zondag 14 oktober 2012

Camera-band gemaakt...gezien op Pinterest!!!



Deze had ik al geruime tijd onder mijn LIKES van Pinterest staan!Dus moest het daar gisteravond na het haken van de petit four dan ook maar eens van komen!

Je hebt hem zo gemaakt!Stelt niets voor en oh zo leuk en behaaglijk om je nek i.p.v zo'n 'snijdende camera-band' in je hals.
Een leuke sjaal,2 ringen van een sleutelhanger,naaimachine,haaknaald en draad en klaar is die!
Hier zie je hoe en nog andere mogelijkheden...

Ja en mijn dochter vroeg me van de week of ik NOG een colsjaal voor haar wilde maken want ze vond hem zo leuk/mooi en fijn!Volgens haar dragen ze de cols ook gewoon op hun kleding overdag en niet alleen buiten voor de kou bij hun jas,het was zooo lekker op school in de klas...oke!Nou dat zag moeders alleen maar als een compliment en na de vraag welke kleur en het antwoord grijs met eventueel een glitterdraadje erdoor snelde ik me naar de Wibra voor deze wol want die had ik daar al zien liggen en dat was DE kleur...

Tja en als je moeder dan 2 keer zo'n heerlijke sjaal voor je heeft gemaakt,je niet meer verkouden bent en ze ook nog eens met een lekker bakkie thee en een koek je op je kamer komt verwennen kan je natuurlijk geen nee meer zeggen als ze dan vraagt of je even wil poseren met haar nieuwste creaties!;-)ha,ha,ha...gewoon 'het ijzer smeden als het heet is'heet dat geloof ik?!?!!:-)


ENGLISH TUTORIAL COWL HERE

32 opmerkingen:

  1. Ja, dat is echt een prachtige en praktische cameraband! Heel vrouwelijk ook ;-)
    Prachtig is ook je dochter, zowel zonbder als met heerlijke colsjaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk die cameraband.....maar ik heb zo'n kleine camera die zo in mn zak past hihi ;)

    EN die sjaal, ja hoor die kun je de hele dag door dragen, deed ik ook toen ik nog in NL woonde, heerlijk warm. MOOIE kleur trouwens :)

    groetjes van Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Angeline,

    wat een mooie sjaal, ik denk dat ik mijn dochter (en mij zelf) daar ook heel erg blij mee zal maken. Kun je me vertellen/mailen waar je het patroon vandaan hebt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anita,

      Je ziet in een paar blogberichten terug precies hoe je hem maakt;

      http://mijneigenplekkie.blogspot.nl/2012/10/colsjaal-gehaakt-voor-mijn-dochter-en.html

      Ik heb 194 steken opgezet en met dubbele draad gehaakt met naald nr.8(momenteel bij de Zeeman verkrijgbaar bijv. nr.7 en 8 voor 0,99 )Dan 16 toeren gehaakt.Heb weer wol van de Wibra gebruikt die er in verschillende kleuren is met zo'n glansdraadje erdoor,ik had voor deze sjaal x2,ook 1 voor mezelf 6 bollen genomen a 100 gram was 10,74 kwijt voor 2 van deze colsjaals dus.

      In het blogbericht waar de tutorial staat van de col heb ik de blauwe van mij weer met enkele draad en naald 6 gehaakt in 20 toeren voor als het kouder wordt zodat ik hem dan ook een gedeelte over mijn hoofd kan slaan zoals in het filmpje,de bruine daar voor mijn dochter is weer dubbeldraads met nld 8 en 16 toeren en die kleur bruin komt weer van een wolwinkeltje,maar was ik ook maar 6,- voor kwijt,als je de rij lossen dubbel neemt(wat dan de lengte van de colsjaal is,komt bij ons op zo'n 83 cm ongeveer,als je je daar maar aan houdt en de lossen een veelvoud van 2 en zo'n 300 gram voor een colsjaal(van 16 toeren)

      Hoop dat je nu voldoende informatie hebt,ha,ha...moet lukken want het stelt echt niets voor!

      groetjes
      Angeline

      Verwijderen
  4. LEUK !!! Hij staat inmiddels op mijn verlanglijstje...hahaha. Maar ben zo "slim" om aan van alles weer bezig te zijn en ik MOET mijn swap-maatje blij maken deze week !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super kol meis! Kan me voorstellen dat dochterlief daar helemaal happy mee is!!!

    Enne simpel of niet, die cameraband is gaaaaaaaaaaaaf!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ga zo ook naar de winkel voor wol voor een kol sjaal voor dochter lief, eens kijken of dezelfde truc ook bij haar gaat werken. Leuke sjaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke sjaal en mooie dochter! Heb ook maar weer een paar bollen gekocht (taupe)Heerlijk om op de bank bij de tv te doen! Sjaals en collen heb je nooit genoeg! haha

    Groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Reacties
    1. Yes that's what I thought also when I saw this idea on Pinterest!Might be something for you also when I louk at those beautiful photo's on your blog!;-)

      greats
      Angeline:-)

      Verwijderen
    2. I meant look not louk,ha,ha...

      Verwijderen
  9. Oeh... Mooi mooi mooi! Heb zelf ook een 'andere' band gemaakt bij m'n camera, want zweten en dat snijdende materiaal? Bah!
    Groetjes Riri

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ...goed aangepakt moeders..LOL...deze col is ook erg mooi met dat glimmertje er in! Ik heb het filmpje van de uitleg al een paar keer bekeken (ik krijg trouwens best wel leuk van de dame die het uitlegt..hihihi...die stem:-)) Ik twijfel nog een beetje tussen dit patroon en een andere die ik op Ravelry had gevonden, ik heb nl. geen haaknaald 6 (wel een 5) en weet niet of dat dan ook kan voor dit patroon..Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij De Zeeman hebben ze momenteel een heel assortiment metalen haaknaalden per 2 verpakt in allerlei maten(bijv. nr. 7 en nr. 8 samen)voor slechts 0,99 ct,normaal betaal je voor zo'n haaknaald van deze maat een 6 a 7 euro p.stuk!

      Ja die dame!Ha,ha....lijkt wel of ze een verkoopproduct van TellSell of zo aanbiedt,heel lachwekkend!

      Verwijderen
    2. O..da's wel een goeie tip, ik ben morgen 'vrij' dus dan kan ik mooi even gaan kijken! Ik zie nu dat er staat dat ik leuk kreeg van die dame, maar ik bedoel natuurlijk Jeuk..hahaha....vooral ook als ze zo zwoel in de camera poseert met haar sjaal om:-)...maar goed het patroon is leuk!!

      Verwijderen
  11. erg mooie sjaal! en deze foto's zijn heel wat vrolijker dan de vorige inderdaad ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lijkt me inderdaad ideaal zo'n cameraband. Lekker zacht aan de nek !!

    Col is leuk!! Mijn dochter is zo van de collen !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. mooi en handig inderdaad. en ik vind de kleur van je broek heel mooi:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ha,ha...is niet mijn broek(is mijn dochter op de foto;-) )toch bedankt!:-)

      Verwijderen
  14. Ondertussen bijna 1 col gehaakt. Je had gelijk Angeline het stelt niets voor. Als deze col af is, ga ik er 1 voor mijn dochter haken.

    Groet,

    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hahahah je hebt dat ijzer goed gesmeed :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. What great ideas!
    :)
    Greetings from Vienna....Luna

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Today was the first time I've used my camera all day long since I made this and it was so nice to carry round my neck instead of the original,so soft!So I really enjoyed my day out with my girlfriends!;-)

      have a nice weekend!
      greats
      Angeline

      Verwijderen
  17. Buiten het feit dat je creaties prachtig zijn, kan zij heel goed poseren, een fotogenieke dochter! (of had ik dat al gezegd?!)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!