vrijdag 29 augustus 2014

Nautilus Shell Basket


Ja er heeft dan de afgelopen dagen wel heeeel veel regen gevallen,maar ik blijf toch nog even heerlijk in die zomermodus hangen hoor!


Even after all the rain that has fallen down these last days I'm still staying in a summer mode!

De schelppatronen van Julia's SimplyCraftTutorials spraken mij al geruime tijd aan en voordat ik dit patroon kocht,had ik dit schelppatroon al een keer bij haar aangeschaft...


I love the shell basket patterns from Julia's SimplyCraftTutorials a lot 



Ik 'heb'gewoon iets met schelpen....ze doen me denken aan de zee en dat speciale gevoel als je aan zee bent,een mooi tropisch oord,pracht exemplaren heb je in schelpen.

En voor zo'n gaaf patroon wil ik dan ook het 'meest geschikte garen'waarbij het ook echt mooi wordt en dat werd het,maaaaar het werd ook erg groot en ja dat was te verwachten met de Katia Cotton Cord,want ik wilde het graag zoals aangegeven stond van nr.naald en garen(cord yarn)maken.


Maar daardoor is hij helaas ook te groot geworden voor in ons toch vrij ruime toilet,waar ik hem wilde hangen...gevuld met de gastendoekjes of de toiletrollen...zucht en onze badkamer is niet zo heel erg ruim,dus daar komt hij ook niet tot zijn recht en dan vind ik het zonde...tja en aangezien ik niet in een villa woon gaat hij dus binnenkort maar in mijn shop....jammer want het was niet goedkoop aan garen en ik vind hem toch wel heel mooi.


I just wanted to crochet it with the right yarn and hook size,but it got way to big for the place I wanted it,and even when Miss Maine Coon' Diva' thought she had a solution for this,this lovely shell basket will finally end in my shop soon I think,
but I will sure make a new one when I have found yarn wich I would like to make a smaller one and the other shell basket pattern is also going to be made once :-)


En al meent Diva als Miss Coon Shell animal de oplossing te hebben gevonden....ik ga hem maar een keer als ik weer naar mijn zin geschikt fijner garen tegenkom overnieuw maken en ja dat eerste patroon van die schelpenmand gaat zeker ook nog eens aan de beurt komen! 


Nu even hopen dat de storm Cristobal die momenteel boven de Bahama's huishoudt zoals gezegd hier voor nog mooie nazomerse dagen gaat zorgen met temperaturen tot 25 graden of meer!
Ik ben n.l niet echt een pluviophile(he wat een woord zeg!Je krijgt het haast niet'uitgescholden')


Now I'm hoping we will have some nice late summer-days because of the tropical storm Cristobal which is now above the Bahama's as they say that it's gonna give us some nice days up to 25 degrees or more,because I'm not such a kind of Pluviophile!







donderdag 28 augustus 2014

De Engelse Simply Crochet heeft een zeer aantrekkelijke aanbieding momenteel!



Vanuit Engeland kreeg ik een brief thuis dat over 3 nummers mijn jaarabonnement verlopen is met een leuke aanbieding voor een volgend jaarabonnement...68,99 GBP ...mmmm twijfel,twijfel.
het is wel een super leuk haakblad...zo ik er nog een jaartje aanplakken ja-nee?!?!

Eens even op de site gekeken en als 'Europeaan' kon ik voor hetzelfde bedrag nu voor een jaar een abonnement nemen...13 nummers in 1 jaar a 6,53 € per nummer...tja NOG steeds goedkoper dan de Nederlandse versie die minder vaak uitkomt.Maar om daarom nu te beslissen...ik krijg tenslotte nog 3 nummers.

Maar wat zag mijn oog helemaal links boven in de hoek?!?!?
30 % off everything..met een vouchercode
SUMMER30
Laat ik die ook nog eens proberen in te vullen dacht ik toen om te kijken of die dat pakte bij mij als ik ingelogd was...en JAWEL! Voor zo'n 48 GBP ofwel 4,60 per nummer(incl.verzending)
Dus zodoende aan mijn 3 nummers die ik nog tegoed heb toch nog 13 achteraan geplakt,want je kan het mooi invullen bij welk nummer je het in laat gaan.

Mochten er mensen zijn die dit engelstalige blad ook zo leuk vinden?!?!
NU geldt dus die zomerkorting van 30% nog,zeker de moeite waard dus!

Dat wilde ik jullie even laten weten :-)

Betalen kan met paypal en creditcard o.a...en ik heb in de 10 nummers die ik ontvangen heb tot op heden nog nooit problemen gehad met de verzending vanuit Engeland,altijd keurig netjes op tijd!

vrijdag 22 augustus 2014

Elizabeth George "Klassemoord"


Hij was weer errrrggg goed!
Het derde boek van Elizabeth George...nog 14 te gaan :-)



Op het kerkhof van Stoke Poges wordt het levenloze, gemartelde lichaam van de dertienjarige Matthew Whately gevonden. Is hij in handen van een sadistische seksmaniak gevallen? Het spoor leidt naar Bredgar Chambers, een typisch Engelse privéschool met een respectabele traditie, waar al generaties lang jongens uit de betere kringen opgeleid worden.

Inspecteur Thomas Lynley en brigadier Barbara Havers stuiten al gauw op het heersende systeem van erecodes: alle betrokkenen, zowel docenten als leerlingen, houden elkaar de hand boven het hoofd en zwijgen als het graf. Tal van verdachten passeren de revue: een leraar met pedofiele neigingen, de sadistische leerling Clive Pritchard en de cynische Giles Byrne. Ze lijken allemaal een motief te hebben, maar waterdicht bewijs ontbreekt. Totdat nieuwe, verrassende informatie boven tafel komt...

===================================


Finished the third one of Elizabeth george!Fourteen to go! ;-)


The quiet, confident atmosphere of Bredgar Chambers School is shattered by the discovery of the body of one of its pupils in a country churchyard. Who murdered the brilliant boy and why? How did his body get from the school to the distant churchyard? Why had he lied about his exeat destination? Inspector Thomas Lynley and his partner, Barbara Havers, find their investigations hampered by the code of honour and loyalty that prevail in the old and distinguished public school. But they discover within the confines of that privileged community a culture of cruelty that stretches back across the generations.




dinsdag 19 augustus 2014

Met de Franse slag....


Vanuit ons appartementje aan de Rue de Notre Dame in Honfleur viel er heel wat af te kijken als we 'thuis'waren op en om het pleintje voor het kerkje waar we aan zaten,zo ook deze bestuurder die zijn 'nieuwe'tafel zo bovenop zijn dak ging vervoeren!

Ja wel een 'nieuwe' tafel maar ook een autodak vol krassen!


gefotografeerd met mijn mobiel voor een atelier waar dat eigenlijk niet mocht,naughty me!

De huidige Fransen rijden niet meer in zo'n roestbakken als ooit is geweest heb ik het idee,maar hebben over het algemeen nog steeds niet veel met hun auto's op als je vele van hen zo eens goed bekijkt,ha,ha ;-)




In ons appartementje was alles perfect hoor en keurig netjes in orde,wat wij wel erg komisch vonden echter was de aansluiting van de afzuigkap boven de kookplaat!
Deze was in het bovenhangende keukenkastje gemonteerd en aangesloten...echter zonder enige afvoerpijp en zoals je op de rechterfoto ziet is er een behoorlijke opening nog tussen de afzuigkap en het deurtje als je dit sluit waardoor je bij het koken en het gebruik van de afzuigkap gewoon weer vrolijk de dampen in je gezicht geblaast krijgt...welk nut dat heeft?!?!?

Nu hebben wij niet gekookt en gingen we s'avonds ergens eten als alleen in de ochtenden een eitje gebakken voor ontbijt,maar de uitdrukking "met de Franse slag"komt zeer zeker niet voor niets uit Frankrijk vandaan,ha,ha....








maandag 18 augustus 2014

Love is like a butterfly....in Honfleur.


Blue Morpho


Wat heb ik genoten zeg!En blij dat die twee mannen niet mee waren,want die hadden het hier in een half uur bekeken!Het was ook niet zo groot,maar vlinders vind ik zo'n fascinerende beestjes!
Daar kan ik wel uren naar kijken.


I went to a tropical butterfly garden in Honfleur to watch all thosw beautiful butterflies!
Which I can watch and shoot for hours!

Hoe heerlijk is het dan wel niet als ze je gewoon om de oren vliegen,zo nu en dan ook nog eens plaats nemen op je en je ze heel erg goed kunt benaderen met camera(want ja mijn teletoeter had ik thuis gelaten en ooohhh wat wens ik op zo'n momenten een macro lens!!!)


De grootste was toch wel de azuurblauwe Blue Morpho de bekendste vlinder in Costa Rica die wel een 64 tot 78 mm groot kan zijn,maar tevens het moeilijkst vast te leggen.
Want als hij zit dan is het zelden met zijn vleugels open gespreid zoals vele andere vlinders.
Maar na 2 1/2 uur geduld en vele pogingen toch een paar leuke shots van kunnen maken.


als was dit exemplaar wel wat gehavend...ik snap dan ook niet dan een ouder zijn kind gewoon maar een vlinder bij hun tedere vleugeltjes laat beetpakken als ze nectar aan het drinken waren op de voedingsbloemen.



Een mooie gelegenheid om ze vast te leggen waarbij het volgens mij niet de bedoeling is ze te verstoren,ik moet me dan ook echt inhouden om er wat van te zeggen,ha,ha...







Ook zaten er een paar mooie vogelsoorten












En deze clown die op zijn kop hangt te bungelen had ik zo mee naar huis willen nemen,zoooo tam en zo gek als wat!♥







Kijk eens Sandra,deze koi karper(? of heb ik dat mis,ben geen kenner n.l) met zijn sierlijke vinnen....vast iest voor jou hubbie!


Sommige vlinders bleven mooi stil zitten als ze zaten met hun vleugels...een ander soort bewoog zijn vleugels continue...





Ja en heel even zat er bovenop mijn hand een Blue Morphy!Maar hoe fotografeer je dat als je in je uppie bent en een tas en camera om je hals hebt hangen?!?!

Maar zo draagde ik zeker wel een minuut of 5 a 6 een prachtige vlinder mee als een soort van broche terwijl ik liep en deze legde ik vast met mijn mobiel,door de camera te draaien,maar ook nog eens met mijn spiegelreflex door die ver weg op zijn kop te houden en op goed geluk maar af te drukken...


om de zoveel tijd werd er geneveld...





Misschien toch maar gaan sparen voor een niet al te dure maar toch goede macro-lens,want dat mis ik toch nog wel hoor,maar goed dat is toekomst muziek!

In mijn volgende bericht zal ik jullie laten zien dat het gezegde 
"met de Franse slag"mij steeds meer duidelijk wordt! ;-)


zondag 17 augustus 2014

Etretat en nog een beetje Honfleur...


Waren de krijtrotsen bij Dover en St.Margaret's Bay al indrukwekkend in de UK,dan deden deze rotsen bij Etretat daar zeker niet voor onder!

Were the chalk cliffs in Dover and St.Margaret's Bay in the UK already impressive,then these rocks at Etretat didn't certenly inferior!






  Prachtig!Dat wilde ik ook wel eens van bovenaf bekijken en al was het een hele klim...het was het meer dan waard!

Beautiful and I would like to see everything from above also,so we started to climb...and it was worth it!



Toen manlief deze baderende zeemeeuwen zag en zag dat een van hen van het water dronk,ging ook hij eens proeven!Het was zoet water wat hier de zee instroomde ijskoud en waarschijnlijk afkomstig van een bepaalde bron uit de bergen denk ik...heel apart.


Een prachtig uitzicht van bovenaf en ook zagen we nu wat er weer achter die ene vooruitstekende rots zichtbaar was....


The view was gorgeous!


een volgende met eveneens een inham.



Etretat was overigens ook wel een knus badplaatsje.

Etretat was also a nice place to visit.


    Met een erg leuk winkeltje in aardewerk en allerlei delicatessen.

With a very nice litle shop with pottery and all kind of delicacies.




back in time...




Met ook twee stoere zeebonken met wel heeeel blauwe ogen! ;-)

Gewoon zeker de moeite waard!
Als je al verwent bent met een week verblijf midden in een prachtig havenplaatsje als Honfleur dan valt al veel daar gauw bij in het niet,zo bezochten we "Tourville "en dat vonden we maar Hmmmm en HET Venetië van Frankrijk ofwel "Pont Audemer"en dat viel ook tegen...2 grachtjes maakt bij lange na nog geen Venetië hoor...
Er was 1 foto die zoonlief maakte van mij en mijn man samen waarbij ik even terugdacht aan Canterburry in de UK en wel deze


When you stay in such a beautiful village as we did(Honfleur)many others were not what we expected,we visited "Tourville"and said Hmmm and also with  "Pont Audemer"which had to be the Venice of France!No way...not every village with a canal can be called Venice,ha,ha...there was only one place here which looked a bit like Canterburry on the first eye...this one below...


maar dat was dan ook het enige 'mooie'vonden wij aan dit plaatsje en toerde gauw verder naar Etretat.

but that was the only one so we went on to Etretat.

Maar ik ben toch wel verliefd geworden op Honfleur hoor en blij dat we daar een gehele week hebben mogen vertoeven :-)

Met zijn mooie haventje,straatjes,winkeltjes en pandjes....

But I fell in love with Honfleur with his beautiful shops,streets,harbor,etc. and was glad we stayed over there this week vacation!












Ik heb er een heerlijke vakantieweek samen met 'mijn twee mannen'doorgebracht en al was het enerzijds jammer dat onze dochter niet mee wilde,was het anderzijds wel bergijpelijk voor een 19 jarige en ook wel fijn dat er thuis de beestjes het aan niets ontbrak.

I had a great week with' my 2 man' and it would be nice if our daughter was here also,but I can understand at the age of 19 that she would rather stay at home with her boyfriend and it was also nice that our animals at home were in good hands.


Ja en zo gingen de 2 heren ook nog een dagje gezamelijk op pad een dag zonder mij om de D-Day tour verder af te maken die we met zijn drietjes al een stuk hadden gedaan maar s'middags na een flinke regen afbraken verder,waar vooral onze Tim heel veel interesse in had en o.a voor mee was gegaan.



en die dag dat vader en zoon op pad gingen deed ik wat inkopen voor het ontbijt de volgende ochtend en slenterde nog wat door Honfleur heen,nog wat winkeltjes bekijken e.d en bezocht ik om 14:00 de plaatselijke Tropische vlindertuin in Honfleur,want teveel al die tanks e.d dat vond ik toch een stuk minder aantrekkelijk en dat vonden zij weer van de vlindertuin...

And so the 2 'boys'went on to end their D-Day trip one day together,which we had started all three of us both ended it because of the rain one afternoon,and that day I went to a tropical butterfly garden into Honfleur.
So next time I will show you some beautiful butterflies which flattered round my head when I was there

Het moois dat daar rond mijn oren fladderde laat ik jullie ook nog graag zien! ;-)

lieve groetjes
greats

Angeline