zaterdag 31 januari 2015

En dan inees....!And than suddenly....!




Zijn ze 18!!!
Onze kanjer vandaag alweer 18 jaar...de jongste van het stel maar wel de grootste van de gehele familie,ha,ha...
Wat vliegt de tijd zeg!



Vanavond een klein feestje met familie,vrienden,kennissen en enkele goede vrienden van hem en om 24:00 gaan ze dan stappen(begrijp nog steeds niet waarom ze die tijden verschoven hebben tot in de vroege ochtenduren!)....in het voorjaar THE  (big) PARTY tesamen met zijn kameraad die over 2 weken 18 wordt hier in de achtertuin.

Tja en dan na eerst een jaar mogen stappen,een jaar lang niet de kroeg binnen mogen is dan toch het tijdstip weer aangebroken waarin ze vast weer vaker zullen gaan,want een jaar echt niet meer mogen na een jaar zo nu en dan wel is wel een hele grote omslag natuurlijk!
Dat kan niet...en zo werd er eens in de 3 a 4 weken om en om dan bij die en dan bij die met een paar vrienden bij elkaar wat gedronken en gekletst.

En al was dat wel gezellig met je clubje, natuurlijk was dat toch anders als tesamen met je vrienden naar the big city/of wel het uitgaanscentrum in Eindhoven voor een drankje tesamen met meerdere jongeren van school die weer in aangrenzende gemeentes wonen.
Dus gingen ze de laatste maanden zo heel af en toe toch wel eens om op de gok misschien toch ergens binnen te kunnen komen(enkele waren nu inmiddels 18),of via een uitsmijter die ze konden.

En ja ik vind de leeftijdsverhoging niet verkeerd hoor,zeer zeker niet maar dat je eerst van je 16de tot je 17de wel mocht gaan en dan ineens een jaar niet meer heb ik toch een rare regeling gevonden...had dan iedereen die na '97 geboren is niet binnen gelaten zodat zij die een jaar hebben mogen gaan niet de dupe werden...ik vond het in elk geval wel heel sneu voor ze destijds,daar ze misschien 1 keer in de maand uitgingen,het zo gezellig hadden met vele van school samen,zich nooit misdroegen op het gebied van alcohol gebruik,vernielingen,ruzies of wat dan ook,maar een sociale vriendengroep met het motto 'samen uit samen thuis'die het gezellig hadden met nog meer jongeren van school die ze daar dan troffen.

Maar dat jaar hebben ze nu zo goed als achter de rug...ze mogen weer en ik gun het ze van harte! :===============================

Their 18!!!
Our whopper (ha,ha...funny in english) 18 today...the youngest but the longest from our family!
Time flies!(when your having fun)

This evening a little party with some family,friends and in springtime a big party for all his friends...

vrijdag 30 januari 2015

Happiness is a state of mind....


Dit zijn de lieve ouders van mijn vriendin en zij waren laatst 50 jaar getrouwd!
Mijn vriendin vroeg of ik iets wilde maken met hun trouwfoto's voor op de uitnodiging en zo belanden we samen achter mijn pc met dit als resultaat...

50 jaar!Ik hoop dat ik het ze in een zelfde gezondheid na mag doen!Beiden nog zo actief en fit en dat met 6 kinderen en inmiddels een 16 kleinkinderen waarvan ze voor een groot deel ook nog voor 'oppassen'!Niets is hen teveel...altijd ben je er welkom en zijn ze even hartelijk en dat voor mij al 44 jaar lang inmiddels!Zo ook toen ik dus gewoon onaangekondigd binnen viel bij hen met een canvasje met daarop bovenstaand ontwerp.Ze vonden het geweldig leuk en waren er heel blij mee.Ik kan een boek schrijven over al die leuke herinneringen die ik als kind zijnde bij hen mee heb mogen maken...Ik hoop dat ze nog lang in een goede gezondheid mogen genieten van elkaar!

Mijn vriendin en ik zijn al van het moment dat wij als kleuters op de kleuterschool belanden vriendinnen en we hebben samen al veel lief en leed gedeeld en zo is dus een vriendschap van 44 jaar ook best uniek al zeg ik het zelf!
Dat onze mannen het ook heel erg goed met elkaar kunnen vinden en dikke vrienden zijn heeft daar natuurlijk ook zijn steentje aan bij gedragen. :-)


The parents of my friend were married for 50 years and she asked me to make something for their invitation,so we sat behind my pc with this as result.Their both still in a good health and your always welcome at their place!Really special!I've got good memories of my childhood at their home .
But a friendship with their daughter for about 44 years is also special I think! ;-)
We shared lots of joys and sorrows in all those years....our husband are also good friends and we see each other very often...only living one street apart of each other!! :-)


Rond etenstijd werd het kussen en de bruine vis opgehaald en wederom door de kleuterjuf van de kids destijds,ha,ha....Nu helemaal happy met het kussen en de vis als woondecoraties voor in hun pas verbouwde nieuwe huis!Ik pakte het mooi in want ook al is het 'een kadootje voor jezelf ' dan is het toch leuk als het mooi ingepakt is vind ik zelf.

About dinnertime the kindergarten teacher of my kids came again, this time for my flower pillow and brown fish!She was very happy with both as homedecoration in their new converted house.


Binnen een half uur kreeg ik deze foto's via whatsapp!Dat vind ik nou zooo leuk!

She sended me these two photos with whatsapp in about half an hour after she was here!I really
loved this!


 en vervolgens deze er achteraan!


Daar word ik nou BLIJ van! :-)

This is what makes ME HAPPY! :-)


woensdag 28 januari 2015

Bloemen kussen /Flower pillow


Het moest eigenlijk een 'Instagram' kussen worden voor mijn dochter,maar ik vergat het bruin in het begin en had geen zin meer het uit te halen :-)
Dus werd het een kussen met bloem voor de liefhebber!
(nu in mijn shop/fb groep "made by Angeline"verkrijgbaar)

It first had to be an Instagram pillow for my daughter,but I forgot to start with the brown yarn so I made a flower pillow for those who wants
(now in my shop/fb group "Made by Angeline" for sale)


Het kussen voor mijn dochter staat nu weer op de to-do list....

The Insta pillow is on the wishlist now...



Hij is iets groter als mijn eigen kussens met bloem (40 x 45 cm).

It's a bit bigger than my own crocheted flower pillows(40 x 45 cm)








"Smiles are kisses from the soul"



Fijne Woensdag verder!

Have a nice Wednesday!


dinsdag 27 januari 2015

De Anonieme Sjaal / The anonymous scarf




 Blijkbaar was het ook al op tv bij Hart van Nederland geweest...de overgewaaide 'drop een sjaal' hype!Ik kwam het op Facebook tegen en zodoende kwam ik bij De Anonieme sjaal terecht...met nog een volle bak sjaals op mijn zolderkamer dacht ik laat ik mee doen en 3 sjaals droppen....

It was in a tv show but I saw it on Facebook...a new hype...to drop a scarf for someone who finds it!That's how I came on the Dutch FB group the anonymous scarf and started to drop also three scarfs...


Ik dropte er een bij een onbemand tankstation in ons dorp...

One at a gas station in our village....


en een bij mijn werk voor,want dan kon ik het mooi vanachter de raam in de gaten houden ;-)!
Nadat ik donkerblauwe seashell sjaal eerst bij een ingang van senioren woningen gedropt had stopte ik hem vervolgens nadat er 5 dames naar hadden staan kijken en het in hun hand hadden genomen maar niet mee namen maar in een kinderzitje achterop een fiets(collega moest ondertussen even mijn werkplek waarnemen)


And the other one in front of the building where I work,so I could watch how it goes through the window from a distance,we had a lot of fun with that one!Because first it was on another place and some 5 old ladies readed the note on the scarf,had it in their hands but didn't take it with them...would they be scared ?!?!So I put it in a childsseat on the back of a bike...

Wat hadden we een lol en we snapte maar niet dat de bejaarde dames het niet mee 'durfde'te nemen?!?!Maar uiteindelijk stak de moeder van de fiets met kinderzitje verbaasd en verwonderd kijkend haar sjaal in haar fietstas,ha,ha...

Toen ik sávonds op weg naar huis langs het tankstation was bleek ook de colsjaal inmiddels gevonden.

When I was driving home in the evening from work the one at the gas sation was also taken.


Nog 1 te gaan!

Just one to go!


Tja en over sjaals gesproken...jullie zagen al mijn poncho die ik laatst haakte,maar deze vond ik toch echt te lang voor bij mij en dan weet ik op voorhand al dat ik hem nooit ga dragen als ik me er niet echt prettig in voel,dus ging deze naar de kleuterjuf van mijn kinderen destijd!Binnen nog geen 2 uur op mijn FB was hij al gereserveerd en ze was er reuze blij mee! :-)


Well you probably saw the poncho I crocheted last time,but it was a bit too long for me,so I've sold that one to the kindergarten teacher from my kids when they where young and she was very happy with it.Made myself two new ones...this time also a jeans-blue one because I love this pattern a lot.So now I can show them both! ;-)



Maar ik was toch weg van dit patroon en haakte er niet 1 maar 2 voor mezelf deze keer!De juiste lengte nu en was er zo blij mee dat ik hem ook nog in de jeans-blauwe Tweed van de Zeeman haakte.
Zo en dan nu maar de blits maken met mijn poncho's ha,ha....


Fijne Dinsdag!

Have a nice Thuesday!




woensdag 21 januari 2015

Feest dankzij "Een draadje los"ofwel Henrike!


Een poos geleden was Henrike van het blog"Een draadje los" zo aardig om haar verjaardagskado wat ze dubbel had gekregen te vergeven en moest je zeggen waarom nou juist jij het boek graag zou willen ontvangen van haar!

Ikzelf had het boek al maar dacht wel een hele goede reden te hebben en zodoende waagde ik een gokje....niet voor mezelf maar voor iemand waarvan ik dacht (en met hart en ziel hoopte) dat 2015 een feestelijker jaar zou worden voor haar .
Haken geeft haar veel rust en ontspanning en ons 5 wekelijkse haakavondje is dan ook een echt uitje voor haar....even lekker weg van alles om haar heen.

Zo dus ook gisteravond...eindelijk kon ik het dan geven en wat was ze blij met het leuke boek van Henrike!Ze vond het zooo lief!!!
Lieve Henrike nogmaals heel hartelijk bedankt namens mij en M! ;-)

Ken je haar blog nog niet?!?!Neem dan gauw een kijkje!


Luna wilde niets liever als op schoot zitten,maar ja dat ging natuurlijk niet de hele avond.
Luna is de chihuahua van een vriendin waar we gisteravond dus bijeen kwamen voor ons avondje en niet zomaar een chihuahua,want hoewel ik normaal niet zo'n chihuahua liefhebber ben is Luna echt een uitzondering,ze is stoer...rent gewoon mee langs de fiets...zit nooit in een tasje of draagt kleertjes,maar gewoon een klein mega lief dapper ding ,waarbij je uit moet kijken dat je niet bovenop haar gaat staan want aandacht vind ze geweldig!



Ik ging op pad met mijn haakgerei in mijn nieuwe poncho!Waar ik helemaal happy van word!
Ik haakte n.l nog een tweede omdat ik de eerste toch te lang vond bij mij en dan weet ik op voorhand al dat ik hem toch nooit ga dragen.Deze is helemaal toppie!De andere verkocht ik gisteravond voordat ik ging aan de kleuterjuf van mijn kinderen destijds.Hij heeft nog geen dag op mijn FB gestaan,ha,ha...
Hij stond haar prachtig en ook zij was helemaal happy!


Made a second poncho for myself because the other one was a bit too long for me,the other one was bought by  the kindergarten teacher of my kids at the time.


"Happiness is being married with your best friend"

Zo kwam ik een blikje vol geluk(skaartjes) tegen bij de Hema en vond ik bovenstaande kaart erg leuk!
En mijn beste vriend♥ ligt nu heerlijk met zijn e-readertje op de bank,ha,ha....

En ik?!?!Ik ga een bakkie thee zetten en nog even haken voordat ik mag gaan koken en om 18:00 mag gaan werken! ;-)


Mijn nieuwste aanwinst voor op mijn zolderkamer
de Fatima thermoskan van PT,
waar ik al een hele tijd verliefd op was en twijfelde tussen de zacht rose of deze...
de aanbieding hiervan en dat de rose niet voorradig was gaf het besluit voor deze te kiezen!
Ik heb er nog geen minuut spijt van! :-)


Love my new thermos jug from PT named Fatima

zaterdag 17 januari 2015

The Hobbit the battle of five armies


Ohhh wat was hij weer mooi en spannend!
Tja en zo komt met deze laatste film een einde aan een zes jaar lange traditie :-(


And again it was exciting and beautiful as always!With this last movie their will also be an end on a 6 years tradition with our friends....going to see these movies (Lord of the Rings and the Hobbit ones)and having dinner afterwards!

Want zo gingen wij tesamen met vrienden naar alle drie de films van The Lord of the Rings en daarna ergens lekker uit eten(of eigenlijk ervoor ergens uit eten)
En zo ook bij de Hobbit films,alleen gingen we nu voortaan eerst naar de film om vervolgens uit te gaan eten,want zeg nou zelf....bij zo'n film/lange zit die zo mooi en spannend is wil je echt niet naar de wc hoeven gaan!


En zo komt aan alle mooie dingen een einde!
Maar wat hebben we genoten al die 6 keren!!!




Ohhh en zie jij wie nou wie is?!?!

Who is who?!?!?





Deze keer aten we bij Aziatisch Restaurant De Slak in Eindhoven!Een echte aanrader kan ik wel zeggen want we hebben heerlijk gegeten.....

Dan ga ik nu maar eens mijn bedje opzoeken!

Now it's time to go to sleep!


maandag 12 januari 2015

Poncho


Al geruime tijd wilde ik een poncho voor mezelf gaan haken,maar welke?!?!
Totdat ik deze zag!
Poncho 'Lynn'gehaakt en gemaakt door Marian en met duidelijke beschrijving erbij op haar Facebook groep "Made by Marian"


For a long time I wanted to crochet myself a poncho,but which one?!?!
Till I saw this one!
Poncho 'Lynn'on the Facebook group


Gehaakt met haaknaald 8 schoot dat lekker op,de twee rechte lappen op zondagavond voor de tv,de woensdagmiddag voor mijn werken nog even de vasten om de lappen en aan elkaar gezet en na mijn werk de col,vervolgens de donderdagochtend de rand aan de poncho en de franjes en klaar was de poncho!
Ik vind hem erg mooi geworden,alleen twijfel ik nog of hij niet net wat te lang is,de punt voor valt n.l tot net over mijn knieën....

In elk geval een ontzettend leuk en makkelijk patroon om te maken!