zondag 29 september 2013

Give Away is closed....



Pfff het werd Abbey gewoon teveel dat wachten op die heerlijke eikeltjes ze kon er ECHT niet langer meer vanaf blijven EN dat 'brainstormen'over WAT te bedenken hiervoor....we hebben nu samen besloten dat het iets wordt uit de Mollie Makes "Haken".

Ook vanwege de komende drukke tijden voor mij en dat wat ik nog moet maken is de Give Away eerder gesloten,daar er boven verwachting meer als 1 persoon het juiste aantal goed had en ik gewoonweg de komende dagen de tijd niet heb om NOG wat te maken mocht er onverhoopt  NOG iemand het juiste aantal raden ;-)

Tja en nu is er dan het work in progress en zullen diegene die het goed hadden toch nog even geduld moeten hebben....Maar ik ben er vandaag druk mee bezig en Abbey smult al volop van de eikeltjes ondertussen op deze stralende herfstdag....

Op 4 Oktober kondigt Abbey dus aan WIE er WAT  gewonnen heeft!
Ik zag trouwens overigens dat er in Oktober weer een heel leuk boekje van Mollie Makes uit gaat komen....

Die Vos in die stoel!


Groetjes en nog een fijne zondag verder....

zaterdag 28 september 2013

Aloha Spijlbusjes



Vandaag was op een van de vestigingen van het bedrijf waar ik voor werk een Spijlbustreffen
en wel op Laco Strandbad Nuenen en ja ik ben helemaal dol op deze busjes!
Ze hebben gewoon' iets'en ik word er altijd blij van als ik er een zie! :-)





                    Je zult maar de gelukkige bezitter zijn van zo'n pracht exemplaar!


Zo onwijs gaaf...stuk,voor stuk!


Er waren vele exemplaren te bewonderen...



Love this color!!!






en een Oeranje exemplaar speciaal voor Esther ;-)





        Er werd volop genoten door de deelnemers die hier vanaf Vrijdag t/m Zondag verblijven





                          Sommige in een wel heel toepasselijke tent!



Heel veel gezelligheid....je zou haast weer het flower power gevoel krijgen hier als deelnemer zijnde



Een bar-bus...








Een onderdelen kraam


Een hebbedingetjes kraam


Een 'springbus'en een 'krijtkever'voor de kids,maar vooral ook lekker veel zand,zon en water voor te kliederen voor de kleintjes op ons strandbad...


Een BBQ-bus







En ik weet niet of het jullie is opgevallen...maar mij wel.
Al die Aloha Hawai popjes voorin in die busjes  te samen met een bloemenkrans om de achteruitkijkspiegel!

Let's go to the beach!!!!






















Tja en een enkeling wilde alleen maar wat rust,ha,ha...morgen nog en dan mag hij weer met zijn baasje mee huiswaarts.

Het was er leuk om te zien en om het een en ander te fotograferen en er hing een gezellig sfeertje,maar hoe kan het ook anders met zo'n prachtige herfstdag als vandaag?!!?
Na een kort babbeltje in het paviljoen met wat collega's weer huiswaarts gekeerd.....



                                                                ALOHA!!!
                                                            Een groet in het Hawaiiaans die o.a hallo en tot ziens betekent


                                           en een heel fijn weekend allemaal!

woensdag 25 september 2013

Een waar naaldvilt talent die Astrid!



Sommige kunnen het zich misschien nog herinneren dat ik afgelopen Juni samen met Pascale  en Astrid naar Marloes ging voor een dagje om te leren naaldvilten bij haar...

Astrid maakte toen haar hondje uit vilt wat je hier op de foto kunt zien en sindsdien heeft ze de smaak behoorlijk te pakken gekregen of misschien kan ik beter zeggen dat ze er behoorlijke aanleg voor heeft want ze maakt de mooiste dingen uit wol met het naaldvilten!

Helemaal haar ding!
Bovenstaande Vink maakte ze voor de verjaardag van haar schoonvader die dol op vogeltjes is en met name gecharmeerd is van deze Vink....(na het hondje bij Marloes volgde eenzelfde hertje wat ik van Marloes eens gekregen heb en toen dit exemplaar)
Ik geloof niet dat ik dat haar al zo snel na zou doen!

En stond ik al niet versteld van die prachtige Vink op zijn groene houten stronk van haar, wat haar 3de naaldvilt exemplaar was.....dan liet ze me gisteren bijna weer verbaasd achterover vallen met dit prachtige Roodborstje!

Ja werkelijk ...mijn ogen rolde bijna uit mijn kassen!Het is toch niet te geloven en dat na een middagje bij Marloes...geen boeken...niets...als levendige natuurlijke afbeeldingen van Google en 1 zo'n naaldje tussen d'r vingers!

Dus wat mij betreft is ze een waar naaldvilt talent!

Kijk oefening baart kunst word er wel eens gezegd maar ik geloof niet dat ik dan al zo'n mooi 3de en 4de exemplaar voor de dag getoverd zou krijgen...

De Vink heeft nog een snaveltje van wolvilt en de Roodborst zijn snaveltje is vervangen door een snaveltje wat ze had gemaakt met Fimo klei...




Dit prachtige lieveheersbeestje maakte Astrid voor iemand die wij kennen en die ernstig ziek is,
omdat diegene zo van lieveheersbeestjes houdt...lief he ?!?!Ik hoop dat ze er toch nog even van kan 'genieten' al is genieten voor haar een onbegrijpelijk begrip geworden momenteel nu zij in haar laatste fase verkeerd en heel haar situatie voor ons totaal niet te bevatten.Hoe oneerlijk kan het leven soms zijn........en wat is zij een onnoemelijk 'sterk' mens ik heb zo ontzettend veel respect voor haar... een ongelooflijke KANJER.



You will say CHEESE to this cake! ;-)


Deze heerlijke Cheesecake mocht ik vorige week proeven van een klant...ze had hem meegenomen om te trakteren aan de dames die altijd bij haar aan tafel zitten tijdens de zwemles van hun kinderen.

Heerlijk dat hij was!!!Dus daar wilde ik graag het recept van hebben want het leek wel alsof er een engeltje over je tong piest zo lekker was deze Cheesecake!

Ja en gisteravond hadden wij ons 'freubelavondje'weer en ik zou 1x het rondje rond voor iedere 'gastvrouw'iets wat ik zelf had gemaakt meenemen en belofte maakt schuld....zo was het gisteren alweer de laatste keer om mijn belofte na te komen!


 Dit ging er zoal in. (behalve i.p.v 600 gram witte chocolade vond ik 250 gram toch ook wel goed hoor!)


Vervolgens 3 uur opstijven in de koelkast en daarna de frambozen,blauwe bessen,poedersuiker en geraspte witte chocolade er over



Ohhhh en wat kreeg ik een complimenten en wat hebben er wat engeltjes over die tongen heen gevlogen!!!

Wil jij dit ook eens ervaren hoe het is als er een engeltje over je tong piest dan vind je HIER het recept!


Je vind hem ook in de jubileum uitgave van het "Boodschappen"magazine van de Nettorama/Jan Linders/Super de Boer e.d

zondag 22 september 2013

Fenna again,maar dan nu in een Granny cowlshawl



Dit patroon zag ik eens bij Drops,maar Jeanet van Blij dat ik Brei gaf hier een beetje een andere draai aan en die vond ik wel leuk zo met die schulpjes.Net als Jeanet gaf ik er ook de Möbius draai aan voordat ik de rij met granny's aan elkaar vastmaakte tot 1 geheel,zo kon ik lekker beiden zijden van de granny's in 1 hele lange toer door haken.

Alleen is mijn uitvoering wat smaller in zijn geheel :-)


Deze shawl lijkt me erg leuk staan op een spijkerjasje(waar ik helaas niet voor kon slagen afgelopen zomer :-(  )Maar past eigenlijk overal wel op door de vele kleuren die er in zitten.



Three times a lady (cowl)shawl

 Tja het patroon van Drops pakte iets anders uit voor mij met de Fenna acryl en aangezien het geen garen is wat je even makkelijk uit kan halen er maar een eigen draai/naam aan gegeven :-)

Ik heb er een col aan gehaakt en je kan hem op 3 verschillende manieren dragen.Ik haakte er nog een los bandje bij wat je om de voorzijde samen kan nemen zodat de shawl er weer heel anders uit komt te zien.Ook haakte ik er nog een roos bij die op beiden manieren er los op gedragen kan worden,maar die ook ergens anders op gedragen kan worden.

Ik maak er maar gelijk mooie kaartjes aan,dan is dat ook weer gebeurd!




Mijn eigen 'model'was niet thuis maar ik hoop dat dochterlief hem van de week nog een keer voor de camera wil showen voor me want je moet deze echt 'om' zien vind ik.

Ze is van de week op haar werk gevraagd of ze model wilde staan voor kleding voor iemand die een webshop met kleding heeft dus dan zal ze voor haar moeder ook wel over haar hart strijken,ha,ha...

Voor mezelf hoop ik het originele patroon nog eens ooit te kunnen maken :-)



At my DEER friend's bedroom!


Wie is er tegenwoordig niet dol op de vintage hertjes van vroeger!?!?!
Sommige worden zelfs spontaan een 'hertofiel'.....neem nou bijvoorbeeld Moos ;-)
Maar zelf ben ik ook aardig gecharmeerd van deze prachtige beesten.



Je kan ze tegenwoordig niet alleen aan de muur hangen,maar er ook OP plakken...
Zo bestelde mijn vriendin vorige week een prachtig groot hert van een door haar gekozen vintage behangetje...
en zie hier....




Dat is nog eens leuk ontwaken!

Toen ik vanmiddag even bij haar langs ging om te kijken of het al op de muur zat was ze er net mee bezig en kon ik haar mooi even meehelpen het 'beestje'vast te houden tijdens het bevestigen :-)
Mooi he?!?!
Het staat echt prachtig op hun slaapkamer die op een mega grote zolder is.

Ze was er superblij mee en ik ook want ze heeft hem voordat ze hem op de muur bevestigde even overgetrokken op een groot stuk papier...dus je weet maar nooit of die nog ooit van pas kan komen ergens :-).
 (tal van mogelijkheden met zo'n mega patroon dat is nooit weg natuurlijk,ha,ha...op de muur tekenen en dan inkleuren,uit hout figuurzagen,of gewoon op een leuk behangetje!)
Nu moet je daar natuurlijk wel plek voor hebben op een muur,maar je kan hem ook naast een deurkozijn plaatsen voor de helft alsof hij om de hoek komt kijken.



Bovenstaand hertje kwam ik hier tegen voor op de muur,maar dat is ECHT voor op een kinderkamer

Of als je van modern houdt dan is dit drietal misschien wel iets wat hier verkrijgbaar is


Zo heeft Eijfinger ook tal van leuke behangetjes,niet alleen waar hertjes in voor komen,maar ook leuke folklore behangetjes om een dergelijk beest uit te knippen voor op de muur te plakken.
Maar vind je ook hier tal van leuke muurstickers met hertjes


Heeft KEK Amsterdam een leuke muursticker van een hert....


en verkopen ze hier ook hele leuke muurstickers,alleen net die ene met een hertje in het bos kreeg ik niet opgeslagen :-) 


Maar bij Inke waar het hert van mijn vriendin vandaan komt hebben ze toch wel hele leuke combi's
zoals deze Bremer stadsmuzikanten
(alle dieren kun je ook weer apart bestellen)


en je kan kiezen wat je wil en links of rechts kijkend



Je moet er wel even voor in je buidel tasten,maar dan heb je ook wat! ;-)
(Of natuurlijk zelf aan de slag gaan met een leuke rol behangpapier)

Nou dat was het dan en ik wilde het even delen met jullie omdat ik het zo ontzettend leuk vond! ;-)