dinsdag 7 mei 2013

Genieten & zolang deed ik over het bloemenplaid.....

"Enjoying...and how long my flower plaid took me to finish it"

 Ohhh wat kan ik toch genieten van onze tuin!Heerlijk!Als het ook maar enig zins kan zitten wij buiten...ofwel te eten,lezen,tuinieren,haken,bbq-en,fikkie stoken,etc.,etc.I can really enjoy my garden!Love it!If we can we sit outside to eat,bbq,read,crochet,making a fire,etc.,etc.De kippen vinden het heerlijk om in de tuin rond te scharrelen,Buffy houdt wel van zonnen en Diva kijkt graag of de kippen nog een eitje hebben gelegd(zie midden onder.....ha,ha,ha....)

The chickens love to walk around,the dog loves to sun and our cat is watching if the chickens had some eggs(watch in the middle below,ha,ha....)

Het kussen met de gehaakte bloemen fleurt de boel in de 'dooie hoek'onder de overkapping een beetje op,de enige die gebruik van deze stoel maakt is Diva.

The pillow with the flowers I crocheted brighten up a bit in the corner under the roof,Diva(our cat)is the one who loves to use this chair most of the time.

Dat gouden engeltje met lantaarn vind je overigens niet in onze tuin....het is een lieve kaart die ik kreeg van Esther van Espiratie en vrolijkte mij helemaal op afgelopen zaterdag....dankjewel Esther!

The golden angel can't be found in our garden,it's a nice postcard I received last Saturday from Esther from Espiratie,thanks Esther!


Tja en hoelang deed ik nu over dat plaid met die bloem?!?!?.....

Het waren 400 rondjes waarvan ik 5,5 minuut over 1 rondje deed(=2200 minuten ofwel ongeveer 36,5 uur)
Deze moesten in rijen van 20x20 aan elkaar gezet worden,over 1 rij deed ik 1 uur (= 20 uur)
Dus zo kom ik tesamen op 36,5+20=56,5 uur......daar zit iedereen ver boven!

Diegene die er het dichtste bij in de buurt zat met 75 uur was Maaike van Klaaveren!
Maaike als je mij je email even wil mailen dan kan ik het patroon naar je toesturen :-)
And then the time that has taken to finish my flower plaid...

I crocheted 400 rounds from each 5,5 minute(= about 36,5 hours)
Then there were 20 rows by 20 rows to sew together by hand and one row took me 1 hour(=20 hours)
So the plaid has taken 56,5 hours to finish,the most of you were far above this,but Maaike van Klaaveren was the most closest with her 75 hours,so Maaike send me your email and I will send you the pattern :-)

20 opmerkingen:

 1. oooooooooooo dat zijn snelle rondjes ik zat te denken dat zo zo een beetje even lang duurde als de arne en carlos......wowwwww dat is snel gegaan zeg

  maaike feliessss
  en wat lief van esther

  mooie foto's allemaal'
  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtige foto's en een heel mooi plaid!
  groetjes martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto's meis en wat een mooi buiten hebben jullie! Heerlijk weer lekker in de tuin bivakeren en dat zo vaak en zo veel mogelijk.
  En kijk die Diva eens in ut kippenhok hahaha

  56 uur .... wow :-)

  Een fijne dag moppie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's en veel geneit van de plaid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke foto's Angeline, ik geniet mee!
  En het engeltje staat goed in je collage haha
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh dat heb je nog knap gedaan die 56 uur! Netjes hoor! Je plaid is en blijft prachtig! Net als de tuin, heerlijk om zo mee te mogen genieten van jou prachtige tuin!

  Fijne dag vandaag! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad een heerlijke tuin om in te vertoeven!!
  Ha, ha,DIVA speurend op zoek naar eieren....
  Het is even stil bij mij geweest rondom het haken maar heb inmiddels mijn 2de
  haakles gehad van een mede-blogster en heb zowaar enkele bloemetjes gehaakt, JAHOE!!
  Vandaag zal ik ze op mijn blog plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een prachtig deken heb je gehaakt
  en buiten lekker creatief bezig zijn is fantastisch!
  Geniet nog van het zonnetje, liefs Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk met dit weer lekker zo veel mogelijk buiten ,gezellige tuin

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo dat is een snel plaid!

  Wat een fantastische en grote tuin heb je. En als ik het goed zie heb je een vrije uitkijk aan het eind van de tuin. Geen huizen waar je tegen aan kijkt.
  Gezellig ook die rondscharrelende kipjes!

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Monique,ha,ha...we hebben wel huizen achter ons hoor,maar die zie ik eigenlijk niet door al het vele groen en doordat wij zo'n diepe tuin hebben(in verhouding tot de rest in de rij,27 mtr.diep)Onze voortuin is 8 mtr diep,dat hadden we in ons voorgaande huis als achtertuin.Vooral om de grote tuin hebben wij dit huis 9 jaar geleden gekocht(en omdat we weg wilde uit de buurt waar we woonden aangezien daar nog al veel a-sociaal volk woonde)Voor een rijtjes huis is ons huis toch een behoorlijk groot en breed huis,het zijn de grootste rijtjes huizen hier in de wijk,een hele groene wijk vlakbij gelegen aan rivier de Dommel en het Eindhovense Kanaal,dus binnen 5 minuten met de hond aan het water waar je heerlijk en prachtig kan wandelen en met de auto zit ik binnen 10 minuten in het centrum van Eindhoven en met de scooter ook,ha,ha....langs het Eindhovens Kanaal af :-)Dat ga ik dus zo even met zoonlief doen want die heeft kleding nodig...zie je hem al zitten achterop?!?!?Hij kijkt haast met zijn hoofd over dat van mij heen zo lang is hij,ha,ha,ha....

   Verwijderen
 11. Mooi plaid en ook snel gemaakt. Toppie!! Ik vind de foto's mooi en ben zelf ook veel buiten te vinden nu. Lieve groet Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een geweldige tuin! Ik hoop van onze "nieuwe" tuin straks ook zo'n paradijsje te maken....
  Ventje zei ook al: " ooh, dan krijgen we gras!" ;-)
  Kipjes zijn ook nog een wens; eerst manlief nog zien te overtuigen...
  Groetjes, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succes,komt vast goed,hier was de tuin een grote bende,heeeel veel stoeptegels,geen borders en heeeel veel onkruid,maar na wat snuffelen op marktplaats vonden wij de waaltjes waar we tegen het huis een groot ruim terras van hebben laten leggen met daartussen de stoeptegels(heel veel stoeptegels ook weer op marktplaats gezet die gratis afgehaald konden worden),een tekening gemaakt hoe we het een beetje in gedachten hadden(de fluweelboom stond al in de tuin),een houten vlonder achter de schuur weer als extra zitplek aangelegd,etc.etc. en dit ook weer met de voortuin.....ook weer voor het pad naar de deur etc. gezocht naar 2derhandse waaltjes op marktplaats en dan iemand die stratnemaker is die het wel voor een prikkie wilde komen leggen,zo moet je het toch doen met zo'n grote tuin anders is het bijna niet te betalen.Als ik nu die eerste tuinfoto's van toen zie zijn de plantjes allemaal nog ieniemienie,ha,ha...

   Verwijderen
 13. Hihihi fikkie stoken... wat een leuke uitdrukking :-) En hele fijne foto's, ja, wij buitenmensen verstaan elkaar hé :-) Je kussen is heel leuk, Diva vindt het blijkbaar ook een heel leuk kussen. Watblieft!? Heb je zo snel gehaakt! Wauuuwww, chapeau hoor, sneltreinvaart zeg maar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw wat leuk, dank je wel!!!
  Hoe kan. Ik mn mail doorgeen aan je?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. He, hoe kan het dat ik jouw blog zomaar over het hoofd heb gezien?? Wat een leuk blog heb je, en de interesses komen aardig overeen, tevens jouw motto... veel te doen in te weinig tijd ;) Jij bent ook een bezig bijtje dus.
  En wat heb je een mooie tuin!!! Ik kijk mijn ogen uit op je blog, ik ga nog even verder snuffelen.

  Je bent ook welkom op mijn blog; www.tbezigebijtje.blogspot.com

  Lieve groet,
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja heerlijk he, vuurtje stoken, kipjes in de tuin lopen... genieten! Alleen regent het hier nu pijpenstelen, maar dat is dan wel weer goed voor de natuur! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Huh... 5,5 minuten over 1 zo'n rondje???? Hoe is het mogelijk?
  Zou je mij het patroon eens willen geven van zo'n rondje, dan ga ik eens testen hoe lang ik daarover doe. Zal vast veeeeeeeel langer zijn. Ik heb alleen al minstens 5 minuten nodig voor de eerste toer.
  Je tuin is trouwens erg mooi. En die kippen..... zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email