zaterdag 27 oktober 2012

Petit Four crochet Along nr.4


Tsja...wat zal ik er van zeggen?!?!?Ik vind hem bij Grietje heel mooi,maar ondanks dat ik toch hetzelfde kleurnr. van Catania heb gekocht vind ik dit een hele andere kleur geel,meer zonnebloem geel i.p.v bananen geel.Misschien komt het wel doordat ik niet zo'n geel liefhebber ben....zal nooit iets geels kopen voor te dragen of gele bloemen in mijn tuin willen hebben,al vind ik zonnebloemen wel heel erg mooi en die zijn ook geel!Maar daar blijft het dan ook wel zo'n beetje bij...

Vandaar dat ik er ook nog met rose bij heb gemaakt,maar ik krijg op beiden niet veel kijk eerlijk gezegd:-(
Het lukte me ook allemaal niet netjes genoeg naar mijn zin en de rose was zo'n rot katoen die telkens splijt onder het haken....maar ja....Mijn hartjes etagere zal toch te klein zijn voor wat er nog uit Grietjes handen komt aan petit-fours dus aan het einde van de rit zien we dan wel weer verder:-)

30 opmerkingen:

  1. ziet er toch schattig uit,deze geel is ook mooi hoor!;)

    groetjes mingle-mangle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moeilijk hè die kleur geel? Ik heb hier ook 3 tinten geel voor me liggen, maar nog steeds geen idee welke ik nou zou nemen. Bij Grietje is het op de foto zo'n mooie pastel gele kleur. Denk dan toch maar de lichtste, want als ik naar een banaan kijk is die niet zo knalgeel.... maar als ik de lichtste kleur gebruik vind ik dat weer zo citroenachtig......Moeilijk! Gewoon maar beginnen denk ik en niet te veel nadenken, hihi
    Wel mooi gehaakt! De roze variant ziet er ook smakelijk uit!

    Groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja en ik had ook nog een pastelrose tint liggen,twijfelde daar ook al mee!zucht...we willen het allemaal te mooi en netjes doen denk ik Conny!;-)ha,ha...al denk ik toch dat ik deze nog een keer met die hele zachte rose ga maken als ik zin heb(nu even niet),past mooier in het geheel denk ik als deze 2 knalkleuren:-)

      groetjes en een heel fijn weekend!

      Verwijderen
  3. toch vind ik ze beide erg mooi gemaakt hoor....ook de kleuren die ik zo op de foto zie...ik denk dan aan die zoetige bananen gebakjes met dat laagje ( jammie), moet zeggen dat ik ook helemaal niets met gele bloemen heb....alleen de zonnebloemen en dan ook liever nog buiten.....ben meer van andere tinten.

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gek he?!?!Dat je daar dan helemaal niets mee hebt...zo vind ik narcissen ook maar lelijk,ha,ha...;-)

      fijn weekend!

      Verwijderen
  4. Ik had ook de juiste geel gekocht (ondanks mijn voornemen om te gebruiken wat ik heb)hij is indd feller dan het bij Grietje op de foto lijkt, maar ik vind hem juist gaaf! Overigens moet ik die van mij overdoen omdat ik de onderkant scheef eronder heb gehaakt zodat het niet mooi vlak op de taartplateau staat. Zo te zien zijn ze bij jouw mooi! En de roze doet me denken aan 'n bosvruchtentaartje. (zag een mooie etagere zoals die van grietje bij de action want de mijne raakt ook overvult;-)
    Fijn weekend! Liefs Talitha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb de zachtgele kleur van Rio (nummer 510) gebruikt. Maar ook ik ben niet tevreden over mijn petit four, ik krijg hem gewoon niet mooi in model. Ik vind hem er bij jou juist wel netjes uitzien.
    Groetjes Corine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou dat lijkt dan misschien op de foto,maar ook bij mij is die niet in model zoals die hoort volgens mij:-(...ha,ha...

      groetjes
      Angeline

      Verwijderen
  6. Ik vind ze er super uit zien hoor ! Mooier dan de mijne haha

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Catania en Katia haken ook niet lekker samen... Katia is toch net iets dikker dan Catania, nou is m' n onderkantje te groot. Heb wel een mooie kleur geel 0100 van Catania. Uithalen en maar weer overnieuw beginnen......hihihi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat had ik dus met de bruin rose,2 diktes garen waarvan er een ook nog eens splijt...zucht;-)

      Verwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh, ik vind die van jou er wel mooi en netjes uitzien hoor! Ik heb vandaag ook zitten stoeien met het 4e petit fourtje en ben ook niet tevreden. Mijn gele kleur neigt weer meer naar citroen. Verder krijg ik hem niet netjes en zie je bij mij ook een beetje de kleurovergang. Ik haak met Catania en haaknaald 2 en bij mij splijt het garen regelmatig...grrrr. Ja, bloed, zweet en tranen hè die petit fourtjes;) Hij staat nog niet op mijn blog, er moeten nog kraaltjes op maar ik hoop hem deze week te plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha,ha...nou de andere vond ik allemaal geen enkel probleem,maar deze...ik weet niet,hij wilde gewoon niet zo lukken als de voorgaande:-(

      Verwijderen
  10. Volgs mij zien ze er allebei toch echt wel mooi uit hoor. Maar wel fijn te lezen dat ik niet de enige ben die met dit petit fourtje aan het stoeien is. Tja en voor wat betreft geel, het ook niet echt mijn kleur, des ondanks toch wat gele wol besteld. Krijg er een beetje paasgevoel bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. SUPER!!!...mooi hoor
    Ik loop een paar Petit Fours achter..maar dat komt na vanmiddag verandering in..

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind het sowieso schitterend om te zien hoe we allemaal 1 patroon volgen maar toch onze "eigen" petit fourtjes creeren :-)

    Vind ze in beide kleurstellingen geweldig meis!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Vind ze er heel mooi uitzien hoor!!
    Zal volgende week nummer vier ook eens proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een geweldig leuke fleurige petit fours heb je ervan gemaakt! Super mooie foto! Misschien ook om op Haakmaaraan te laten zien!groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  15. gewoon niet zo kritisch zijn!!
    ook ik ben niet tevreden over no4.. maar ik doe er niks aan.. al met al staat het erg leuk bij elkaar al die snoepkleurtjes!
    ik maak geen andere variant.. ook al istie nog zo mislukt in mijn ogen.
    want ik weet zeker dat roze ook nog aan de beurt komt!
    ik vind deze donkergele kleur juist mooi als banaansmaak ! lichter is citroen of vanille

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Zo herkenbaar: zelf vind je ze niet goed gelukt en een ander (ik dus) vind ze juist wel goed gelukt !!! Dat overkomt mij ook nogal eens !

    In ieder geval ben je verder dan ik: ik moet nog beginnen !!! :o)!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ze zijn leuk!!! Leuke kleurtjes!!! echt hoor! Ga zo door ;-)
    groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Zoals ik ook al in mijn blog schrijf: het gebakje komt van een fabriek waar ze wat veel kleurstof gebruiken! Kijk maar eens bij sommige bakkers: daar liggen van die bananensmaak glazuurgebakjes die bijna deze kleur geel hebben! Gewoon niet kopen in het echt en gniffelen bij de gehaakte! Ik vind jouw roze variant overigens erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Niet te streng voor jezelf hoor, ze zijn best heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik vind ze wel mooi gelukt! Ook wel een bananenkleur......ik zelf een heel lichtgeel gebruikt, een spekkie kleur geel. Maar ik vond het ook lastig om mooi in vorm te krijgen. Ik benieuwd welke de volgende is!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dat hij er bij mij lichter uitziet...komt door de foto. Ik heb met schemer de foto gemaakt en wilde niet flitsen. Ik heb dus een lange sluitertijd gebruikt. De kleuren worden dan iets anders.
    Ik wilde niet een zachtere geel gebruiken omdat ik die wil bewaren voor banketbakkersroom ;-)
    Ik vond dit dus de mooiste kleur voor banaansmaak een feller geel wilde ik ook niet gebruiken want dat is meer citroen vind ik dan.
    Ach, het maakt ook niet uit. Ik vind de roze ook errug mooi geworden.

    Groetjes,
    Grietje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha,ha...ik vind hem inmiddels zo op de etagere mooier als toen die net af was,het was denk ik gewoon even wennen,ik wijk nogal gauw af richting rose en die kant op momenteel;-)Je petit four van deze week vind ik super,zooooo mooi heb hem vanavond gemaakt,dus morgen even bloggen

      Verwijderen
  22. lastig is deze he, het lukt mij ook niet om het "recept"te begrijpen. Ik heb dan ook nog steeds geen heel taartje gebakken. Toch vind ik die van jou er nog goed uitzien hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  23. ik vind ze er beiden goed uitzien, grappig hoe een andere kleur toch een heel ander taartje geeft...

    groetjes,
    tine

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!