dinsdag 29 december 2015

Lente in de winter...Springtime in winter



Wat hebben we toch een ontzettend lekker weer!Ik mag dit soort 'winters' wel hoor!Eerlijk is eerlijk...jammer voor al die mooie gehaakte sjaals en omslagdoeken die amper gebruikt worden nu maar ik heb nog nooit zo lekker in mijn vel gezeten s'winters want dat is voor mij vaak een periode van snotteren en een hoop gekwakkel...ook om je heen hoestende en proestende mensen...ziek of onderwege,zeker met een baan waarbij je veel met mensen in kontakt komt.

I love the weather for this time of the year..it looks like spring..no coughing and spluttering people around you @ work,etc.
I saw this beauty fellow above on the internet and bought it...I fell in love immediately,he arrived in a big box between old paper so it took a while before I found him,ha,ha...but he wasn't broken!

Ik zag bovenstaande flamingo kersthanger van maar liefst 20 cm lang op marktplaats voorbij komen voor slechts 5 euro en was gelijk verkocht!♥
Handgeblazen en handbeschilderd van Kurt  huppeldepup ???,maar dat boeide me niet ik was gewoon verliefd en al waren de verzendkosten hoger als deze vrolijke zomerse flierefluiter zelf ik was verkocht!En zo ook de flamingo...het was wel een half uur zoeken in die mega grote doos tussen al dat papier voordat ik hem gevonden had,ha,ha...maar hij was heelhuids aangekomen.




Deze beauty scoorde ik nog bij de Bijenkorf met sale..beiden hangen al even te pronken bij de kerstboom aan een wandrekje.

And another flamingo in a shop in the city with Xmas sale♥..they're both on the wall at the christmastree

Ze brachten me helemaal in de stemming en dan die zonnige dagen erbij...t leek wel lente!
Op kerstavond had ik eindelijk weer eens de tijd om lekker creatief bezig te zijn en ging dus aan de slag met mijn porselein verf...

They got me in the mood with the last sunny days over here,so I started to paint some plates again with porcelainpaint...





Ik kreeg in een keer dit idee in mijn hoofd...de tekst kwam ik ooit eens tegen op internet en vond het zo leuk...de bordjes zijn 21x21 cm


en ik maakte ook nog twee langwerpige schaaltjes...

and these two also



Ik was dan ook zeer tevreden aan het einde van de avond en op 1ste kerstdag gingen ze s'morgens vroeg de oven in om af te bakken.

I made them on Xmas evening and I was really satisfied at the end of the evening...they went in the oven early on the 1st Xmasday


Met kerst hebben we rustig aan gedaan...het zijn drukke weken met veel werken,ook deze week nog en het weekend voor kerst waren we elke avond 'bezet'..eten bij mijn broer




Wat erg gezellig was.Heerlijk die kip die 90 minuten met zijn reet over n bierblikje gevuld met bier en kruiden heeft gezeten,maar ook de salade die mijn schoonzus had gemaakt en de frietjes waren lekker...buiten bbq en n drankje bij de kachel onder de overkapping en binnne eten en dat allemaal eind december!
Zaterdags was er weer een kerstborrel van het werk en eten/stappen met vrienden en zondags eten met mijn schoonfamilie...allemaal heel erg gezellig maar met kerst ging de versnelling toch n tandje lager...

We had some easy Xmas days just with our kids and daughter's friend..a table bbq and watched a movie all together,because we were gone all weekend long the weekend before Xmas...dinner at my brother's place on Friday,dinner and a drink with friends on Saturday and dinner with my family in law on Sunday.

Lekker met eigen gezin en de vriend van onze dochter de tafel bbq die zoonlief als 'kerstpakket'van zijn bijbaantje had ontvangen uitgeprobeerd en de nieuw aangeschafte Philips airfryer (top apparaat!).
Daarna met zijn alle een film gekeken en wat gelezen nog.
Tweede kerstdag hebben we ook weer lekker wat gehangen met zijn alle,maakte ik n heerlijke uiensoep van Jamie Oliver en warmde wat worstenbroodjes erbij op...ik had het wel even gehad met al dat eten,dus voor mij geen 'vreetdagen'met kerst,ha,ha...

The second day I saw Paddington the movie and it was really lovely...so cute♥


S'middags keek ik Paddington terwijl mijn mannen achter de pc/laptop zaten en dochterlief naar haar vriend was.




Ik vond hem errug leuk moet ik zeggen...want op tv was zoals gewoonlijk weer "Chitty chitty bang bang"(SHITty SHITty bang bang kunnen ze hem beter noemen)Zolang als ik me kan heugen en dat is voor zover ik terug kan in mijn geheugen toch zeker wel al 42 jaar achter elkaar is die jaarlijks te zien met kerst,nou dat ze volgend jaar Paddington maar uitzenden en de rest ook een keer vernieuwen want Home Alone is leuk maar ook die komt me inmiddels aardig de strot uit,ha,ha

On television there was as always the movie Chitty Chitty bang bang...pfff this movie's on television every year with Xmas for more than 42 years as far as I know!I hope they will bring something new next year instead of this one or Home Alone...yakkah!(after seen it so many times!)



Het was een relaxte kerst en ik geniet nog volop van mijn kerstboom en ook op mijn hobbykamer...
strijken op zolder is zo veel gezelliger.

I think our cat is the funniest one at home...acting like a deer or behave like a sandwich!Ha,ha



Ik denk dat ik het a.s Zaterdag maar eens op mijn gemakkie op ga ruimen.

I love all the Xmas stuff in the livingroom,even on my attic...so cosy when I have to iron.


Tja en de leukste hier in huis is toch wel Diva,ha,ha...die maakt je telkens weer opnieuw aan het lachen...is het niet als kind of rendeer dan is het wel als n soort van sandwich.




Afgelopen weekend vond ik wat tijd om weer eens verder te gaan met de zwarte zwaan,inmiddels al opgevuld.Ik moet alleen de achterkant er nog tegenaan zetten en dan de veren gaan haken.Ook nog een heel karwei...en het kriebelt behoorlijk maar helaas gaat dat nog niet lukken komende dagen vanwege het werk en andere verplichtingen en dan wacht daarna nog een boel huishoudelijk werk,maar toch hoop ik er van het weekend nog aan te kunnen werken!
Werk momenteel veel extra voor collega's en ik dacht destijds van mwaah niet zo erg maar nu baal ik er eerlijk gezegd wel een beetje van omdat ik amper tijd heb om lekker te gaan zitten haken/lezen of wat dan ook :-(


I also worked on my black swan again from Vanessa Mooncie's pattern,I can't wait to finish this one so I hope I will find some time this week or weekend to work on it again because of all the bussy days at the moment,lots of work,etc.


#bestnine2015 instagram


Dan kijk ik zo tussendoor wat op instagram en is iedereen lekker vrij en heel creatief bezig en dan denk ik DAT WIL IK OOK!!!
Niets zo heerlijk als gewoon niets hebben en dan heerlijk creatief bezig te zijn zonder wie of wat dan ook gestoord te kunnen worden...ik kan daar echt van genieten!

Have to work a lot for colleagues and thought it wouldn't mind but at the moment when I see all those people having vacation and creativity coming by on instagram,etc. I think I want that also!



Deze kwam ik laatst tegen (weet niet meer bij wie wat of waar) en vond ik zo mooi... 


Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling!Xx
I wish you all a happy new year!Xx

lieve groetjes
Angeline
































10 opmerkingen:

  1. Ahum... Ik moet wel lachen om 'stille dagen'. Net als jij ben ik gewoon aan het werk; nixnieonthaasttijd... Nixniestil... :-)
    Maar ik klaag niet. Al zou ik wel wat meer stilte willen hebben :-))
    Diva steelt inderdaad de show! Tijd voor haar eigen ansichtkaartencollectie?
    Je flamingo's zijn leuk! En een prachtige bestnine!
    Een hele fijne jaarwisseling gewenst en een weekend waar je lekker iets voor jezelf kunt doen; mooie start van 2016!
    Lieve groetjes,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om je verhaal te lezen, jij ook een goede jaarwisseling!
    Greetzz MG

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jij ook een fijne jaarwisseling en een fantastisch 2016!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk kerstverhaal, ik zit zelf ook heerlijk te relaxen, even blog pauze.
    Maar wel heerlijk op het gemakje haken. En inderdaad een mooi inspirerend rijm. Fijne jaarwisseling en voor 2016 veel crea tijd!
    Groetjes
    Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke schaaltjes en bordjes heb je gemaakt! Ook je zwaan wordt super, wat een werk zal dat zijn!
    Ik wens jou en je familie ook een heel goed uiteinde en een fantastisch 2016!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige hanger snap dat je daar verliefd op werd en wat zijn je bordjes weer leuk geworden! Ik wens jou ook een heerlijk en creatief 2016!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauwie, wat een gave flamingles, zeg! Prachtig gemaakt, knap joh!! En je MP-vondst vind ik ook super! Hier een hele laid back Kerst, geen puf voor veel gedoe. Bevalt prima! Fijne jaarwisseling! XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi zeg, die kerst"ballen" in flamingostyle! De bordjes heb je ook super gemaakt. Ik moest ontzettend lachen om rendier Diva! :D maar de sandwich-versie is ook lollig. Hoe krijgt ze het voor elkaar!
    Het beste gewenst voor 2016,er gaan vast weer veel creatieve creaties van jou verschijnen hier. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuke bordjes met Make a wish!

    En van de flamingokleuren krijg je al helemaal zin in de zomer.

    Groetjes,
    Renske

    BeantwoordenVerwijderen
  10. die zwaan is prachtig, wat een werk maar het mag gezien worden , en dan het tekstje "even stlstaan" ontroerde mij zeer en dan denk ik aan het overlijden van mijn broer , ik moet het ergens nog een plaatsje geven, niet gemakkelijk
    lieve groetjes
    Micheline

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!