de waarheid; een meesterlijk portret van een gezin dat probeert het verleden te begrijpen en een nieuwe start te maken.

Bloggen is zooo leuk!

                                                     




YOU CAN'T
buy happiness
but you can
BUY TEA
that's kind
of the same thing

Zelf gemaakt door Christel van het blog Hip in Holland en aangezien ik een enorme theeliefhebber(-leut) ben...gelijk bij haar een besteld voor aan het plankje in de woonkamer waar ook een oud theekannetje en thee-ei bovenop staat!

Bloggen is TE leuk!Hier een haakpatroontje op de kop getikt,daar een idee op gedaan,etc.,etc.IK zeg DOEN!

           

Zou ik die "Tover Pioenroos"weer voor de dag kunnen toveren?!?!

Ooit een Pioenroos gehad in de kleur hardrose,die een dag later licht rose was,weer een dag later zalmkleurig en de laatste dag creme-kleurig?Nou ik dus wel vorig jaar!Helaas niet in mijn tuin maar in een vaas als bouquet.Heb dan ook het zaad bewaard wat ik nu dus ga proberen om uit te laten komen in een kweekbakje.Een wonder als dat zal gaan lukken! Mocht het lukken dan kan ik volgens Google nog jaren lang moeten wachten op een volgroeide plant die zal bloeien....abracadabra!

donderdag 12 april 2012

Het blijft leuk......scoren bij de kringloop!

Zoals vanmiddag deze lange ketting voor slechts 1,75,op verschillende wijzen te dragen!Als armband ook leuk,heb toevallig zo'n ring om er omheen te doen zodat het mooi gelijk verdeeld blijft....
en laat ik nu ook tegen zes klossen met katoen aan lopen a 1,- p.stuk!In een mooie naturel tint...wat zullen we daar eens mee gaan haken?

dinsdag 10 april 2012

Dat valt niet mee zo'n newborn baby-shoot!


Vanmiddag met volgeladen auto op pad...studiolampen en de hele mikmak pastte net in de C1!Wat een schatje die kleine Nina,maar slapen?....nee daar had deze jongedame geen zin in,dus zo'n kleine uk die aan een stuk ligt te bewegen en dan zo'n amateurtje als ik die d'r camera nog niet helemaal kent,ja dat valt niet mee!Ondanks dat kleine Nina zich voorbeeldig heeft gedragen met al dat gewinkel aan d'r lijfje.....zijn er toch enkele leuke foto's uitgekomen!Maar daar moet nog hier en daar aan 'gesleuteld'worden!Want ja....doen dat niet alle fotografen?!?!?



zondag 8 april 2012

Bloesem bloempjes gehaakt....

Lente!!!En dan staan de bomen weer prachtig in bloei met allerlei kleuren bloesem,zo ontzettend mooi!

Helaas alleen altijd voor korte duur,dus maar eens aan de haak gegaan en gezorgd voor een blijvend lente-gevoel in de woonkamer...

Heb de bloemetjes gehaakt met garen voor haaknaald  nr.2,vervolgens 4 l tot een ketting vastmaken met een v.Dan* 2 l, in de volgende v  2dst,1 st ...dan een v in de volgende v*,herhalen van * tot * tot je 5 blaadjes hebt.De draadjes knopen en kort afknippen.
Zoek een mooie tak voor een in passende vaas en lijm de bloempjes met een lijmpistool op de takken.
That's all!!!

Even oefenen voor de newborn photo-shoot....

Tja nog nooit een newborn baby gefotografeerd en op de manier zoals ik het ingedachten heb,dus zeeeer spannend hoe het allemaal uitvalt!Heb 2 studiolampen mogen lenen en ja die moesten dus wel even uitgeprobeerd worden met dochterlief en de animals!
Fotograferen blijft gewoon leuk!!!

zaterdag 7 april 2012

De 'wool eater blanket'voor kleine Nina is af!

Hij is 80 x80 cm en erg leuk om te maken.Ik hoop dat ze hem mooi vinden,want er zitten heel wat uurtjes in!Dus ben benieuwd!Het patroon ervoor vind je hier




Sommigen vonden zelfs de 'verkeerde kant'nog mooier als de goede kant......

Leuk ingepakt met eigen gemaakte enveloppe/ontworpen kaart...



Debbie Stoller's " Happy Hooker"haakboek nog kunnen bemachtigen!

Een erg leuk en hip haakboek met n heel verhaal voorin over het haken en het ontstaan ervan,tips en technieken allemaal op een leuke manier beschreven en enkele leuke patronen.Helaas niet meer in het nederlands verkrijgbaar,maar na 'n oproepje op marktplaats had ik hem binnen 2 dagen al in huis!Kan het exemplaar van de bibliotheek weer terug!

donderdag 5 april 2012

Goed idee om draadjes aan elkaar te hechten!

Tja het kan ooit best lastig zijn....2 draadjes wol aan elkaar  hechten.Maar dit is een uitstekend idee en nog erg gemakkelijk ook!


zondag 1 april 2012

Uitnodiging gemaakt voor 80ste verjaardagsfeest

Een 1 1/2 maand geleden voor de vader van mijn vriendin samen met haar achter de pc deze uitnodiging gemaakt voor te versturen naar de genodigden.Inmiddels is gisteren het feest geweest en vanmiddag ben ik even een aardigheidje af gaan geven......
De uitnodiging op een klein canvasje laten printen met een fels La Chouffe bier erbij en een eigengemaakt envelopje met kip erop.
Altijd weer leuk om de reacties hierop te krijgen.

Interesse in een dergelijke bewerking?Mail me via  mijn website madebyme4u

Baba al Limoncello

Gisteren naar de Kasteelfair in Heeswijk Dinther geweest en daar bij Digusti een pot Baba al limoncello gekocht....dit zijn kleine cakejes/muffins gedrenkt in een limoncello siroop.Aangezien ik s'avonds onze favoriete spaghetti met garnalen en rucola maakte de baba al limoncello als toetje met vanille ijs en slagroom gegeten....heerlijk!Wel prijzig zo'n pot voor 14,-.Maar na wat Google kwam ik menig recept hiervan tegen dus ga het zeker zelf een keer proberen te maken!Misschien kan ik in de mei-vakantie in Italie wel aan baba vormpjes komen....