zondag 30 juni 2013

BLOG in SPOT nr.3 "T-jonge"


Hebben jullie dat nou ook?!?!Ooit 'loop'je zomaar bij stom toeval tegen een blog aan waarvan je dan ook nog eens denkt 'DAT IK DIE NOG NIET ONTDEKT HEB'..........

Nou ik heb dat dus regelmatig en vandaar dat mijn blogvolgers lijst ook wel al de 450 blogs DIK gepasseerd is(overigens nog maar 2 volgers en ik zit dan zelf ook aan de 450 volgers en kan Random laten bepalen naar wie het zomersjaaltje heen zal gaan!)


Maar goed ik heb het hier dus over het blog van Marlies "T-jonge"genaamd en tjonge jonge wat kom je daar veel mooie dingen tegen zeg!Je moet er echt eens gaan kijken!

Marlies houdt van haken,naaien,knutselen,schilderen,bloemen,koken en nog veel meer.Ook voor haar moest een dag 48 uur hebben geeft ze aan,nou Marlies ik mag je bij deze de hand schudden!
Vele van jou liefhebberijen zijn ook de mijne en ja dat tijdgebrek he?!?!?

Zoals die prachtige paper roses die zij maakte,al meer dan een jaar geleden(wat 2 of 3 misschien al wel inmiddels,time flies)heb ik eens een boekje gekocht om die te maken,maar ze zijn er nog steeds niet.
Er is ook zoveel moois om zelf te maken.....


Zo haakte Marlies deze prachtige omslagdoeken en ja ik weet je kan aan een halve granny omslagdoek beginnen en er zelf de gekleurde randen aan verzinnen/ haken want hier is geen bestaand patroon van,maar stiekem hoop ik dat ze hem nog ooit eens uit wil schrijven dit patroon van haar omslagdoeken en het patroon aan wil bieden(wel/niet te koop dat maakt me niet uit)
Dan ga ik er zeker een maken...ze zijn prachtig,je kan er heerlijk 'restjes'in wegwerken aan de randen en ja een patroon bij de hand haakt toch wat relaxter,ha,ha...;-)

Maar ze maakt nog veel meer moois!



zo maakte ze een wigwam tent voor een jongen en een meisje en zien jullie die prachtige jas l-onder bovenaan?!?!
Afijn...teveel om op te noemen!Ik zou zeggen ga zelf maar kijken bij haar en ik zal je zeggen ;

T-jonge jonge je raakt er niet uitgekeken voorlopig even! :-)

Ohh en vergeten jullie niet voor 1 Juli voor alle zekerheid mij te gaan volgen via Bloglovin en ook jullie andere blogs die je volgt daarin te plaatsen om te volgen?!?!?

Want als het waar is over dat 'google' verhaal dan weten we na 1 Juli niet meer wie we allemaal volgen en zouden we elkaar zomaar eens uit het 'oog kunnen verliezen' en ja met die gehele lijst bloggers die ik volg moet je ze nadien maar weer terug weten te halen ;-)
Maar gelukkig heb ik mijn nodige maatregelen al getroffen...


Fijne zondag nog!
groetjes
Angeline




Stoner van John Williams



Gisteravond las ik hem uit dit boek en ik moet zeggen,ik was blij dat hij uit was.(muts die ik ben,want als  een veelbelovend boek me tegenvalt dan lees ik het toch altijd uit :-(  )

Nou ben ik persoonlijk iemand die meer van een spannend boek houdt waar wat meer 'leven in de brouwerij'zit om het zo maar te zeggen ofwel merendeels lees ik thrillers,maar zo nu en dan eens een keer afwisselen met een leuke roman(niet teveel) of een ander mooi verhaal wil ik ook nog wel eens doen,de 'thriller boog' kan niet altijd gespannen zijn,ha,ha...

Dit zou het zijn,maar pfff wat een saai boek en ik vind het behoorlijk eentonig,'tja waarom leg je het dan niet aan de kant'zou je haast denken.Nou als er veel over rond gaat ben ik altijd nieuwsgierig evenals met 50 tinten grijs (een voor mij veredelde boeket-reeks met veel seks erin tot het je neusgaten uitkomt,je word er gewoon 'moe'van van die twee 'konijnen'in dat boek als je begrijpt wat ik bedoel...).Ik vind dat ik dan eigenlijk pas echt mag'oordelen'als ik dan ook heel het verhaal ken en bovendien heb ik eens ooit van Herman Koch 'Zomerhuis met zwembad'gelezen waar het in het begin alleen maar over anale onderzoeken,e.d leek te gaan,....maar na veeeeele bladzijden werd dit toch een mooi boek vandaar dus!

Er zullen vast mensen zijn die dit boek geweldig vinden zoals de Volkskrant en de New York times omschrijven en ook op Bol.com ,maar bij deze recensie die ik daar las sluit ik mij volledig aan.....;-)

Ik had veel van dit boek verwacht, maar het verhaal pakt niet. Er zit geen lekker lopend verhaal in. Weinig gesproken tekst. Echt een vertel verhaal. Ik ben er halverwege mee gestopt, jammer


Up to the next book....Khaled Hosseini waarvan ik zijn 1ste twee boeken ook las en mooi vond,dus van deze verwacht ik dan ook wel weer dat hij moois is.Ik laat het jullie weten als ik hem uit heb! :-)

zaterdag 29 juni 2013

De shawl met skulls is klaar!



Jawel...ik heb hem donderdagavond afgemaakt,in eerste instantie was ik geeindigd met een rij van 5 skulls bovenin,maar dan viel hij niet mooi als je hem in een punt voor droeg en in de tutorial stond dat niet aangegeven,maar na wat meer speurwerk op het blog van deze Zweedse dame zag ik dat ze de spidershawl van Drops waaruit zij dit patroon voor deze shawl weer zelf heeft bedacht eindigde met 6 bovenin.


Dus dat was de boel weer een stuk uithalen en de 6de rij erin haken.Mijn dochter is er erg blij mee en nu ga ik hem voor een nichtje die hem ook graag zou willen nog maar een keer haken,vanavond zou ze me laten weten welke kleur ze wil....


Het is een leuke shawl om te haken,ik had er toch wel plezier in!
Nadat ik bovenstaand beginsel al in de Dutch Crochet Group op Facebook had geplaatst kwamen er zoveel reacties van haaksters die hem ook graag wilde gaan maken,maar niet met het Zweeds/Engels patroon overweg konden ondanks de duidelijke foto's die ze erbij heeft geplaatst dat ik hem gisteravond voor diegene maar heb vertaald.

Het Nederlandse patroon met foto's kun je HIER downloaden.
English tutorial from this skulls shawl of this Swedish lady!




Bovenstaande shawls zijn de spidershawls die ze al heeft gehaakt,waarbij ze ook eindigt met 6 bovenin op een rij naast elkaar!
Omdat ik mezelf niet met de skulls shawl zie lopen ga ik deze vast en zeker ook nog wel eens een keer voor mezelf haken ;-)

Ook hier heeft ze een tutorial met foto's van op haar blog geplaatst,wel niet in het engelstalig eronder,maar als je haar leuke blog bezoekt via Google Chrome dan kun je het vertalen en dan met de foto's van haar erbij moet dat toch lukken lijkt mij! ;-)


                    Kungen & majkis

Ik denk dat het laatste de naam van haar dochtertje is en dat ze zelf Virktokig heet,deze Zweedse dame en bedenkster van de SKULLS SHAWL :-)



vrijdag 28 juni 2013

Arme Diva!


Tja ons madammeke had enkele klitten bij haar 'broek'achter en die waren zo vervilt dat ik ze er zelf niet meer uit durfde te knippen,bang dat ik anders in haar huidje zou knippen,dus ondanks dat het geen klittenbal-kat was toch maar alvast ingegrepen voor ze er echt last van zou krijgen.....nou en dat hebben we samen geweten!

Och arm toch...dat was dikke stress vanmiddag,echt heel zielig(plas laten lopen,super heet lijfje van de stress)...heb haar in verschillende houtgrepen moeten houden tijdens het scheren in mijn armen en vervolgens zowat zo plat als een dubbeltje tegen de grond moeten drukken,bah niks aan! :'( Hopelijk NOOIT meer!En die lieverd kruipt gewoon weer nadien bij me op schoot,maar wel nog 2 uurtjes lang angstig rondkijken in de kamer of dat 'eng'mens met dat 'bromapparaat'nou toch wel ECHT verdwenen was!


 Overigens heeft ze gisteren wel voor het eerst in haar kattenleventje post gekregen en wel iets heeeel origineels voor deze dame..... en ja van wie denk je?!?!? van die lieve Moos natuurlijk!!


Geheel in stijl zelfs met een erg leuk kwartet?!?!?kaartje erbij waarop de achterzijde Diva veel sterkte wordt gewenst met haar klitten.

FISHIE

en we hebben er al zovele voorbij zien zwemmen met zijn alle,Moos heeft een hele zee vol gehaakt voor heel blogland zowat!Zo lief...ThanXxx Moos!Het Fishie hangt bij haar voerbakje.

Maar ook voor mij kwam er wat met de post en wel vanuit Belgie...



van Annemie!
Annemie had laatst de Give Away van de prachtige Elise shawls die ik daarna ook ben gaan haken,ze wilde graag nog 1 bol van de groene sjaal hebben maar die waren er bij hun niet meer,dus nadat ik de groene hier nog had kunnen vinden voor mezelf en voor Annemie 1 bol stuurde ik die haar toe en vervolgens stuurt ze me dit terug!

"GENTSE neusjes"!Hoe origineel na ons bezoekje aan Gent...ik had ze niet gezien en geproefd,maar mijn hubbie had ze wel zien liggen in Gent zei hij.Ze zijn lekker met hun zachte/vloeibare vulling.
Een erg mooi gehaakt lijstje met eekhoorntjes in een boom en een leuke/lieve kaart met eekhoorn voorop en o.a de tekst 'op naar de theemuts!',dit alles n.a.v de autum tea cosey die ik in het najaar eens wil gaan proberen om te breien!

Annemie ook jij heeeel hartelijk bedankt xx!Erg lief van je en je weet.....ik heb het graag voor je gedaan!





woensdag 26 juni 2013

Elk jaar word ik weer opnieuw verliefd.....

De Pioenroos.... en dan met name de rose! Dus verwende mezelf net maar even met een bosje :-)

dinsdag 25 juni 2013

Zolang er maar een wil is....





vind je vanzelf de weg!

Tja ik zag het even helemaal niet meer nadat de beschrijving van het patroon ophield...
Lise van Fruit with a mustache was al zo aardig en lief om de volgende toeren over te mailen,maar ook daar zag ik het zo even niet zo gauw uit...toch heel hartelijk bedankt Lise voor je lieve snelle reactie!

Gisteren voor ik moest gaan werken ging ik eerst de vele geprinte patroonvellen maar eens even ordenen en met heel veel geduld de foto's en het patroon bestuderen en toen ineens zag ik het ofwel het kwartje viel!

2 toeren gedaan voor ik moest gaan werken en zo meteen weer 2 gedaan en het gaat goed,dus we kunnen verder...zolang als het nog even aangenaam blijft buiten en dan verkassen we maar naar binnen :-)

zondag 23 juni 2013

En dan zie je het even niet meer....






Begonnen aan de doodshoofdsjaal voor mijn dochter en als je dan de 16de beschreven toer met foto's hebt gehad zie ik het in ene niet meer hoe ik verder moet gaan :-(......het zal vast heel simpel zijn,maar je moet ook gelijk aan de zijkanten meerdere voor de volgende blokken met doodshoofd en dat zag en zie ik nog even niet.

Dus ging het aan de kant gisteravond om  vervolgens maar verder te gaan in mijn boek,wat ook heel spannend was...

                                            Route du Soleil van Suzanne Vermeer




Vriendinnen Marit en Fiona hebben samen een zomerse vakantie geboekt. Eerste lange stop: een idyllisch gelegen Zuid-Franse camping. Op weg daar naartoe nemen ze de charmante lifter Brian mee. Al gauw blijkt hun nieuwe reismaatje onvoorspelbaar gedrag te vertonen. Fiona wil hem het liefst uit de auto zetten, maar Marit valt voor zijn charmes. En dat was precies zijn bedoeling 
Ze overnachten in een hotel aan de Route du soleil. Marit en Fiona delen een kamer en Brian moet zelf een overnachtingsplek zoeken. Zijn charmeoffensief is mislukt. Vlak nadat ze zijn uitgecheckt, zien ze meerdere politieauto s en een ambulance aankomen die met hoge snelheid richting het hotel rijden waar ze hebben overnacht. Wanneer ze later op hun camping aan het stuwmeer zijn gearriveerd Brian heeft hen inmiddels verlaten worden ze alsnog door inspecteur Clement van de Franse politie verhoord over het incident: er is die nacht een dubbele roofmoord gepleegd in het hotel. Plotseling zijn Marit en Fiona verdachten in een moordonderzoek



Een mooi en spannend boek.Ik blijf het overigens raar vinden dat de oorspronkelijke schrijver die inmiddels overleden is een man was en onder het pseudoniem van de naam Suzanne Vermeer zijn boeken uit bracht,net zoals ik dat nu vind van diegene die het schrijven van boeken onder deze naam heeft overgenomen met goedkeuring van zijn familie....waarom niet gewoon onder je eigen naam?!?!?Maar ja...wie ben ik!;-)

Vandaag is het echt weer lees of haak weer,dus nieuw boek en maar even een ander haakwerkje misschien?!?!?Heb nog iets te maken voor mijn zus van diep uit de zee.......

Ohhh vergat ik haast te vermelden dat zoonlief(2de van links) dus ECHT met Graziano Pelle op de foto is gegaan in Parijs....




donderdag 20 juni 2013

Herinner je je deze nog?!?!? LOL



De Cabbage patch dolls?!?!Ofwel de poppen die uit zo'n kool kwamen...
overgewaaid vanuit Amerika destijds?
Zelf heb ik er nooit een gehad...ze waren ook behoorlijk duur naar dat ik meen,maar ik herinner ze me nog maar al te goed....


Als je zelf ook zo'n lief klein 'kooltje'in huis mocht hebben is deze zo omgetoverd tot een Cabbage patch doll
Door het haken van onderstaande muts die ik tegenkwam op Ravelry






Ha,ha...grappig he?Als je hier geen glimlach van op je gezicht krijgt ;-)

woensdag 19 juni 2013

Een Woensdag met een en al toeval( in Parijs!)


Terwijl ik gisteravond ons freubelavondje met 'de meiden'weer had moest ik vanmorgen toch om 7:45 aan school staan voor de reis naar Parijs van zoon Tim.(Ja en die avondjes eindigen noooooit voor 24:00).
Uitzwaaien is 'not done' als je 16 bent,dus aangezien ook andere ouders hun kind dropte en weer doorreden dat ook maar gedaan......

Tja daar zit je dan weer om 08:00 thuis....hond uitgelaten en wat nu?!?!
Zondag had ik het laatste nieuwe boek van Nicci French al uitgelezen...

"Wachten op Woensdag"
(een erg goed boek overigens)

en nu ik zo over die titel nadenk was dit wel heel toepasselijk op Tim!
Want 'wachten op Woensdag'was het zeker voor hem!
Gek werden we er Dinsdag van!!!Druk,druk,druk....'het zullen de zenuwen wel zijn!'zei mijn man,
waarop Tim gelijk commentaar gaf met 'Ja...vind je het gek als je naar Parijs gaat met school?!?!?'

Vervolgens ging ik aangezien het weer niet zo denderend was maar weer even terug naar Eindhoven en 
'troostte' mezelf maar met een heerlijk geurtje van Rituals,waar ik in Gent vorige week mijn 'neus'al eens aan had gewaagd te samen met 2 doosjes thee van Rituals(als theeleut en Rituals liefhebber moet je dat toch op zijn minst is een keer geprobeerd hebben toch?!?!)Zo kon dan ook de kadobon van Rituals gekregen van mijn dochter met moederdag ingeleverd worden...





en dit kreeg ik er nog gratis bij


Wat is dat toch met ons 'moeders'...altijd zorgen.....de gedachten gaan maar van 'als er maar niet dit' en 'als er maar niet dat'',let je wel op voor zakkenrollers?!?'Want niet alleen de smartphone moest mee,maar ook zijn I-pod voor muziek te luisteren in de bus,want ja op den duur was je toch echt wel even uitgepraat met elkaar volgens hem,goh ik geloof niet dat wij als vrouwen daar last van hebben!(wat maar weer eens bewijst dat mannen toch echt van Mars komen en vrouwen van Venus!)

Na wat rondslenteren door de stad werd het me weer' te heet onder de voeten',de zon brak weer door en het onweer en de regen was weer voorbij,dus op naar huis...toch ondanks de hitte naar buiten gevlucht aangezien de buren al de gehele dag vanaf 9:00 kabaal met een slijptol aan het maken waren voor hun nieuwe toilet(arme Hans die net om 7:20 in bed lag vanwege zijn nachtdienst!)But some things had to be done!

Om daar verder te lezen in de nieuwste Suzanne Vermeer(haken was me toch wat te benauwd achter in de tuin vandaag)en ook dit boek kan ik je weer aanraden al is het nog niet uit,maar ben ik wel al over de helft.


Samen Indonesisch gegeten,aangezien dochterlief die daar geen liefhebber van is ook niet thuis was en vervolgens ben ik gaan werken om 18:00...een crime in deze temperaturen in een NOG warmer zwembad!
Bovendien was het een gekkenhuis vanavond,in het buitenbad werden de avond 4 daagse  gezwommen en binnen diploma-zwemmen van de reddingsbrigade dus nog meer 'straalkacheltjes'(ouders,opa's/oma's,e.d) in het toch al zo oververhitte pand...wat was ik blij toen het 23:00 was!

Ja en toen!!!!!
Dochterlief lag al op 1 oor(ongelooflijk want die krijg je met een rubber hamer nog niet om s'avonds laat) en 't mannetje was alweer werken,maar opeens zag ik dat ik allemaal Appjes had van onze zoon!!!Ja en dat maakte moeders blij!YES Wifi in hun hotel,want anders gaat het geld kosten over de grens...

Ik zag hele mooie foto's....


Gemaakt met zijn mobiel,oohhh ik wil toch ook ECHT een keer naar Parijs hoor!Ben er n.l nog nooit geweest



en nog veel meer foto's maar ook vertelde hij dat hij samen met Graziano Pelle op de foto was geweest!
Nou ik ben totaal geen voetbalfan,maar dat is nou net DE voetballer waar hij het zo vaak over heeft,zijn nieuwste kapsel was zelfs naar dat van hem geknipt en zo zag ik Pelle op zijn mobiel staan toen ik zijn haren deed voor zijn Gala...ZO moesten ze ongeveer komen te zitten zei hij toen....

Ik vroeg of hij de foto kon appen,maar een vriend van hem had hem met zijn camera gemaakt dus daar moesten we nog op wachten...inmiddels had hij zijn vader ook toegevoegd en sjee wat was ik daar aan toe na die 'verhitte'avond!Lekker even horen hoe het hem daar verging...'familie broekje'gesprek had hij ervan gemaakt,ha,ha...

Pelle had zelfs zijn vriendin bij en dat was 'een lekker ding'kwam er via de app en jaaah daar had zijn vader wel oren naar en vroeg of hij die ook op de foto had,maar helaas en zoja dan hield hij die foto voor zichzelf en ja jij hebt helaas al een vrouw kreeg zijn vader te horen....whahahaaaa...weg zorgen moeders!En jaaaa die had het wel super naar zijn zin daar!!!

Tja en voor diegene die niet weten wie Pelle is...



en ja ik moet zeggen zoonlief heeft eveneens als zijn voetbal idool Pelle wel smaak want dit is zijn vriendin....


Mocht ik de foto van hem met Pelle hebben ontvangen,dan laat ik die jullie zeker ook nog zien ;-)
(Straks is het zo'n levend standbeeld van hem,whahaha...want zo nu en dan is het ook een halve 'stand-up comedian die Tim van ons! ;-)  )

Zo ik ben ondertussen uitgewasemt en ga maar eens slapen!;-)

Kijk alweer uit naar morgenavond!Naar hopelijk weer een 2de 'familie broekje'app gesprek incl. het nodige beeldmateriaal.





zaterdag 15 juni 2013

Meet Reintje....dankzij Marloes:-)


Nou zoals beloofd hier mijn naaldvilt creatie!

Reintje de Vos

                             Tja en thuis aangekomen gelijk ondeugend dat beest.....



                                      Maar dat feest ging dus mooi niet door!!!



Na een zit van bijna 3 uur,ja en wij wonen toch echt niet in Timboektoe hoor,kwamen we dan aan bij Marloes!(maar hadden wel een afgesloten A2 en maar liefst 45 minuten in de file gestaan voor de luchtmachtdagen bij Volkel)

We konden zowat gelijk aan de lunch beginnen ;-),ha,ha...Patricia van De Creatieve Uil was er al en had al een halve muis klaar!Maar goed...na een warme en hartelijke ontvangst van gastvrouw Marloes en van Patricia konden ook wij vol goede zin aan de slag....



Wat ontzettend leuk om te doen zeg!We waren alle vier helemaal enthousiast en hadden amper tijd om de heerlijke koekjes die Marloes had gebakken op te eten....het klessebessen was echter geen enkel probleem!:-)


Na een heerlijk verzorgde lunch weer fanatiek verder en die lieve,schattige Grace vond het ook maar wat gezellig zo met die dames over de vloer....


Lekker op schoot als het enigzins kon,ha,ha.

En kijk eens wat er allemaal van onze 1ste creaties is geworden!



Niet slecht al zeg ik het zelf!Ik geloof dan ook dat we er alle 4 weer een hobby bij hebben.....als een 24 urige dag nu ook nog even werd omgezet in een 48 urige dag zou het helemaal top zijn!;-)

We hebben ontzettend genoten,een hele leuke dag gehad,mogen 'proeven'van een nieuwe hobby,mogen proeven van een heerlijke lunch,2 hele lieve blogsters ontmoet,al met al....een dag met een gouden randje!

                    Marloes...ThanXxx namens 'de Brabantse Gezusters'(zoals Pascale zo mooi omschreef)



Op naar Marloes!


Ohhh vroeg uit de veren want rond de klok van 8 uur staat Pascale aan de deur met Astrid samen en dan gaan we op weg naar Marloes die ons leert naaldvilten vandaag!Wat heb ik daar ontzettende zin in zeg,hier wil ik wel mijn bedje vroeg voor uitkomen ook al is het mijn een na laatste vakantiedag!

Ja en natuurlijk neem ik dan ook iets mee voor haar ;-).Marloes houdt van blauw en heeft een hondje...
Het sfeerlicht helemaal rechts kennen jullie waarschijnlijk al in de versie van het bloemenvaasje wat ik van mijn zus kreeg en nee deze geef ik niet weg maar zag hem in een wat kleinere versie laatst in Kleve toen we van onze paar daagjes naar Zeddam weer richting huis gingen,onderop de sticker stond Theelicht,dus ik dacht van dat kan natuurlijk ook en geen gemors van water onderweg naar Amsterdam op deze manier!;-)



Gisteravond moest ik nog even op pad voor het vaderdag kadootje voor vaders Zondag van de kids....ja het was voor hen te ver weg,dus moest ik wel,ha,ha...maar ik geloof niet dat ik dat een straf vond hoor want in een mooi tuincentrum snuffel ik graag rond en wat kwam ik daar tegen?!?!?
De mooie gipskruid die ik vorig jaar ook in mijn emaille kan had staan(zie banner bovenin.....)
Zowel in een witte als wat hard rose versie...beiden gingen mee naar huis en dit jaar mag de witte versie in de emaille kan.



Ook hier staan de Pioenrozen(die destijds als rose waren gekocht!)volop in bloei.Zo mooi.....
Nou ik ga me snel aankleden,het is 7:30 inmiddels...heb gegeten,alles even op de foto gezet en ingepakt,nu mezelf nog even inpakken en dan is het tijd om te gaan.

Ja en jullie snappen natuurlijk wel dat ik over ons bezoekje aan Marloes vast ook nog verslag uitbreng!
Als jullie dit lezen zitten wij al bij Marloes!:-)

donderdag 13 juni 2013

Ja en deze Elise shawl kon niet uitblijven natuurlijk ;-)


Een ietsiepietsie beginnetje was hier al van gemaakt voor de 'jeans'-versie,dus aangezien ik hier de bollen al van had liggen deze kleurenvariant ook gehaakt,maar omdat ik hier meer bollen van had dus groter gemaakt zodat deze eigenlijk alleen als omslagdoek voor de kille avonden gebruikt kan worden...
Bijna 4 bollen van de Bianca acryl van de Wibra zitten hier in en gehaakt met haaknaald 4 1/2 

Deze versie zag ik bij Annemie's give away en zo raakte ik verknocht aan de Elise shawl!:-)

Ze blijven leuk die omslagdoeken en zeker als ze ook nog eens als een leuke shawl gedragen kunnen worden,zo is mijn dochter weg van deze versie....



met de skulls...want die zie je nu in allerlei kant en dergelijke op shirts en blijken helemaal hot te zijn!


De zwarte katoen van de Wibra ligt er al klaar voor want ze wil hem graag op beiden manieren kunnen dragen en dan meer voor het 'mooie'als voor het effectieve,echter hoop ik wel wegwijs uit de Zweeds/Engelse vertaling en foto's van deze ontwerpster te komen...ach ik zie het maar weer als een uitdaging!;-)

Geslaagd!


Jaaaaahhhh daar er vele gisteravond nog in de vervelende situatie verkeerde of ze geen her-examens moesten doen i.v.m de gestolen examens op een Rotterdamse school,kreeg onze zoon tussen 15:00 en 17:00 het 'verlossende' telefoontje wel/niet geslaagd!

Aangezien wij en hij er eigenlijk niet over de uitslag hiervan twijfelde, was het toch wel heel prettig toen om 15:55 dan toch telefonisch de mededeling kwam dat 'meneer'was geslaagd!!!

Feest in huize van den Broek,de vlag ging uit en met zijn viertjes lekker gaan eten bij de Italiaan....en 
vervolgens mocht moeders hem s'avonds nog met een stel vrienden naar Eindhoven brengen waar dit ook door hen en nog een hele club schoolgenoten/vrienden gevierd moest worden....

Zo lag ik om 02:30 weer in mijn bedje,want ja ook jongens laat je s'nachts niet graag meer alleen over straat gaan in deze huidige wereld als ze niet met een grote groep zijn.
Maar zo kwam ook wel mijn Elise shawl toch nog af gisteren,nadat de buren vertrokken waren van de 'borrel'en ik de boys op moest gaan halen de tijd maar even gedood met haken.


Mooi Gent!




Ja onze 2de week vakantie at home zit er alweer bijna op! :-(.Manlief mag overmorgen alweer aan de slag...Maar afgelopen Dinsdag gingen we samen een dagje naar Gent en het weer was ideaal want in de brandende zon hadden we vast niet zoveel rondgelopen.


Een prachtige stad en zo nu en dan waan je je geheel in de tijd van Anton Pieck!


Mooie nostaligische winkeltjes hier en daar....er werd echter in de gehele stad behoorlijk verbouwt en gedaan,in elke straat of waar je ook keek zag je steigers/hoge kranen rondom gebouwen,hoorde je klopboren of zag je gewoon dat ze aan het renoveren/verbouwen waren.
Het leek wel een grote bouwput!


Dat was weer even net iets minder,volgens manlief kun je beter nog een jaar wachten om Gent te bezoeken,ha,ha...maar daar zijn zoveel oude panden en er is ook nog zoveel waar nodig wat aan gedaan mag worden dat dat met een jaar niet goed te maken zal zijn...zeker niet in de crisistijd al hadden ze in de bouw in Gent daar geen last van blijkbaar!(gelukkig maar)


In een souvenirswinkeltje waren ze zelfs nog creatief geweest met kurk en haaknaald !:-)


Maar wij hebben heerlijk genoten van deze stad!

Maandagavond was ik aan een 2de Elise Shawl begonnen,want ja die kleur lag er al en is ook zooo mooi!



Bovendien haakt de shawl heerlijk weg....

Gent was zo'n 1 3/4 uur rijden ongeveer dus ging het gewoon mee in de auto.


En dat was ergens maar goed ook 1 3/4 uur en dat maal 2 en dan bovendien nog eens een dik 1/2 uur in de file gestaan



Dus je begrijpt wel dat hij bij thuiskomst al een aardig eindje af was!:-)