zaterdag 4 oktober 2014

4 Oktober dierendag en ik haakte een Sunburst Granny relaxkussen!



Vandaag is het dierendag en wil ik mijn twee harige dames even in het zonnetje zetten bovenop mijn laatste haakproject! ;-) Hadden alle beestjes wereldwijd het maar zo goed als deze twee kanjers.4 Oktober is ook de datum waarop wij 10 jaar geleden bij de notaris zaten voor de overdracht van ons huis,een huis/adres waar wij nog dagelijks zo ontzettend van genieten met zijn heerlijke tuin en omgeving.

Today it's the day of the animals over here I wish all the animals all over the world would live in the same condition as my two hairball ladies do and 10 years ago we also were at the notary for the transfer of our house which we still enjoy a lot to live in every day


Mijn dochter wilde graag een groot kussen voor op bed waar ze heerlijk tegenaan kon gaan zitten voor tv te kijken of als ze met haar laptop op schoot in bed zat en zo geschiedde...

My daughter wanted to have a big pillow on her bed to watch tv or when she's busy with her laptop and so I made a sunburst grannysquare one

Ik wilde graag wat garen wegwerken uit mijn voorraadbakken,had nog een tas vol met 'oude kussentjes' op zolder die er niet meer uitzagen en gebruikte daar de vulling uit,een niet al te fraaie hardrose fleecedeken werd gebruikt voor als binnenkussen hiervoor.


Ik haakte 6 sunburst grannysquares in de breedte en 5 in de lengte.
Aan de achterzijde haakte ik banen met stokjes waarbij ik iedere toer alleen in de achterste lussen instak.Hier een foto gemaakt met mijn mobiel waarop je het ziet(doet haast pijn aan je ogen!ha,ha).de kleuren zijn wel knallend,maar minder knallend in werkelijkheid als op de foto's.Het zijn nu eenmaal niet de meest ideale kleuren om te fotograferen.

I crocheted 6 sunburstgranny's lenghtwise and 5 broadwise.
On the backside dc's in the backloop only every row.
And a pompom edge around the pillow.



Vervolgens haakte ik een pompomrand om het kussen,wat het geheel een beetje een bohemian look geeft.
Aan de achterzijde zorgde ik voor een overslag en zocht daar mooie knopen voor uit bij t Smitje in Eindhoven,hardrose emaille op kokoshout,heeeel erg mooi.
Vervolgens haakte ik dit randje er nog aan(helaas door de kleur rood op foto moeilijk zichtbaar)
Wat ik op Pinterest tegen kwam

On the backside of the pillow I crocheted this edge which I found on Pinterest


De sunburst granny is een heerlijke granny om te haken,lekker afwisselend en verveelt niet snel.Ik vind hem overigens ook nog eens heel erg mooi.Met veel plezier heb ik dan ook aan dit kussen gewerkt en mijn dochter had hem binnen nog geen 10 minuten nadat hij klaar was al in gebruik!Dus dat zegt denk ik wel genoeg ;-)


Door de 'blogpauze'de afgelopen maand heb ik wel gemerkt dat het niet overal menen te 'moeten' reageren op alle andere vele blogberichten van mijn volgers,etc.toch wel meer rust/tijd oplevert,dus dat ga ik proberen zo een beetje te houden.Alleen lezen is ook goed...

Er is ook zoveel tegenwoordig FB,Insta,Blogs,Whatsapp,etc. ik denk dat we onszelf niet vanalles op moeten leggen al zouden we dat nog zo graag willen,we kunnen met ons eigen leventje/familie/vrienden/kennissen/werk waar zich ook vanalles in afspeelt en waarin we het allemaal druk hebben tegenwoordig nu eenmaal niet overal voor de volle 100% er voor zijn.

Tja en als je nu eenmaal iemand bent die ook anderen graag wil pleasen dan kan dat best wel eens moeilijk zijn in tijden waarbij dat eigenlijk voor je eigen doen even niet mogelijk is.
Er is dus de afgelopen maand ook ondanks dat ik toch veel heb gevolgd ook heel veel aan me voorbij gegaan,helaas....Mijn voornemen is dan ook om een beetje


Mijn voornemen is dan ook om het wat bloggen,fb,insta,en het reageren daar overal en bij iedereen  wat rustiger aan te gaan doen als voorheen,het geeft toch echt meer rust en vrije tijd in je leven! ;-)
Of ik het vol houd is natuurlijk een tweede,ha,ha...





28 opmerkingen:

  1. Je moet goed naar je "buikgevoel" luisteren. Overigens wel weer super leuk en inspirerend wat jij vandaag laat zien: geweldig, wat een mooi en vrolijk kussen!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, wat een vrolijk kussen!! Hier ook dierendag, maar vanwege een familie-feestje krijgen ze de worteltaart een andere keer. ;-)
    Ik voel met je mee hoor, ben ook zo'n pleaser. Maar thuis gaat voor er is meer dan een online leven! Fijn weekend!
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt wel een ontzettend gaaf kussen gemaakt hoor! De kleuren spatten van mijn scherm! Ik denk dat het voor mij ook niet verkeerd is om even een 'pauze' in te lassen... Reageren doe ik al bijna niet, dat kost inderdaad heel veel tijd en ik moet eerlijk bekennen dat ik bij lange ook niet alles lees, plaatjes kijken gaat veel sneller! Ik heb de laatste weken ook weer eens heerlijk gelezen, inmiddels alweer een aantal boeken uit. Door andere dingen (Blogger, FB, Instagram enz. enz.), schoot dat er toch wel bij in en dat terwijl ik het zo lekker vind!

    Ik snap je dus helemaal en je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt! In elk geval zo af en toe de mooie dingen laten zien die je maakt! Want daar inspireer je mij en vele anderen mee!

    Fijn weekend! Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik reageer en lees ook niet altijd want dan kom ik niet meer aan mijn grootste hobby haken toe. Maar ik vond je barevoetsandals en tassen deze zomer te gek. En leuk dat je weer terugbent, en wat een super kussen:-)
    Grtz,
    Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gelijk heb je.
    Prachtig kussen, ga het patroon in overweging nemen.
    Fijn weekend!
    Liefs Katrien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi kussen en lekkere kleuren voor een jonge meid. Hahaha, mijn heer heeft ook altijd de neiging om te gaan liggen op de baas nieuwste aanwinsten. En wat die pauze betreft, ik denk dat iedereen er vroeger of later achter komt dat het onmogelijk is om je echte leven te combineren met een blogleven (en alle andere media) Ik vind at je het nog heel lang vol gehouden hebt. Ik ben vroeg dit jaar al een beetje afgehaakt, hahaha, niet letterlijk he!!! ;-) Maar kom nu weer een beetje terug in blogland op mijn tempo... Ik zeg een nieuwe rage... blogpauze :-D

    Lieve groet, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heel erg mooi kussen bij twee prachtige viervoeters!

    P.S. Ik zie dat je mijn pompomrand hebt gekozen, dat is zowaar een compliment voor mijn boord, alleen zien jouw pompoms er iets meer perfect uit dan de mijne. Ik snap nog steeds de stap niet goed wat je moet doen als je de drie steken bovenop de eerste drie hebt gezet en dan moet je ergens iets draaien om naar de volgende steek te gaan; Ik doe zomaar wat maar dat ziet er bijlange zo goed niet uit als bij jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt helemaal gelijk! Een prachtig kussen is het geworden, wow. Hartelijke groet van Rinske.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een Sunburst is het zeker in deze kleuren :-) Lekker vrolijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtig kussen en schatten van beesten! :-) Fijn je weer even te zien hier! Liefs Lisanne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heerlijk stel dieren. En zo te lezen wonen zij samen met jou en jouw gezin in een prima huis.
    Het kussen is super mooi. En lekker groot.
    Voor jou fijn om het rustig aan te doen met social media. Voor ons als volgers ... :)

    Fijn weekend, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb altijd veel plezier met die harige dames van jou :-) En inderdaad een geweldig, machtig chique knallend kussen :-) Mooie quote Angeline!! x

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een PRACHTIG kussen heb je gehaakt!! Snap helemaal dat dochterlief daar super blij mee is.
    Haakgroet, Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtkussen heb je gemaakt! Goed idee om daar zo'n fleecedeken als basis voor te gebruiken.
    Bedankt voor de inspiratie!
    Blijf je gevoel volgen!
    Lieve groetjes,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Nou.... Ik was laatst in Nijmegen, helemaal in m'n nopjes, dacht Wally voor jou op de foto te kunnen zetten..... Hebben ze 'm overgekalkt! Ik heb 'm nog wel ergens tussen de ~4000 foto's op mijn mobiel staan, dus ik ga 'm nog wel eens zoeken. Zucht. ;) En ja, herkenbaar, dat niet overal willen neuzen, reageren enzo geeft een hoop rust. En das best prettig! Knuf voor je harige dinnen en fijne zondag! x

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooi, vrolijk kussen! Geen wonder dat je dochter er weg van is! En ja, doe het rustig aan, je bent zelf toch het belangrijkst!
    (al is het erg fijn weer wat van je te kunnen lezen, haha!).
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  17. 4 oktober is voor jullie dus dubbel speciaal, mooi! Het kussen is erg leuk geworden!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een leuk kussen...het randje maakt het echt apart!
    Mooi!

    Groetjes Thea ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Goed bezig meissie! Vooral eerst aan jezelf denken en goed voor je lijf zorgen en dan komt de rest vanzelf, in welke vorm dat dan ook mag wezen. Ja zeggen tegen anderen is Nee zeggen tegen jezelf...hihihi.
    Oh dat kussen...oh ik wou dat ik je dochter was, ik wilde dat ik kon haken...och ja ik geniet er gewoon iedere keer van om er naar te kijken en dat dochterlief er maar lekker van geniet. Je kunt gewoon zien dat dit met liefde gemaakt is...uhm gehaakt is :p. Dikke knuffels and take it easy!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Prachtig kussen! Knap van je om de social media een beetje op een laag pitje te zetten!! gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi! Tijd geleden dat ik hier kwam, ik heb het blogs lezen + reageren ook op een lager pitje gezet. Het was zo verslavend, maar ook erg tijdrovend... Maar ik vind/vond het zo leuk! Ook je vrolijke kussen weer, prachtig hoor. Ik kom eens in de zoveel tijd wel weer eens kijken wat je nog meer voor moois maakt/fotografeert. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een prachtig kussen en die kleuren zijn echt geweldig echt mijn kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Leuke blog en post ik kwam hier via andere bloggers terecht
    zal zeker volgen en lezen...groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!