zondag 15 september 2013

Strijp S in Eindhoven...BOA,FeelGood market,etc. a place to be!


Het 'heeft'gewoon 'iets' dat oude fabrieksterrein van Philips...."Strijp S"
Vorige week bezochten wij er met onze vriendenclub voor het eerst BOA ofwel Brabant Open Air.



Het weer die dag was matig,er viel s'middags ook wat regen,maar ondanks dat trok het toch nog een 13.500 bezoekers en was de sfeer gewoon goed!
Wij hadden dan ook niet verwacht dat we het van 12:00 tot 24:00 vol zouden houden,maar aangezien we om 23:45 thuis aankwamen was dat toch aardig gelukt...
De after-party van 24:00 tot 3:30 lieten we graag aan ons voorbij gaan,ha,ha....

Er was volop muziek,van alles te eten,the plees to be waar je voor 2,- een plaspartout kon kopen ;-) ,een creatieve markt ,etc.Ofwel gewoon hartstikke gezellig!

Met verschillende optredens Heavylight,Handsome Poets,Blof,etc.
Eerlijk gezegd had ik van Blof wat meer verwacht,maar ja die mannen lopen ook aan het einde van hun seizoen en hadden s'avonds weer een optreden in Meppel...

Heavylight vond ik erg goed en misschien kennen jullie dit nummer wel..




Hun optreden was vroeg in de middag en toen we met ons clubje s'avonds binnen naar een band stonden te kijken stond de zanger van Heavylight achter ons...zo'n sympathieke knul.In voor een praatje met de mannen en zelfs even poseren voor op de foto met mijn vriendin was niets teveel gevraagd voor hem:-)


Hierboven kun je hun eerste hit beluisteren,de band is nog niet zo lang geleden ontdekt,maar met zoveel enthousiasme van alle bandleden zullen ze het nog eens ver gaan schoppen denk ik zo!

                                   Handsome Poets...dit nummer hebben jullie vast wel eens gehoord.


Ik vond ze beiden in elk geval beter als Blof! ;-)
Wie weet volgend jaar weer BOA!



Vandaag was er de FeelGood Market op hetzelfde festivalterrein...







Overigens vind ik het gehele terrein een prachtige locatie voor eens foto's te gaan 'schieten'.
Maar ik had alleen mijn mobiel op zak want ik wilde tenslotte 'snel'even gaan voor dit...


Een 4-zijdig wikkelrokje van Zand Amsterdam...vorige week zag ik ze op Boa staan,maar helaas geen genoeg geld ervoor bij en ze zei dat ze vandaag op de FeelGood Market zou staan.
Nou ben ik niet zo'n rokken mens maar deze zijn wel erg vrolijk en veelzijdig!Leuk om over een spijkerbroek te dragen.

Echter kwam ik zonder rokje thuis ;-( ,als er een mooie bij zat vond ik het andere stof weer net te,maar eerst eens een keer goed over nadenken en anders maar via de website een keer bestellen.
Impuls aankopen schiet je ook niets mee op.



Maar er stonden hele leuke kramen!Met veel lekkers!


Ook hele leuke kramen met veel creativiteit!
Ongelooflijk hoe creatief mensen kunnen zijn met van alles en nog wat!



De kraam van "Hebbering"vond ik erg leuk...allemaal hele mooie ringen gemaakt met knopen voor een betaalbare prijs.



Dan was er nog "tasbyas"...creatief met oude dekens...


De "7de verdieping" met lampen gemaakt van oude blikken...




Hele mooie haaksels en breisels van Noon naturals,
ik blijf de Drops garens toch wel de mooiste vinden van allemaal met hun prachtige kleuren en 
100 % natuurlijke materialen!




En nog zoooo veel meer!Maar ik ging naar huis met alleen een zakje heerlijke losse thee "Flowergarden"genaamd en drie gedroogde worsten waarvan 1 met provinciale kruiden,venkel en olijven...want daar is manlief een groot liefhebber van van een lekker plakje worst bij de wijn of een pilsje....EN met de overtuiging dat ik dus niet met een kraampje op de FeelGood market misschien ooit eens zou gaan staan want 85,- voor het huren van een kraam is mij te gortig en mocht je er nog electriciteit bij willen hebben(zoals de dame van theejoy om haar waterkokertje te kunnen gebruiken om de mensen te laten proeven van de thee)dan betaal je hier ook nog eens 35,- voor!

Ze deed het dan ook meer om wat 'naamsbekendheid'te krijgen....begrijpelijk want voor dat geld moet je heel wat thee verkopen wil je ook nog eens wat gaan verdienen :-(

Nou dat was dan  'Strijp S',waar volgend jaar ook de school van mijn zoon naar toe zal verhuizen
(St.Lucas Eindhoven en Boxtel (Grafische school) gaan hier samen )Dus nog meer creatieve geesten op Strijp S...oh en als je nou in zo'n loft wil wonen dan mag dat alleen als je iets creatiefs doet heb ik vernomen(schilderen,muziek maken of wat dan ook...)en de prijzen?!?!?daar sla je van achterover...al heeft het natuurlijk wel iets...wonen in een oud fabriekspand met muren van 4,5 meter hoog en 1 grote ruimte die je zelf in kan delen....

















14 opmerkingen:

  1. haha ik snel naar benee zoeven welk rokje jij had gekocht,,,,,geen!
    Jammer maar wie weet via de site of een volgende markt!
    Het tasje aan het rokje is wel weer super handig om op een markt te staan hihi hint!
    Mooie kramen zeg, wauw!!!
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldige verslagen van 2 bijzondere dagen meis!!!
    Geloof maar al te graag dat dat puur genieten was!!!!!!!

    En wat een geweldig terrein is dat.
    Is vergelijkbaar hier met de IJ-hallen op het NDSM-terrein waar elk 1e weekend van de maand de rommelmarkt wordt gehouden. Volgens mij waren dat oude scheepswerven ... alleen de omgeving al is adembenemend mooi! Geloof alleen dat de marktkraamprijzen stukken vriendelijker zijn hihihi
    35 euro voor electra ... wat een geld zeg!!!! Je zou toch bijna je eigen windmolen meenemen dan!!!!

    x x x Moos

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Had je de 'kekke' camerariemen ook gezien? Ik ben ook sterk geweest... niets gekocht.
    Leuk verslagje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohhh nee,die heb ik niet gezien!! :-)...was dat iets?!?,waar waren ze van gemaakt?Het was ook best wel druk namelijk...Ik heb er zelf eens een gemaakt n.a.v een idee op Pinterest wat ik zag en ik moet zeggen dat die veel fijner is als de nylon band van Nikon,lekker zacht in mijn hals en ga die ook nog eens met een ander sjaaltje maken...een wat neutraler,ha,ha.Hier showde mijn dochter de cameraband die ik destijds maakte en sindsdien aan mijn camera zit...
      http://mijneigenplekkie.blogspot.nl/2012/10/camera-band-gemaaktthanks-pinterest.html

      Verwijderen
    2. Katoen (voor lichtere camera's) of neopreen (lekker zacht :-)) Ik ga kijken naar die van jou! :-)))
      Oh, dit is de site; http://www.kekkecamerariem.nl/nl/

      Verwijderen
    3. Ohhh Sandra misschien maar goed ook dat ik die niet heb gezien,ha,ha...ze zijn wel leuk ook zeg!Bedankt voor de verwijzing naar de site...misschien leuk om ooit een keer voor mijn verjaardag te vragen als er tegen die tijd volgend jaar een leuke op hun site staat ;-)

      Verwijderen
  4. Wat een mooie markt! En jij hebt alleen thee en droge worsten gekocht? Manman, wat heb jij je kunnen inhouden zeg! De rokjes zijn anders supermooi!
    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke activiteiten daar in het zuiden des lands!
    Tsja, dat is inderdaad wel heel veel geld om een standplaats te huren....
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tja...mij gemist dus....Mijn schoonzus en man gingen gisterenmiddag er ook nog naar toe. Maar wij zijn richting Eindhoven gereden naar een woonwinkel Lebesque...want die had ENORME opruiming (currator). En nu hebben we stiekem spijt; want we zagen een lamp...en je raadt het al: toch niet gekocht...en zou tóch wat geweest zijn.....en zó afgeprijsd !!! Wel mocht je er gratis stalen meenemen van stoffen (vloerbedekking, gordijnen, meubels) en dat heb ik dan wél gedaan (knutsels-frutsel). t Wordt wel s tijd dat we met de dames wat gaan doen; of niet ??? Zullen we volgende week s bespreken ?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohhh wat gaaf....ja ik zag net in de agenda dat we de 24ste bij Esther ons ' avondje'hadden,maar die heeft niets meer laten horen via de mail...wat hadden we de vorige keer ook alweer afgesproken?!?!?Als we niets van haar vernemen dan ging het door en anders zou ze het laten weten toch?!?Ik vind het prima en ben er altijd voor in dat weet je!!!TEveel gezelligheid bij elkaar met zijn allen,ha,ha.... ;-)

      Verwijderen
  7. Leuke markt en via jou op de site van Zand Amsterdam terecht gekomen (rokjes), heb meteen 1 besteld en
    ik ben er superblij mee!
    Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik hoor inderdaad veel positieve geluiden over de markt. Ik wil even laten weten dat je opmerking over de lofts niet helemaal klopt. Het is helemaal geen voorwaarde dat je iets creatiefs doet. De woningen worden verhuurd door Trudo en de 1e verhuur is gebeurd op basis van inschrijving. De prijzen zijn afhankelijk van de grootte en voor de "nomale lofts" zijn de huurprijzen gewoon normaal. Er zijn enkelelofts van 100m2 en die zijn wel duur. Mijn zoon woont in een kleinere loft en die is goed betaalbaar. Beneden de huurgrens.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!