vrijdag 31 augustus 2012

Day 30;Selfportrait



                                         Photo Challenge Day Thirty:Selfportrait


Tja bij deze alleen maar een zelfportrait van mijn onderbenen en voeten..wat een kattenkop ben ik om er niet helemaal op te gaan vandaag,ha,ha....maar na een 2de week veel gewerkt te hebben was ik vandaag behoorlijk moe en aan wat rust toe;-)

Dus aangezien mijn accu behoorlijk leeg was(en die van de camera nog niet....)maar even zo dan,heerlijk languit op de bank naar de film The Hunger games gekeken en daarna samen met manlief Expeditie Robinson van deze week,waarin alle kandidaten zich voorstelden.Aangezien dit ook weer van start gaat zal dat 'bankenieren'wel wat vaker gebeuren de komende tijd...vervolgens nog even aan mijn plaid gehaakt....nog een 45 cm en dan is die af....YES.

Zo ook deze 30 Days Photo Challenge!Ik vond hem erg leuk om te doen en heb er zelf zeer van genoten,tot slechts 3x toe zag ik er even tegenop dat er nog wat gefotografeerd en geplaatst moest worden,maar dit kwam meer doordat het even wat minder uitkwam op dat moment (laat tijdstip,vermoeidheid),maar dan deed ik het toch en had daar achteraf gezien dan ook geen spijt van!
Als ik ergens aan begin wil ik het ook graag afmaken...

Verder wil ik alle trouwe volgers van deze Challenge (bloggers,anonieme volgers en de reacties op mijn FB bij de blog-links daar)bedanken voor al de leuke reacties,daar heb ik erg van genoten en moedigde me alleen maar aan...ThanXx



 

donderdag 30 augustus 2012

Day 29;Black and white



                                    Photo Challenge Day Twenty Nine;Black and white


                                      "There's no wine in heaven,so let's drink it here!"


Deze wijn met een wel hele bijzondere naam,ha,ha....;-) hebben we op onze vakantie in Toscane gekocht in Greve in 2009 en nog steeds niet aangebroken! 

woensdag 29 augustus 2012

Day 28;Flowers



                                           Photo Chalenge Day Twenty Eight;Flowers

Als je goed kijkt zie je dat deze orchidee levenslang in bloei staat;-)en dat nog wel op mijn nachtkastje....

Dankzij ons nu ook in ONS dorp!:-)



Jaaaahhhh we zijn gaan (yarn) bomben....het idee kwam van Pascale om ook eens ons dorpke met wat wildhaken op te leuken....
Ha,ha,ha...daar gingen we heen,2 prettige gestoorden dames(althans dat denken wij dan,moeilijk te zeggen over jezelf;-)  )op onze scooters met ons haakgerei en het benodigde bevestigingsmateriaal op zak.

We hadden er wel lol in en het liefst hadden we zakken vol  gehad om het een en ander te kunnen
'versieren'...maar we hebben slechts 4 stuks besmet met het wildbrei/haakvirus....

Pascale kan nu zelfs zeggen dat ze boven op een kunstwerk is geklommen,gelukkig waren we net klaar toen 2 tellen later een politiewagen voorbij gereden kwam,want ja...of die hier ook de humor van in hadden kunnen zien?!?!? 2 van die 'dolle wijven'met hun haakwerk in de weer.....Maar de dame op het Fiatje 500 heeft er een pracht van een halsketting aan over gehouden,ge(h)maakt door haar.

Maar het zag er wel heel leuk uit vonden wij zelf......bovenstaande hangt voor een lunchroom in 't centrum op een boom ge(h)aakt door mijzelf.

Zo kreeg ook het wevermanneke van mij alvast een sjaaltje voor de koudere dagen die wellicht gaan komen,hopelijk heeft hij het tegen die tijd nog om zijn hals,dat is natuurlijk maar afwachten.
En de mensen die bij Pearl met een nieuwe bril naar buiten komen ZIEN nu vast en zeker deze vrolijke bank waarop ze even kunnen bijkomen van hun ogentest;-)dankzij Pascale.......

Nou we zijn benieuwd hoe/wat of waar en of het loont om ?!?!? nog eens op pad te gaan samen!

En die kerels van ons?!?!?ja die weten inmiddels wel dat ondanks wat hun hier van denken/zeggen of vinden wij ons eigen toch niet aan storen,ha,ha,ha....maar we hebben wel lol gehad en hopelijk krijgen andere ook een glimlach op hun gezicht als ze dit zien;-)
 

dinsdag 28 augustus 2012

Day 27;From a distance



                           Photo Challenge Day Twent Seven;From a distance

                       “The shortest distance between new friends is a smile"
                      

Ons 1ste ei-TJE!



Onze Wyandotte krieltjes hebben vandaag hun eerste ei-TJE gelegd,ha,ha,ha....het is wel even wennen aan het formaatje i.v.t  de eieren van onze vorige kippen;-)Ze zijn ook nog steeds wat schuw,al komen ze wel uit je hand eten,maar als je het hok open laat staan durven ze er niet uit te komen.
Onze vorige kippen wel,die trippelden dan gelijk vrolijk door de tuin en kon je ook makkelijk aaien,als de hond of kat er af en toe een keer tussendoor renden werden ze niet warm of koud van...ach ja...verschil moet er zijn toch?!?!:-)

Een poosje terug zag ik bij Veerle op haar blog het setje pannenlappen terug in de samenstelling zoals ik ze had gemaakt voor mijn tante en nicht in Australie!Erg grappig om te zien dat iemand anders het idee van de combinatie kip en vierkantje al zo snel had overgenomen en had gemaakt:-),ook zij had ze voor een speciaal iemand gehaakt.
Leuk en ehhh Veerle...je hoefde je helemaal niet te verontschuldigen via de mail dat je niet meer wist waar je het had gezien en niet had gelinkt naar mij hoor!No problem!;-)
Ik kan me daar niet zo druk om maken:-)
 
 

Day 26;Close-up


                                          Photo Challenge Day Twenty Six; Close-up


                                          'It always seems impossible until it's done'




p.s;voor de foto's groter te bekijken moet je er op klikken

maandag 27 augustus 2012

Woordvertificatie uitzetten,maakt reacties plaatsen stukken leuker!

Ik vind ze zoooo irritant de woordvertificaties die je bij sommige blogs in moet vullen!Ooit moet je ze verschillende keren  opnieuw intikken doordat ze amper te lezen zijn....Zo bleek je dit ook op mijn eigen blog te moeten 'bewijzen'dat je geen robot bent....Flauwekul allemaal,dus eens even snel gekeken waar ik dat kon verwijderen!Dat kan door r-boven op ontwerp te klikken vervolgens  op
l-onder instellingen,daarna ga je naar berichten en reacties bij woordvertificatie weergeven? vink je dan nee aan!

Dat maakt bloggen en reacties plaatsen toch een stuk aangenamer?!?!Of niet?;-)

Bovendien heb ik bij Wie kan reacties achterlaten? even iedereen aangevinkt,waardoor ook mensen die geen volger zijn,of een blog account hebben(zoals bijvoorbeeld mijn zus die me ook volgt)een reactie kunnen plaatsen als zij dat willen ja/nee.

 

zondag 26 augustus 2012

Day 25;Something Pink



                          Photo Challenge Day Twenty Five;Something Pink


                                    " Bekijk de wereld door een rose bril"


Deze brillen-etui heb ik eens gekocht in Utrecht,vond hem zo leuk!Had toen net een leesbrilletje nodig....inmiddels zit ik eigenlijk nog steeds in de ontkenningsfase,al liggen er her en der wel 6 stuks verspreid wil ik er nog steeds moeilijk aan toegeven...maar kan gewoon niet meer zonder.:-(

zaterdag 25 augustus 2012

'Koekje van eigen deeg'

 
 


Ik vind ze helemaal geweldig die oude VW busjes,evenals de Fiatjes 500!Toen ik deze uitsteekvorm zag twijfelde ik ook geen moment!
Donderdag viel hij op de deurmat en gisteravond had ik er gelijk deze koekjes van gebakken,gewoon lekker simpel met de 'super kinderkoekjes mix van de Jumbo'waar je alleen maar 35 ml water aan toe hoefde te voegen...want ja al had ik een drukke dag,ik was toch wel benieuwd hoe dat er uit zou komen te zien.En maar vragen wanneer ze er nou eens 1 konden proeven toen ze net de oven uit kwamen.Ja dan is alles in ene' koek en ei',zolang je ze maar niet om 'hulp'vraagt voor de photo challenge want dan zijn ze niet thuis!;-)

Koekjesuitsteekvorm is verkrijgbaar bij Madame Charlotte



 

Mag ik even voorstellen....Het Huiskameratelier!

 
 
 
 


Bij Rebecca van Het Huiskameratelier kan men terecht voor feestelijke workshops servies beschilderen voor individuen of groepen in alle mogelijke samenstellingen.
 
Het Huiskameratelier voor Tafelzaken is een salon- en werkatelier aan huis. Een bijzonder inspirerend oud huis (1932) met gezellige tuin te Geldrop, dicht bij centrum Eindhoven. In het atelier beschilderen de gasten naar eigen ontwerp een compleet of individuele stukken servies. Verder wordt er in opdracht geschilderd en is losse verkoop van reeds geschilderde stukken mogelijk, op afspraak.

 
Het atelier onderscheidt zich vooral door de bijzondere sfeer en de grote keuze uit verschillende tafelzaken/ servies.
 
Vanaf 10 personen komt zij ook op locatie....
 

Voor wie en wanneer is de workshop geschikt?


Voor kletsmajoors, opscheppers en theeleuten, koekebakkers en kunstenaars!

Voor iedereen die zijn/ haar verborgen talenten wil ontdekken.

Een originele activiteit bij gelegenheden als:

-vrijgezellenfeestje

-vriendinnenuitje / ladies night

-babyshower

-familieuitje / familiereunie

-bedrijfuitje / teamuistapje

-kinderfeestjes / kinderworkshop

-verjaardag / Abrham & Sarah

-groepsuitje / individueel workshop

-kunstenaars

-kerst / pasen / moederdag / vaderdag

-jubilea

-huwlijkscadeau / geboortecadeau / verjaardagscadeau / gewoon cadeau

-vriendenclubs / sportclubs / verenigingen

-bijkletsavond

-PGB besteding

-evenementen / opleuken feesten & partijen



Dus mocht je in Eindhoven e.o wonen en heb je eventueel interesse,kijk dan eens op haar website
voor verdere informatie!

Het is een erg leuke workshop  om te volgen en de sfeer is fantastisch!!!En waarom ik dit allemaal weet?!?!?

Omdat ik tesamen met mijn vriendin Katinka Rebecca wel eens assisteer mocht dit nodig zijn,zoals vandaag!Dus wie weet tot ooit bij Het Huiskameratelier!;-)


                                 groetjes Angeline (Katinka & Rebecca)

 

Day 24;Animal


                                   Photo Challenge Day Twenty Four;Animal


                                 "Over de bloemetjes en de bijtjes"

Ja en van deze reuzebij (Hoornaar) ,leerde mijn man niet dat wat hij toch al wist....;-)maar WEL vliegen!
En wel zo'n 3 jaar geleden op de Toscaanse boerderij waar onze vrienden afgelopen Pinksteren zijn getrouwd!:-)))
Wat werd hij vlug...en VLOOG over een stoel om te vluchten!

Bovenstaande 'herinnering'aan zijn 1ste vliegles werd hem aangeboden door de man van mijn vriendin(die er toen ook bij waren),hij had n.l met hun meegelift onder hun ruitenwisser van hun auto vorig jaar, bij de terugreis van Spanje naar Nederland. Zodoende staat hij nog steeds te pronken in dit potje op ons terras.....

En we noemden hem Christian


Het beruchte Youtube filmpje kon ik al,maar het boek nog niet.Mijn vriendin wees me er op,ze had het zelf gelezen en het verhaal sprak me wel aan,zo aandoenlijk!

John Rendall en Anthony Bourke, twee Australische backpackers die in 1969 naar Londen kwamen, werden tegen wil en dank verliefd op een speelse welp die bij Harrods te koop werd aangeboden en besloten hem te kopen. Gedrieën woonden ze aan King's Road, waar Christian binnen de kortste keren een lokale beroemdheid werd. Maar het leeuwtje groeide heel snel op, en de tuin waarin ze hem uitlieten werd algauw te klein voor hem. Anthony en John besloten hem naar Kenia te brengen. Een jaar later gingen ze terug naar Afrika om Christian op te zoeken. Dankzij het internettijdperk genieten nu miljoenen mensen opnieuw van hun bijzondere hereniging. En we noemden hem Christian is het volledige verhaal achter de clip, vol prachtige foto's. Het is een uniek en buitengewoon boek.

In het boek staan ook hele mooie foto's van dit avontuur....
 
 
 

















 

Het boek schijnt tekoop geweest te zijn bij de Action voor 0,99 ,maar daar hadden ze hem niet meer.
Ik heb hem 2derhands nog kunnen kopen via boekwinkeltjes  een website waar mensen 2derhands boeken aanbieden,ik ben er al vaak 'geslaagd'voor een boek wat bijvoorbeeld op marktplaats niet verkrijgbaar was.....



Dat is wel even wat anders als een Maine Coon op schoot.
Een erg leuk boek ondanks dat je er zo doorheen bent!De verfilmde documentaire/film hierover hoop ik ook nog eens ooit te kunnen zien!
 

Kringloop koopje van vandaag...

Voor het boodschappen doen nog even snel de 3 kringloopwinkels in ons dorp af en bij de laatste vond ik uit 2 vuilniszakken wol deze mooie kleuren voor te haken!Was even zoeken want ook heel veel was vies of muf,maar alles bij elkaar vond ik een plastic tas vol met nog een haaknaald nr.6,knopen die ik wel mooi vond,naaigaren voor slechts 3,- samen...daar ging ik heen met mijn tasje!





                                                 

 

Day 23;Sunflare



                                           Photo Challenge Twenty Three;Sunflare

                                                        "Catch me if you can"


Tja een beetje te druk vandaag om het zonnetje te pakken te krijgen,na het avondeten dus gelijk met de hond er op uit en zo zag ik hem voorgoed achter de bewolking verdwijnen om zo stilletjes onder te gaan.....

vrijdag 24 augustus 2012

Like...this day!

Allereerst kreeg ik zo rond de middag een smsje van mijn nicht uit Australie dat mijn enveloppe toch aan was gekomen!Ze was er reuze blij mee en ging vanuit haar postbox gelijk door naar mijn tante om haar haar "goodies" te brengen....een hele opluchting want er zaten heel wat uurtjes in in het schrijven van 9 A4-tjes in het engels,haken van 2 setjes pannenlappen,2 sleutelhangers,uitzoeken van foto's voor op cd'rs,etc.

Thuis aangekomen lag er een leesboek en koekjesvorm op de deurmat wat ik had besteld  om vervolgens een kwartier later de telefoon op te moeten nemen voor een boekje wat ik ook had besteld en dat EINDELIJK na 3 weken dan binnen was gekomen!My lucky day?!?!?

Vandaar dat vandaag de duimen omhoog moesten in de photo challenge!!!!
Ik kijk weer uit naar wat meer vrije tijd om met dit alles aan de slag te gaan,maar dat zal nog even op zich moeten laten wachten helaas...druk,druk,druk.

Maar nu eerst maar eens naar bed om mijn accu weer bij te laden!;-)

                                                       wordt vervolgd......

donderdag 23 augustus 2012

Day 22;Hands


                                  Photo Challenge Day Twenty Two;Hands


                                         Het zijn twee handen op één buik.



Twee van mijn drie Musketiers wilden na veel vijven en zessen dan wel 1 tel hun duim opsteken voor me,maar langer dan ook niet!Vader en dochter......

woensdag 22 augustus 2012

Day 21;Faceless self-portrait


                                     Photo Challenge Day Twenty-One;Faceless self-portrait

                               
                                                         " It's just me myself and I"

                                              ---------------------

Altijd makkelijk zo'n zelfontspanner op je camera;-)

Day 20;Bokeh



                                               Photo Challenge Day Twenty;Bokeh

Oke....'t viel niet mee dat Bokeh!Zeker niet als je dan s'avonds om 24:00  thuiskomt en je je realiseert dat je je challenge nog moet doen en WAT voor een....manlief naar zijn werk de kids al in bed,maar een 'Diva' wil altijd graag poseren dus zo liep ook deze challenge weer goed af;-)!

En ja Bokeh?!!?Is niet iets wat zomaar even lukt,dus lang leve de' bokeh brushes' die ik gedownload heb en hierop heb toegepast in Adobe Photoshop CS5!Beetje foetelen mag toch wel een keer?!?!

dinsdag 21 augustus 2012

Why?!?!?



Op 7 Augustus deed ik deze verassingsenveloppe op de post naar Australie voor mijn tante en nicht ...uren werk heb ik ermee gehad(haken van de pannenlappen,sleutelhangers,schrijven van de 9 A4-tjes in 't engels makkelijker voor mijn nicht en goede oefening voor mij...,foto's selecteren voor op cd-r te branden 2 stuks,etc.)Dan ga je hem posten en heb je de keuze uit 10,- voor normale luchtpost of aangetekend voor 16,-....Ja ik ging dus voor de laatste,kon ik het mooi volgen met een tracktrace nummer en mij teveel uren werk die ik er in had gestoken om voor die 6,- de gok te wagen....

Tracktrace gaf als aankomst datum aan 14 Augustus dus vanaf die dag keek ik dagelijks vol smacht of het inmiddels bezorgd zou zijn,nee telkens weer vandaag en in de avond weer morgen,dit gaf hij afgelopen zaterdag 18 Augustus voor het laatst aan en gisteren en vandaag staat bij alles in een keer ONBEKEND.....grrrrrrrrrrrr heb IK weer!Omdat ik ook nog geen sms-je van mijn nicht heb ontvangen dat ze dit heeft gekregen(weet ook van niets nog)heb ik maar gemaild naar TNT met de vraag hoe en wat?!?!?!
Nou ik ben benieuwd!Ik hoop niet dat het alsnog weer verdwenen is in de post want dan baal ik als een stekker.
Ik vind het ongelooflijk dat er vaak zoveel dingen verdwijnen in de post....zomoeilijk kan het toch niet zijn?Hopelijk heb ik deze keer meer geluk,want weeer alles opnieuw maken heb ik even de puf niet voor:-(


Ook Diva heeft er de puf niet voor overdag met deze tropische temperaturen en haar dikke jas...ze ligt dan ook niet meer in maar op haar kattenkorfje heerlijk onder het briesje van de plafondventilator
En Buffy zoekt haar verkoeling gewoon lekker op de tegelvloer onder de eethoek.....

Nou van mij mag de temperatuur ook wel een paar graden zakken,want na 7 1/2 uur op mijn benen te hebben gestaan op mijn werk in een zwembad/sportcentrum waar een soortgelijke temperatuur hangt als bij ons hier in huis op zolder wist ik het gisterenavond echt even niet meer waar ik het moest zoeken zo voelde ik mijn voeten.
Dus omhoog die beentjes en lag ik ongeveer hetzelfde als Diva,maar dan in mijn eigen 'nestje'
Morgen geeft weeronline 22 graden aan....dat is meer mijn temperatuurtje.