woensdag 5 december 2012

Heerlijke erwtensoep en een ideale aankoop!Ook iets voor jullie misschien...


Twee dagen vrij gehad na een lange werkweek vorige week en ondanks dat ik snipverkouden ben toch veel kunnen doen en maken!Mijn huis weer helemaal bijgewerkt en vervolgens gisteravond en vandaag het er eens lekker van genomen....

Gisteravond ben ik aan het haken geweest,erg leuk vind ik zelf,alleen heb ik het hier op de tablet op de foto even wazig gemaakt, aangezien er ook een kerst give-away aan zit te komen voor jullie!
Vanmorgen de kerstsfeer hier in huis gebracht en Diva vond het allemaal reuze interessant,ze moet er altijd en overal bij zijn,maar goed...wel gezellig vind ik zelf;-)

Ik heb ook nog een idee uit kunnen werken vanmiddag en wel met mijn naaimachine!Niet te geloven,ik raak al wat meer 'bevriend'met mijn machine!Zo ontzettend leuk(vind ik dan he?!).Helaas was het al snel donker vandaag en ook de haakwerkjes heb ik vanavond pas verder af kunnen maken,het nog op de foto zetten  was" not done"dus!MAAR vrijdag komen ze op het blog met een kerst give away,dus hou de boel maar goed in de gaten!

Het enige wat ik nu WEL met jullie kan delen is de heerlijke erwtensoep die ik vanavond heb gemaakt;

HOLLANDSE ERWTENSOEP

INGREDIËNTEN

  • 300 g spliterwten (pak a 500 g)
  • 2 schouderkarbonades
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kleine knolselderij (ca. 500 g)+
  • 2 dunne preien
  • 1/2 zakje verse selderij (a 50 g)
  • 1 boerenrookworst (250 g)

BEREIDEN

  1. Vul een grote soeppan met 1 1/2 liter water en roer er 1 volle eetlepel zout door. Voeg de spliterwten en de karbonades toe en verkruimel het laurierblaadje erboven. Breng het water op matig vuur aan de kook, roer regelmatig. Leg het deksel op de pan en laat de spliterwten 20 minuten heel zachtjes koken. Maak intussen de knolselderij en prei schoon. Snijd de knolselderij in plakken van 2 cm dik, schil de plakken dun en snijd ze in blokjes. Spoel de blokjes in een vergiet even af onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Snijd de onderkant en het donkergroene blad van de prei. Snijd de stengels in ringen van 1 cm dik en was ze in een vergiet onder stromend water. Laat ook de prei goed uitlekken. Hak de selderij heel fijn. Neem de karbonades uit de pan, verwijder het bot en snijd het vlees in kleine blokjes. Roer die met de knolselderij, prei en driekwart van de selderij door de soep. Leg de rookworst in de pan en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken, tot alle groenten gaar zijn. Roer regelmatig: de erwten vallen dan uit elkaar en binden zo vanzelf de soep. Haal de rookworst uit de pan, snijd hem in plakjes en roer de plakjes door de soep. Serveer de erwtensoep in grote kommen en strooi er nog wat selderij over. Geef er plakjes roggebrood met katenspek bij.

P.S;Bovenstaand recept heb ik van AH.nl,maar heb er zelf nog een 1/2 winterwortel in blokjes bij gedaan,een scheut ketjap,nadien nog wat zout en peper(was anders wat aan de flauwe kant)en hij heeft 3 uur opgestaan i.p.v de tijd die ze hier aangeven,want toen was de knolselderij,e.d nog veel te gaar naar mijn zin....

========================================================




Verder heb ik een ideale aankoop gedaan!N.L een "schootkussen"/"schootdienblad"!
Aangezien wij langs onze bank ook een leeslamp hebben staan vind ik het gezelliger er lekker bij te komen zitten met mijn haakgerei i.p.v alleen achter aan de tafel te zitten de hele avond,dus vond ik dit blad!Ideaal!!!lekker warm ook op schoot,ha,ha...en zelfs je theekop blijft keurig netjes staan,ik zag er bij ons in het dorp ook 1 in de winkel maar die was 27,99 en dat vond ik toch wel wat veel...dus ging ik aan het speuren op internet en kwam zo bij een outlet terecht waar hij slechts 16,49 incl. verzendkosten was....Nou ik kan je zeggen dat ik hier vaak gebruik van zal gaan maken en niet alleen voor te freubelen op de bank!Dacht altijd dat het van die ondingen waren,ha,ha...je moet er wel op letten dat je er een neemt met een wat dik kussen eronder en niet zo'n dun slap gevalletje.
DUS voor diegene die nog iets voor kerst op hun lijstje moeten zetten!

Zo en dan nu naar mijn bedje...morgen weer een lange dag!Maar eerst die berg tisseus maar eens weggooien:-(

9 opmerkingen:

  1. ............owwwwwwwwwwwww daar komt die sneeuw vandaan, jij hebt die tissue's die vol waren weg gedaan ha ha....niet handig he meis :-(

    dank je wel voor het recept, ik vind de foto van diva zo mooi ♥♥♥

    zo jij hebt zeker goed gespeurd dat scheelt me nogal aan geld zeg!!

    ik hou mijn leeslijst in de gaten hoor.....leuk leuk en spannend tegelijk weer

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O jee, beterschap! Zo vermoeiend al dat sniffen.
    Geniet van je kerstsfeer, je haakwerk en je schootkussen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je bent lekker druk bezig geweest ondanks dat je niet lekker in je vel zat. Ik hoop dat je je weer beter voelt. Fijne dag, lieve groet Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja dat wel...maar ja je kan niet altijd de boel de boel laten.Gewoon op mijn gemak en er wat langer over gedaan als anders;-)Gelukkig gaat het vandaag weer een stuk beter nu we weer mogen werken,ha,ha

      Verwijderen
  4. ziet er lekker uit wij zijn benieuwd naar de give-away;-)), beterschap,maar je bent al weer aan het haken goed teken,

    groetjes mingle-mangle

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Erwtensoep daar houden ze hier niet van....helaas:)
    Maar dat schootkussen is hier ook favoriet ook voor ontbijtje op bed ideaal!
    sterkte met de snotneus!

    Groetjes martine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben gek op erwtensoep! Ziet er overheerlijk uit! En ik denk dat ik ook maar eens zo'n tableau voor in de zetel ga aanschaffen, inderdaad superhandig! En nu heb jij het uitgetest dus weet ik dat ik het kan kopen :-). Je boek is aangekomen! Ik ben er echt blij mee, wordt een van de volgende boeken die hier gelezen worden, zo'n machtig mooi verhaal! En bedankt ook voor je mooie kaartje erbij! x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan en heel veel lees en kijk plezier ervan!:-)

      Verwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email