donderdag 15 augustus 2013

Fun in the attic?!?!?Al geruime tijd liep ik met de gedachten rond om van onze zolderslaapkamer een hobbykamer voor mezelf te maken...ik bedoel zonde eigenlijk als je zo'n ruimte laat 'dichtslibben'met overbodige spullen toch?!?!?

Tja en als ik dan die strip hierboven bekijk doet me dat aan mijn eigen hubbie denken die nooit iets weg kan gooien en ik bij dit soort 'gelegenheden'  het liefst in 'verweggiestan heb zitten'...maar zo werkt het natuurlijk niet in de praktijk en ja ik heb het al eens vaker vermeld hier....aangezien mannen van Mars komen en een totaal andere gedachtengang hebben als wij vrouwen.....zucht.


Zo liep ik met bovenstaande Happy Feet van Carmen(ja ja Google had zowaar nog een afbeelding van dit brommende geval uit de tijd van Ben Hur onder de afbeeldingen!) dus even naar beneden om te vragen of dit ook naar de kringloop mocht..."Neeuuhh!!Die doe je niet weg!Daar zat ik laatst toevallig nog aan te denken om met mijn voeten in te gaan zitten!"(ja,ja....de laatste keer dat hij van de zolder is geweest is toen de kinderen nog meeliepen met de avondvierdaagse en ze er de laatste avond..... jawel tel uit je winst.....ieder hooguit 10 minuten met hun poezelige voetjes ingezeten hadden...nou dat is dan precies 6 jaar geleden ongeveer ...nee die kan dus ECHT niet gemist worden hoor,ik zei het toch ZE KOMEN VAN MAHARS!)

Nou het kreng staat dus nog op zolder maar NOWAY dat ik beneden nog om advies ging vragen dat snappen jullie natuurlijk wel!ha,ha.... ;-)De zolderkamer die best behoorlijk is leek meer op een lief babykamertje,althans van wat er nog aan 'gangbare ruimte' over was zoals je ziet.

Al 'ploeterend' ging ik aan de slag,want er worden volgende week weer hogere temperaturen verwacht en ja het mijmeren over een eigen hobbyruimte hield maar niet op...


"Ohhh en als ik dan klaar ben trakteer ik mezelf op zo'n blik Annie Sloan Chalk paint voor de commode en de 2 bij de kringloop op de kop getikte smalle rekjes een andere kleur te geven,want dan hoef je niet te schuren of wat dan ook,even schoonmaken met St.Marc of iets dergelijks laten drogen en aan de slag en na een uur is het al droog EN mooi EN een beetje een oude nostalgische look...YES "en zo mijmerde ik nog even verder over hoe alles er op het laatst uit zal gaan zien.


Dinsdag van 13:00 tot 01:00 op een uurtje koken en eten na en Woensdag van 07:00 tot 14:00 werd er gezwoegd...trappen op,trappen af,2x naar de kringloop(ja we hebben maar een Citroen C1-tje hoor die heb je zo vol) en uiteindelijk was ik dan helemaal HAPPY!

(klik op de afbeelding om te vergroten als je het zo niet kan lezen)Tussendoor een glimlach van wat je zoal tegenkomt zoals bovenstaande van onze dochter ik denk groep 5 ?!?! Als zij de baas van Nederland zou zijn... en dan moet je vooral de laatste regels even lezen!Ha,ha,ha....LOL


Grote opbergbakken van de Action werden de nieuwe 'kast'voor in het verwarmingsketelhok op zolder want deze viel zowat uit elkaar maar ook deden ze dienst voor vele bollen acryl en katoen,dus wat dat betreft hoeft manlief voorlopig niet meer buiten bij een wolwinkel te wachten als ik die ergens mocht tegenkomen zoals gewoonlijk als we eens een keer een uitstapje maken.


Tussen al het werken door en nog net voordat ik gisteravond moest gaan werken om 18:00 kwam ook nog eens deze prachtige uiltjes-etui gemaakt door die lieve Jenneke aangevlogen met daarbij een hele lieve kaart...ThanXxx Jenneke,hij is so cute!


Ja en aangezien ik in een zwembad/fitnesscentrum werk,daar al heel lang wil gaan fitnessen maar daar gewoonweg de tijd niet voor kan vinden/opbrengen moet ik zeggen dat ik de afgelopen 2 dagen meer dan genoeg aan fitness heb gedaan.Je zult het niet geloven maar van al dat gesjouw met dozen,trappen op en af,het slopen van een bed en kast heb ik zelfs de nodige spierpijn in mijn benen en mijn zij!(of ben ik gewoon zo stijf als een plank normaal gesproken?!?!?;-)   )


22 opmerkingen:

 1. Hihihi .... je bent wel heeeeeeeeel goed bezig geweest meisie. Owwww ik zie steeds meer en meer een paleisje ontstaan (in Annie Sloan Chalk paint kleur) .... enne kijk nog eens goed ... want de Happy Feet van Carmen past wel in het kleurenschema hahahahahaha

  Lieve post van Jenneke ....

  Helemaal toppie moppie x x x x x x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Angeline,

  Wat heb je een heerlijke ruimte bij jou op zolder.
  Hoog tijd dat je er iets mee gaat doen, dat wordt een luxe hobby kamer waar je mooi al je spullen bij elkaar kan zetten.
  De lavendelblauwe verf past perfect.
  Dat wordt gigantisch mooi.

  Heb zonet even de kindertekening vergroot. Hoe aandoenlijk: mama en papa méér thuis.
  Bij mij op zolder liggen ook stapels schriftjes en kindertekeningen.
  Telkens wanneer ik de zolder wil gaan opruimen, kom ik in de kinderhoek terecht en dan wordt er uiteraard niets opgeruimd.

  En wat de mannen van Mars betreft, ze zijn inderDAAD HEEL anders maar in mijn omgeving gooien de mannen liever dingen weg dan vrouwen. Gelukkig ben ik altijd diegene die naar het containerpark gaat.
  Wat ik allemaal al onderschept heb dat mijn echtgenoot had weggegooid, het is niet te geloven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mens, wat een prachtige ruimte !!!! 'k Word er helemaal jaloers van !!!! ;o)!!! Inderdaad, veel te zonde om daar niet een fijne hobbykamer van te maken !!! Ben heel benieuwd naar de "after"-foto !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh Angeline, je bent er dan toch aan begonnen om je zolder op te ruimen. Wat een heerlijke ruimte is dat zeg. Ziet er nu al heel goed uit. Laat staan als je met Annie Sloan aan de gang bent gegaan (ik bedoel wel de verf he!)Die servieskast vind ik ook super leuk. Ga je die ook schilderen?

  Ik vraag mij af of mijn man wel van Mars komt. Hij houdt helemaal niet van dingen bewaren. Toen we 23 jaar geleden gingen samenwonen had hij 1 vuilniszakje met spullen. Dat is ondertussen niet meer geworden.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij bent goed bezig!!!! Heb je kelly wel even laten lezen???? Hahaha. Papa en mama verdienen nog steeds tijd.......hoe aandoenlijk waren ze toen......toen geloofden ze nog alles wat je zei.....en kropen ze nog lekker tegen ons aan......
  Nou....lang vervlogen tijden hoor!!!!! Mijn moeder zei altijd:"Wacht maar tot je zelf kinderen hebt...."! Memories .......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij bent goed bezig!!!! Heb je kelly wel even laten lezen???? Hahaha. Papa en mama verdienen nog steeds tijd.......hoe aandoenlijk waren ze toen......toen geloofden ze nog alles wat je zei.....en kropen ze nog lekker tegen ons aan......
  Nou....lang vervlogen tijden hoor!!!!! Mijn moeder zei altijd:"Wacht maar tot je zelf kinderen hebt...."! Memories .......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij bent goed bezig!!!! Heb je kelly wel even laten lezen???? Hahaha. Papa en mama verdienen nog steeds tijd.......hoe aandoenlijk waren ze toen......toen geloofden ze nog alles wat je zei.....en kropen ze nog lekker tegen ons aan......
  Nou....lang vervlogen tijden hoor!!!!! Mijn moeder zei altijd:"Wacht maar tot je zelf kinderen hebt...."! Memories .......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed bezig zeg ! Ik heb op mijn zolder (waar Laura slaapt - ik heb iets niet goed aangepakt want zou mijn hobbykamer moeten zijn) ook allemaal spullen staan die echt wel weg kunnen. Yep, je hebt me overtuigd, ik ga nóg meer ruimen! Tof hè dat uilen etui, ik heb 'm ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hihi altijd fijn als de post aankomt

  wat ben je toch druk in de weer geweest....dat briefje is ook zo lief zeg
  en wat een mooi kleur verf ♥
  dat het maar helemaal je kamer mag worden

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk om mee te genieten met het ontstaan van je hobbykamer! Jee, je moet er wel wat voor doen. Goed hoor dat je zo hard bezig bent.
  Tja, handig is anders zo'n man in huis tijdens de grote opruiming. Voor ons grappig om te zien, moest er echt om lachen, je foto's illustreren het geweldig mooi! Maar.. als we zelf weer eens in zo'n situatie zitten, weten we weer precies wat je bedoelt!
  Na al het harde werken kan zo het leuke deel beginnen -het verven, inrichten, al je spullen een plekje geven. Succes ermee. En... we zijn natuurlijk heel nieuwsgierig naar het resultaat!
  Groetjes,
  Nathaly

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, dat wordt een prachtige hobbykamer. Ben er helemaal jaloers op. Nou ja, dat komt hier ook nog wel een keer, maar dan zal ik toch ook eerst moeten gaan ruimen. En dat is juist niet mijn sterkste kant, precies tegenovergesteld als bij jullie. Mijn man heeft er nl geen moeite mee!
  En een heel leuk etui, super leuk om zoiets te ontvangen!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo jij bent lekker druk in de weer. Maar dat wordt binnenkort wel echt jouw kamer. Ben ook druk in de weer, maar dochter lief moet eerst nog even wat spullen mee naar haar kamer meenemen dan kan ik ook aan de slag. Ben benieuwd naar jouw hobbykamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gave ruimte! Wel vreselijk veel werk natuurlijk....
  Die foto van die wachtende man is trouwens wel erg hilarisch en een soort van herkenbaar ook ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. geweldig om zo bezig te zijn en je eigen hobby kamer in te richten. Ik ben benieuwd naar het eind resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hahahaha, lachen, en is het voetenbadje bij de kringloop? Die kleur van Annie is zo mooi, heb ik in de kast. Wat zal dat mooi staan!!!
  Pff wat een werk heb je verzet, maar als het straks klaar is kan je er ook heerlijk van genieten.

  Ik heb trouwens de doodskopsjaal gemaakt staat op mijn blog. Bedankt voor de vertaling van het patroon, het kon echt niet duidelijker, goed uitgelegd!!

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh... ben benieuwd naar het resultaat! Die verf is mooi!! Haha en de schrijfsels van je dochter enig, bewaren hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Goed idee om een fijne eigen plek te creëren. Dat wordt voor jou echt genieten.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 18. pfff, heel herkenbaar.... onze zolder staat ook vol met spullen die eigenlijk best wel naar de stort/kringloop of wat dan ook kunnen... maar ja... ook mijn man komt van mars... en is ook nog eens ( door ziekte) 24 uur per dag thuis... kan niet eens stiekem dingen wegdoen.. Nou heb ik niks te klagen... ik heb al een eigen kamertje, met nadruk op "tje" Dan maar wachten tot zoonlief de deur uitgaat...dn pik ik de grote kamer in.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ha, ha, wat heb je een leuk stuk geschreven. Volgens mij lijkt mijn man heeeeeel erg op de jouwe, qua
  wegdoen van spullen(lees:het gebrek hieraan). Helaas hebben beide kids dit gen van hem over genomen, maar ja, het zijn ook beide jongens, dus dat verklaart een hoop!!!
  Je hobbyruimte wordt prachtig! Heerlijk groot raam met goede lichtinval.
  Ik heb enkele weken geleden bij de Ikea draadmanden gekocht en een stelling waar ze in kunnen. Hier staan nu veel hobbyspullen in. Ik heb er ook wieltjes onder gemaakt dus je kunt het zo "weg" rollen als dit nodig is. Misschien nog een idee als je opbergruimte tekort komt?
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Bij ons gaat opruimen ook veeeeel beter als manlief niet in de buurt is. Wat moet je nou met studieboeken van 15 jaar -ofzo- terug??? Maar er staan er wel 3 bananendozen van... zucht!
  Jij bent heel erg goed bezig meid, die kleur verf is supermooi en ik wacht met spanning af op het resultaat!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh wat heerlijk een eigen plek, en de blauwe kleur is helemaal geweldig erg mooi!

  Een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. OEH, goed bezig!! *ik had ook bedacht deze vakantie de zolder op te gaan ruimen, maar morgen begint hier het school&werkleventje alweer* :) Ik ben heel benieuwd naar foto's van het uiteindelijke resultaat! Het gaat vast heel mooi worden. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email