zaterdag 28 december 2013

Bye Bye Xmas...


Het "zit er weer op",de kerst!
Twee heerlijke luie dagen gehad na al die drukte...zalig,ik keek er echt naar uit!
Weinig poespas,lekker wat bankhangen,filmpje kijken,lezen,haken....heerlijk!!

Gisteren gingen we traditie getrouw zoals we dat ook bij alle voorgaande films van The Lord of the Rings hebben gedaan met onze vrienden de Hobbit deel 2 bekijken.



Tja en wederom geweldig mooi,zeker nu deze reeks vanachter een 3D brilletje bekenen kunnen worden t.o.v The Lord of the Rings!En neeeeeh geen kartonnen brilletje met daarin een rood en groen vlakje....maar gewoon een fatsoenlijk brilletje wat goed op te houden was deze lange zit....en wat die 'zit'betreft?!?!?Ik zou hem achter elkaar weer kunnen kijken...heerlijk in de ZIEN bioscoop in Eindhoven...geen massa,waar terwijl je kijkt je op een belletje kan drukken om een hapje of drankje te bestellen...


Storend zo'n 'ober'?!?!Helemaal niet!Want hij loopt niet in beeld,maakt geen kabaal en de prijs van de drankjes,e.d vele malen goedkoper als die mega Pathe.
Het is ook echt een bioscoop waar mensen van onze leeftijd heen gaan of ouders met hele jonge kinderen....onze pubers zullen ze er niet zien..'niks aan'...nee zij kiezen voor die grote Pathe en dan het liefst een I-Max voorstelling ook nog :-)
Nou geef mij dit maar....

Daarna gingen we een hapje eten bij Lounge 8 in Eindhoven(een echte aanrader voor wie in de buurt woont). Erg mooi en sfeervol aangekleed,vriendelijke en vlotte bediening en heerlijk eten!!




en neeeee het is er niet alleen susi wat ze er serveren,ondanks dat ik geen susi fan ben vond ik de susi die ik hier uit koos heerlijk.(heb geen aandelen hoor ;-) )





Verder wil ik al heel lang een keer naar Engeland en zo boekten wij na 3 zomers niet langer als 1 hooguit 2 nachtjes weg te zijn geweest nu een midweekje samen naar Kent met de DFDS SEAWAYS steken wij over vanaf Duinkerken naar Dover,1 1/2 uurtje om vervolgens na zo'n 3/4 rijden(wat me heeeel erg spannend lijkt met eigen auto in Engeland)naar onze herberg te rijden.


Hopelijk hebben wij in Juni ook mooi helder weer want dan zijn vanaf de boot de prachtige krijtrotsen van Dover al zichtbaar!Dus starten we gelijk die dag in Dover.




                                  



Willen we Canterburry bezoeken...


Folkestone


Leeds castle



en Ramsgate

Moet te doen zijn in een midweek,aangezien Kent ongeveer even groot zal zijn als Brabant en met een goede Engelse Inn moet dat lukken;






Heerlijk om met weer iets om naar uit te kijken/toe te leven het nieuwe jaar in te gaan! :-)







20 opmerkingen:

  1. De film staat op mijn wensenlijstje na jouw bericht. Helaas ligt de bioscoop te ver weg, dus ik moet op zoek naar een andere leuke bioscoop. Wat een heerlijke vooruitzicht jullie reis. Lekker vooruit genieten.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihihi ik ben blij dat die Kerst erop zit hahahaha .... kerstavond avonddienst .... en toen onverwacht aansluitend ook nog de nachtdienst vanwege ziekte (dus na meer dan 16 uur kwam ik pas weer thuis hahahaha)

    Owwwww hij lijkt me zooooo gaaf meis the Hobbit .... en wat een super bios!!!!!!!!
    En het eten erna ..... jummie mummie

    En heerlijk naar Engeland .... waanzinnig toch! Ik ben een echte Schotland-o-fiel hahahahahaha

    Lekker iets schitterends om naar uit te kijken moppie x x x x x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke blog, heerlijke dagen gehad en nu uitkijken naar een fantastische vakantie, leukleuk!!!
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke bioscoop! Geweldig met een ober erbij en alles op kleine schaal, ik kan begrijpen dat je genoten hebt.
    Wat Kent betreft: dat hebben wij ooit in 5 dagen gedaan, we deden drie kastelen/tuinen op een dag en genoten ook van al het moois onderweg. Het is prima te doen en je bent echt even in een andere wereld. Het links rijden went snel, al blijven de rotondes wat lastig.
    Je hebt in ieder geval iets leuks om naar uit te kijken!
    Groetjes weer
    marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jullie hebben dus ook fijne dagen gehad, mooi zo!
    En nu weer wat leuks om naar toe te leven, doen jullie goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat een leuk vooruitzicht (en bios uitzicht ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die bioscoop ziet er werkelijk schitterend uit. Jullie moeten heel erg genoten hebben.
    Je zegt niets over de film zelf. Hoe was hij?
    Ik vrees dat The Hobbit niet echt mijn ding is, maar ik zou geen probleem hebben om mee te gaan , al was het maar om naar Martin Freeman te kijken, hij is geweldig goed. Ik hoor hem heel graag met zijn typisch Brits accent. Ik zie hem heel graag als Watson in "Sherlock" maar uiteraard kijk ik die serie vooral voor Benedict Cumberbatch.

    ALLES maar dan ook ALLES in the UK is top. Jullie gaan een super super midweek tegemoet. De Britten zijn niet te overtreffen qua humor, ik zou er meteen gaan wonen als ik kon. Wat hebben jullie een goede keuze gemaakt. Je zal er vast hele mooie foto's kunnen maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Brigitte, wist je dat op Nieuwjaarsdag op de BBC een nieuwe serie Sherlock Holmes start? Gaaf hè!

      Verwijderen
    2. Ik weet het en kijk ernaar uit.

      Verwijderen
  8. Fijne dagen gehad dus, heerlijk juist sushi!! Ben met broer, zwager en vrienden dag 1 naar een Japans rest. geweest hier. HEERLIJK de echte Japanse Sushi yummm, voor herhaling vatbaar :D UK is idd een topland om vakantie te vieren, ben tevens Anglofiel (buiten het Thailandfiel hihihi) dus...genieten!!!! The Hobbit etc is niet mijn *ding* maar fijn dat jullie ervan hebben genoten.

    HELE fijne dagen nog meis en tot volgend jaar, hier of op de groepen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wij hebben hier alleen maar de Pathé, vreselijke bios en inderdaad echt duur wat versnaperingen betreft en niks geen belletje.
    Lekker sushi, kan ik echt van smullen (niet van alle soorten trouwens), ik mag 4 januari jippie!
    Wat een heerlijk vooruitzicht, zo een fijne reis. Ik ben daar nog nooit geweest maar het ziet er prachtig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Helaas wordt het voor ons Pathe. Had niet aan Zien gedacht, dom hè!
    Jij hebt echt een superreusje om naar uit te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eh, reisje natuurlijk. Geen reusje (zat teveel met De Hobbit in mijn hoofd, denk ik :-))

      Verwijderen
  11. De krijtrotsen van Dover zijn prachtig! Toen ik naar Londen ging met school (long way ago :p) gingen we ook met de boot, maar toen was het niet echt helder.. Toch was het een prachtig gezicht! Ik wens jullie alvast heel veel plezier!!!

    Liefs, Vera

    BeantwoordenVerwijderen
  12. prachtig en engeland is zo mooi en zoveel te zien canterbury is een erg leuke stad mideleeuws en tudor ga ook zeker de cathedral bekijken en de canterbury tales leeds castle is prachtig en vaak bij film sets gebruikt oa harry potter maar de tuinen zijn ook erg mooi veel plezier groetjes leon10


    BeantwoordenVerwijderen
  13. OOooo, gaaf, Kent, nu maar hopen op mooi (of in ieder geval DROOG weer!)
    Mijn mannetje gaat vanavond met vrienden van ons naar de Hobbit. En ik? Ik ga lekker met beide kids in ons bed tv kijken, met naast ons een grote pot thee met lekkers!!
    Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wow, dat wordt een mooi reisje. Ik ben al eens in Ramsgate, Canterbury en bij Leeds castle geweest. Echt top, en een mooi voorut zicht. Lieve groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een leuk vooruitzicht! Engeland! Daar wil ik ook wel eens naar toe... buiten Londen uiteraard heb ik nog niks van Engeland gezien.
    Daar moet duidelijk verandering in komen...
    En die bioscoop is de max! Zo gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een geweldige midweek om naar uit te kijken!! Ik geniet nu al van je foto's :-) En dat leek me een hele fijne avond, mijn kids zijn ook al naar de Hobbit gaan kijken, ik sla het over... hoewel, in zo'n bioscoop ... lijkt me wel wat :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!