zondag 25 november 2012

Lachwekkende "taart" die Sylvia Witteman....


Momenteel ben ik zo tussendoor in dit boek van Sylvia Witteman aan het lezen,deze columniste van de Volkskrant heeft een heerlijk portie humor in huis!Ik lees haar boeken dan ook graag en menigmaal zie je mij dan ook met een big smile verdiept in haar humoristische boeken,heerlijk...echt een aanrader!Het zijn allemaal verhaaltjes op zich van 1,2 hooguit 3 pagina's...lekker om er zo even bij te pakken voor dat loze kwartiertje/half uurtje.


Tot dusver niets aan de hand;

Er is niet leukers dan afluisteren. Wie goed oplet kan op straat, in winkels, in het openbaar vervoer of waar dan ook de vreemdste gesprekken opvangen. Willekeurige passanten die zich onbespied wanen voeren vaak absurde, groteske of hilarische conversaties.

In deze bundel wisselt Witteman haar gebruikelijke uitzinnige uiteenzettingen af met het bespioneren van mensen in haar omgeving. Dat levert hilarische, maar vaak ook ontroerende taferelen op. Wat hebben die keurige dames in het seksmuseum te bespreken? Hoe loopt het af tussen die twee Marokkaanse jongens en de ligfietser? Wat gebeurt er als er een auto op een Amsterdamse tram knalt? Waarom is het zo verschrikkelijk in pretpark Duinrell? Wanneer gaat die stokoude dame nou eindelijk eens dood? In Tot dusver niets aan de hand legt Witteman de humor en het verdriet van het menselijk tekort weer eens genadeloos bloot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email