zondag 19 juli 2015

Uitslag give away Flamingo sjaal!



Dat was een weekendje van bbq-en...gisteravond straat-bbq met de buurtbewoners uit onze straat
waarbij een ieder zijn eigen eten/drinken meenam.Erg gezellig en een buffet met behoorlijk wat variatie!

An almost full weekend of bbq...with our neighbours in our street last evening and today at home with friends.


De gemeente plaatste afgelopen donderdag al aan weerszijden van de straat twee hekken voor het afsluiten van de straat in de namiddag...


Everybody brought his own food and drinks so we had a big buffet together for everyone...
not an American party but an American BBQ ha,ha...




Er werd van alles aan meubilair,etc naar voren gebracht tot aan vuurkorven,zweedse fakkels en zelfs een hangmat op standaard toe.
Dat ziet er toch niet slecht uit dacht ik zo....

Doesn't look bad does it?!?!Everybody brought gardenfurniture,firepits etc. to the street...their was even a hammock to lay in!








Vandaag bbq met onze vrienden samen bij ons thuis...het leek er vanmorgen maar regenachtig en triest uit te zien maar uiteindelijk is het heerlijk droog en zonnig weer geworden.
Maar toen zij om 21:00 vertrokken moest ik natuurlijk nog snel even een winnaar voor de sjaal met flamingo's kiezen...

Our friends left at about 21:00 and after that I had to choose someone who winned the flamingo shawl from my giveaway...





en de sjaal is voor....
and the winner of the shawl is...



Gefeliciteerd Tiny Happy Fox!Laat je mij je adresgegevens weten zodat ik de sjaal naar je toe kan sturen?

Congratulations Tiny Happy Fox!


Nou dat was me het weekendje wel!En zeker die zaterdag waarbij ik al om 4:00 naast mijn bed stond(na slechts een uur te hebben geslapen) om dochterlief naar Eindhoven Airport te brengen voor haar vakantie en we ook nog naar de verjaardag zijn geweest s'middags van ons nichtje die drie werd!En wat ging er mee voor haar verjaardag?!?!

What a weekend!Totally booked full.I was out of bed at 04:00 to bring my daughter to the airport for her vacation and we also had to go to our little neece's thirth birthday.Guess what I gave her for her bday?!?!




Een nieuw ponchootje want de andere was ze inmiddels weer uitgegroeid en de flamingo die ik laatst eens haakte voor aan de wand voor op haar nieuwe grotere slaapkamer die ze in september/oktober krijgt :-) Het was een zeer geslaagd kado!!!

I crocheted her a new poncho this week because the older one was too small now and also gave her the flamingo on a board for her new 'big'bedroom she will get in september/october this year!
It was a very succesfull gift! :-)


Ohhh en mocht je van thrillers houden?!Dan moet je deze eens lezen!Ik las hem afgelopen week op mijn readertje en ik moet zeggen dat het niet mee viel om die uit te zetten en naar bed te gaan,ha,ha...zo spannend!(Blijkbaar ook verfilmd)


Ohhh and if you love to read a thriller then read this one....


"Het meisje in de trein"
"The girl on the train"

Paula Hawkins

Zo en dan nu maar eens mijn bedje op zoeken,daar het vannacht 2:00 was geworden en ik dus op 2 uurtjes na het klokje rond wakker ben geweest en dat in mijn vrije weekend,maar het was het allemaal de moeite waard...we tanken wel weer bij!


I'm going to bed now because it was 02:00 tonight before I lay in my bed after being awake for 22 hours yesterday...I have to charge my battery,ha,ha...

Welterusten voor straks!

Sleep well!

woensdag 8 juli 2015

Giveaway flamingosjaal/tips om op een leuke manier een sjaal te dragen en nog veel meer! ;-)



Wat een heerlijke dag vandaag zeg!DE ideale temperatuur....zo mag het van mij wel de hele zomer door gaan,ha,ha...
Daarom geef ik een flamingosjaal weg!Deze leukerd kreeg ik zomaar kado van mijn dochter twee weken geleden.Vond hem zo mooi en zo lief van haar en neeeeeh die geef ik nu niet weg hoor!
Deze heb ik zelf gehaald voor de giveaway!

Op Zondag 19 Juli maak ik de winnaar bekend!
(je moet wel volger van mijn blog zijn,delen mag maar is geen must :-)  )




In het volgende filmpje zie je ontzettend leuke manieren waarop je een sjaal kunt dragen!
Many ways to wear a scarf/shawl









Ja en aangezien het nu niet meer zo bloody hot was en dochterlief vakantie heeft dus gelijk maar even gestrikt voor n foto in het rokje dat ik voor haar haakte.....("wel zonder mijn gezicht erbij dan!!")

My daughter is showing the ruffle skirt I made for her,but without my face she said!



Ja want ze ziet er anders ook echt niet uit hoor!(whahaha...)Laatst is ze als proefmodel gevraagd door n kennis die pas aan het fotograferen is geslagen op een professionele manier en de foto's zijn zo mooi geworden,maar zelf vind ze zich maar op een enkele mooi op staan(onzeker typetje over zichzelf...altijd al geweest)
Maar moeders is er blij mee...want ik krijg haar amper nog voor mijn lens.Waarschijnlijk omdat ze mij van kind af aan alleen maar met lens voor zich hebben zien staan!Ha,ha...

Yeahhh she really looks awful,ha,ha(always a bit uncertain about herself....always been)A few weeks ago someone I knew from my work asked her as a model for a shoot (she wanted to try things and is just learning to be a more professional photographer)My daughter didn't like most of the photos because of her face,but I'm happy with the photos because I barely can get my kids in front of my own camera.They had to pose to many times for their mam when they were young!Ha,ha




Niets mis mee toch?!?!? ;-)
Nothing wrong with it?!? ;-)


Vanmiddag kocht ik bovenstaande cactussen bij Sissyboy in Eindhoven,tesamen met 2 ontzettend leuke fotolijstjes waar al een gezellige zomerse afbeelding in zit van een ananas en flamingo!
Doet heerlijk zomers aan zo samen en ik kon ze niet weerstaan!

I bought these cactus plants and photo frames today @sissyboy in Eindhoven,couldn't stand them.They gave me a real summer feeling.

Dat de bloemen op de cactusjes nep zijn vermoedde ik al....daar er teveel verschillende cactussen waren met dezelfde bloemetjes,maar voor € 2,95 p.s mag je niet klagen vind ik en ik vind ze er niet minder leuk door hoor.


Thuis gekomen aan de slag met de Hello Fresh box die even later binnen kwam.
De maaltijd van vandaag was weer TE lekker!

(klik op de naam voor het recept te downloaden)

Het Hello Fresh gebeuren bevalt me erg goed moet ik zeggen....de 3 gratis boxen die ik laatst weg mocht geven zijn inmiddels vergeven en ik hoop dat het hen net zo bevalt als ons!
Wat een mooi concept is dat.


Wat een kleurenpracht in de wolken van vanavond die overkwamen zeg!
Van rose tot geel/oranje....er was zelfs een minuut of 5 een prachtige regenboog zichtbaar door een rose wolkendek heen,helaas was de foto daarvan niet zo geslaagd,maar wat heb ik genoten!
Prachtig vind ik het altijd!

This evening the sky was full of beautifull colored clouds!I really loved to look at it...there was even a rainbow for some minutes.
So beautiful.









zondag 5 juli 2015

The heat is on....gehaakt rokje en omslagdoek




Een dikke week geleden begon ik aan dit rokje voor mijn dochter...Ik zag het voorbij komen in een facebook groep waar iemand het in het wit had gehaakt en vond het wel wat voor mijn dochter!
Zij wilde echter een zwarte versie,dus ging ik aan de slag.

A bit more than a week ago I started to crochet this ruffle skirt for my daughter.I saw it on a facebook crochetgroup in white but my daughter wanted a black one.

De dame links is een afbeelding van internet van n soortgelijk rokje,dan had ze in elk geval een idee hoe het zou staan ;-)



                                Hierboven in het youtube filmpje zie je hoe je het rokje maakt

                       Above in this youtube movie you can see how to crochet the ruffle skirt

Een heel karwei maar wel een ontzettend leuk patroon(en ondertussen maar hopen dat het mooi zou passen en ze het ook leuk zou vinden,ha,ha)Maar goed...als je een figuurtje hebt waarbij je alles aan kan trekken is dat eerste niet zo'n probleem...maar dat tweede....vind ze het dan ook echt leuk?!?!?

A tough job but a nice pattern to crochet....and while I was busy I hope it would fit and I hoped she would like it!
And she did!!!
Het is al enkele dagen af en het staat haar goed...ik scoorde er n leuk blousje en sandaaltjes voor haar bij zodat ze een leuke zomer outfit had en ook die vond ze mooi!(n keer verwennen moet kunnen toch?!?!tja en zo ging ik dezelfde dag met zoonlief ook nog even terug de stad in samen op de scooter op die eerste hete dinsdag om voor hem wat shirts e.d in de opruiming te kopen...want de een wel en de ander niet dat kan ik dan ook weer niet.)Ze waren beiden in hun sas,zeker als ze voortaan zelf in hun kleding moeten voorzien ;-)


It's finished now . I bought a nice summer blouse for her to wear on it and a pair of summer sandals.
But till now on I still have to make a photo of her wearing the skirt but it's too hot yet,maybe in afew days when the birds no longer falls of the roof because of the heat!Ha,ha.... 

Maar helaas is het tot op heden er nog niet van gekomen om n foto van het totaal plaatje te maken...of ik was werken of dochterlief was op school/stage en zoniet dan waren we beiden aan het bij komen van de hitte van de dag en hadden even geen zin daarvoor...maar het komt vast nog als het weer wat aangenamer en niet too hot to handle!


Ik zou momenteel wel even deze duiker willen zijn hierboven!
At the moment I wish I was the scuba diver above on the photo!




Ook startte ik een twee weken geleden met het haken van een omslagdoek naar eigen idee,eens eentje zonder punt en die lekker over mijn armen heen valt straks op wat koelere avonden.
Ik koos voor de scheepjeswol in deze kleuren daar ik veel spijkergoed draag.
Ik heb het een week aan de kant geschoven voor het haken van het rokje en de afgelopen dagen vond ik het echt te heet om ook maar een haaknaald in mijn handen te nemen,maar het kriebelt behoorlijk en ik wil zo graag(hoezo verslavend?!?!?)
Dus ga zo meteen toch maar weer eens een gokje wagen!
Of verder met de omslagdoek of aan het kadootje beginnen voor een nichtje die over 2 weken 3 jaar wordt.

About two weeks ago I started with a wrap for myself with the scheepjeswol stonewashed yarn but I stopped with it because of the ruffle skirt,now last week was to hot to take a crochet hook by hand but I really miss it so maybe I'll try it today if it's not too hot to crochet.
It's 29,5 degrees in our livingroom and upstairs a few degrees more...it feels like there's no more oxygen in the air inside!

Kunnen jullie goed haken/breien of bezig zijn met je hobby ondanks de hitte?!?Het is hier 29,5 graden in de woonkamer en boven nog een graadje meer....het lijkt zo nu en dan zelfs alsof er geen zuurstof meer in huis zit.
Ondanks mijn baan in een sauna achtige omgeving momenteel (binnenbad/sportcentrum)zonder airco
kom ik de dagen wel door...verstand op nul en niet teveel aan de hitte denken scheelt een hoop.
We 'moeten' toch,maar het vlammetje is dan s'avonds of thuis ook echt wel uit....maar hopen dat er toch z.s.m een bui gaat vallen die voor wat verkoeling zorgt ;-)

What about you?!?!?Can you crochet or knit or whatever with warm temperatures above the 30 degrees?I'm looking forwards for some rain to cooldown everything but I'm afraid the rain that will fall today will pass by our village like it did last thursday :-(

Fijne zondag!
Have a nice sunday!