dinsdag 10 juni 2014

Elizabeth George "Totdat de dood ons scheidt"


Van een kennis vernam ik dat de boeken van Elizabeth George  uit de Inspecteur Linley Mysterie zo mooi moesten zijn...er zijn er 17 inmiddels,dus even twijfelde ik of ik wel in het eerste boek zou beginnen,want ook al zijn het aparte verhalen er loopt toch op de achtergrond een soort verhaal mee van deze inspecteur en dan 17 boeken?!?!?

Vaak werkt het niet om een boek te lezen en vervolgens 4 maanden later het tweede uit de serie...althans niet voor mij want dan ben ik dat achtergrond gebeuren al lang weer kwijt!
Maar ik hou ook wel weer van goede boeken en dan x17....Mmm toch besloten maar er aan te beginnen en dan bij regelmaat als de tijd het minder toe laat voor het slapen gaan maar een halfuurtje lezen,wordt mijn e-readertje ook niet verwaarloosd!samenvatting boek;


De zestienjarige Roberta Teys wordt met haar mooiste kleren aan gevonden in een boerenschuur in het Engelse dorpje Keldale. Naast haar liggen een bijl en het ontzielde lichaam van haar vader. Onthoofd. Het enige wat Roberta erover zegt is: ‘Ik heb het gedaan. Ik heb geen spijt.’ Scotland Yard geeft de leiding van het onderzoek in handen van inspecteur Thomas Lynley – een in alle opzichten knappe man van de wereld - en zijn absolute tegenpool Barbara Havers. Zij heeft een sterk minderwaardigheidscomplex en ziet deze zaak als dé kans om zich te bewijzen. Na vele omwegen stuiten Lynley en Havers op verborgen schandalen en een gruwelijke mishandeling. Niets is wat het lijkt in dit vredige dorpje en door deze zaak zal het leven daar ook nooit meer hetzelfde zijn…Deel 1 was de moeite waar in elk geval!Ik begon net voor de trip naar Engeland,las daar maar heel weinig daar ik teveel genoot van andere dingen,maar was er weer wat blij mee met het 2 uur lang wachten op de boot in Dover haven!
Lekker languit in de auto...ramen open..mwhaaah zo hield ik het wel vol :-)


Onder het 'geschooi'van een jonge meeuw,die zich duidelijk liet horen...


helaas voor deze meeuw viste hij achter het net...daar we al onze Engelse ponden als fooi voor het personeel bij de Inn hadden achtergelaten,we konden daar n.l niet extra fooi voor hen pinnen bij het afrekenen(dat moesten ze maar eens anders regelen met hun baas)...waardoor we zelf ook best wel dorstig en hongerig waren want een pinautomaat kwamen we onderweg niet tegen...totdat ik naar het toilet moest...er zat een Burgerking in de haven en je kon er pinnen!
Maar toen had de meeuw het al lang opgegeven ;-)
I readed  the first book of the 17 books from the inspector Lynley mystery..
Started a few days before we went to our vacation to England,but I haven't read much only on the way back home waitnig in the port for the boat for 2 hours in the car on our way back home.

I heard it from a knowledge that these books were very good...and I can say that I liked the first one!

5 opmerkingen:

 1. Nou, ik ga deze schrijver goed onthouden. Bij ons in de bieb kun je alles gratis aanvragen en laten reserveren, dus dat moet gaan lukken!
  Groetjes en een fijne avond!

  Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij Bol.com kun je de volgorde van de boeken vinden Elizabeth !(toch geen George bij achternaam he?!?!? ;-) )

   Verwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email