dinsdag 18 maart 2014

Weer een kussen wat opgevrolijkt...


Ik had jullie al mijn andere gepimpte kussen laten zien maar dit grijze kussen wat al enige tijd op en rond de bank zwerft bij ons vond ik eigenlijk ook maar saai.

Dus haakte ik een kleedje voor er op te naaien en het staat gelijk een stuk vrolijker.
Ook maakte ik 3 nieuwe kussens en persoonlijk vind ik ze nog mooier als voorgaand kussen!
Deze keer zonder stempels erop,want na een proefje in de wasmachine met een oude kussenhoes bleek dit na de wasbeurt een zwart wazige vlek te worden.

De kussens komen evenals enkele sjaals die ik heb gemaakt binnenkort in mijn shop/op mijn blog om de boel weer wat aan te vullen....al twijfel ik ook even om ze nog niet te plaatsen in mijn shop en misschien hier in Mei/Juni op een marktje te gaan staan.

Daar kraakt het nog even over in mijn bovenkamer,want soms lijkt het net alsof ik in een file sta...


Overal willen 'zijn' en 'komen'
 maar er gewoon niet doorheen kunnen.

De afgelopen week het bloggen en de pc wat afgebouwd door het verdiepen in wat ik nu wel en niet mag eten momenteel en dat bevalt me eigenlijk ook erg goed!
Dat minder achter de pc zitten dan he....de rest is nog steeds zoeken naar een weg...maar het lukt steeds beter en beter en ik heb ook het idee dat mijn huid wat rustiger is,maar durf nog niet te snel te juichen natuurlijk.

De dagen lijken langer en ik lijk meer tijd te hebben voor andere dingen die ik ook graag wil,want ja eerlijk is eerlijk voor je het weet is er alweer een uur voorbij als je achter dit kastje zit!

Ik lees/volg zo na het eten op mijn mobiel even wat blogberichten en in de pauze op mijn werk,e.d
maar reacties daarmee plaatsen komen niet altijd door en ik ben mezelf ook een beetje af aan het leren om maar op elk blogberichtje te 'moeten' reageren,want zo voelt het vaak wel voor mij en dat slaat natuurlijk nergens op want met al die vele leuke blogs en lieve blogmensen is dat echt NOT DONE!!!



Dinsdags is mijn enige vrije dag door de week,maar wat heet vrij als vrouw/moeder zijnde?!?!
Vandaag maakte ik er echt een vrije dag van...geen gepoets of wat dan ook in huis,gewoon doen waar ik zin in heb,bakkie thee bij mijn vriendin gedaan,kringloopje,wat winkelen in het dorp.

Ik ga het eens wat vaker doen want inmiddels heb ik wel het besef dat ik me niet voor iedere actie in kan zetten en iedereen kan pleasen,al wil ik dat vaak wel en denk ik dat allemaal wel te kunnen .
'Neem ook op tijd rust voor jezelf' zei de orthomoleculair arts vorige week tegen mij...Manlief gaf hierop als antwoord "Je kan nu eenmaal niet alles bijhouden...en alle blogberichten/bloggen,actie voor dit,actie voor dat.Haken voor hier,haken voor daar.Dat gaat gewoon niet Angeline...je neemt veel te veel hooi op je vork"

Nu zeg ik tegen mezelf eindelijk DOEN!
Benieuwd of ik na dit hele proces van de andere voeding/behandelingen die ik nu ga krijgen en het meer aan mezelf denken straks van mijn chronische netelroos/jeuk en het vaak moe zijn afkom.

groetjes
van de

'verschrikkelijke ikke'

(ha,ha...een (wel positief bedoelde hoor!)uitdrukking van Sandra op mijn FB vandaag)

20 opmerkingen:

  1. Al die mensen die jou goede raad geven, hebben absoluut gelijk: je moet eerst tijd voor jezelf en voor je gezin nemen, je kan onmogelijk voor ELK goed doel opkomen. Het beste doel ligt in je directe omgeving.
    Minder voor de pc betekent méér rust, dat staat sowieso vast. Het feit dat je huid nu al positief reageert, is een hoopvol teken, da's jammer voor ons, maar het ziet ernaar uit dat je minder in blogland moet vertoeven.

    Ik hoop voor jou dat je heel snel van je huidproblemen verlost geraakt, zeker met de lente op komst, zodat je binnenkort lenteoutfits kan showen met veel bloot (zowel de gewone décolleté als de naveldécolleté, de laatste schijnt de nieuwe zomermode te zijn, men zegt wel niet erbij vanaf welke leeftijd het niet meer gepast is, haha)

    Fijne avond,

    Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tsja, een dag heeft nu eenmaal "maar" 24 uur en dan moet je daarvan ook nog een deel slapen. Heel goed van je dat je je er in ieder geval bewust van bent dat niet alles kan én heel goed van je dat je vandaag voor jezelf hebt gehouden (al zal je vast wel wat verplichtingen hebben afgewerkt).
    Hopelijk raak je binnenkort van je huidklachten af, dat brengt dan ook weer een stuk rust (en andersom natuurlijk ook, dat rust de huidproblemen laten afnemen).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Herkenbaar ....ik roep ook vaak , nog ff op de pc , nog ff een reactie hier en daar enne enne en nog zo veel ...pfff , ik merk aan mezelf dat ik de blogberichten de laatste tijd leuker en 'rustiger' vind om te lezen en te reageren dan FB ....ik vind dat soms best vermoeiend, als je een dag niet online bent geweest (zoals bijv in mijn vakantie) overvielen de berichten me ...
    Dus ...super dat je het besluit hebt genomen om aan jezelf te denken ...en de dingen doen die je leuk vind zonder enige 'verplichtingen' ....en als het met je voeding en huid oke komt is veel belangrijker als feesboeken :-)

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. juist even de balans vinden...... ik deed het ook (niet op alle vlakken lol) maar het bevalt me wel.
    Kleedje op het kussen deed ik ook, leuk hey ? alleen ik had het kleedje niet zelf gehaakt maar bij een kringloop winkel gekocht.
    Doe rustig aan, wens je een hele fijne week. Liefs, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Go with youre own flow mop!
    Dat is een wijze keuze.
    En een stap terugdoen is het niet .... het is een stap vooruit voor jou als "verschrikkelijke ikke" :)

    X x x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed voor je zelf zorgen angeline dat is super belangrijk, bloggen is echt heel leuk maar er moet wel balans zijn ,gewoon doen voor de ontspanning en kan het even niet of zijn er andere dingen dan is dat zo ,,je bent goed bezig ,komt goed .en je maakt prachtige dingen hoor ,lieve groet van je Amsterdamse zus

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je weet toch welk liedje uit Verschrikkelijke Ikke komt hè? Happy!!
    Kei goed dat je goed nadenkt waar je je kostbare tijd aan besteed. Je kunt niet alles...
    En wat worden we aan veel signalen blootgesteld op een dag...
    Je kussen is prachtig!
    Lieve groetjes,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Groot gelijk hoor! Er gaat stiekem zoveel tijd inzitten als je eenmaal bezig bent. En op de telefoon werkt het idd vaak niet. Moet je vaker doen tijd voor jezelf pakken!! Succs

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Als je eenmaal achter de pc gaat zitten ben je zo uren verder. Daarna baal ik dan altjd dat het al weer zo laat is en eigenlijk nog niks heb gedaan. Soms kan ik gewoon niet computeren, pas 's avonds en dat vind ik eigenlijk wel prima. Overal een berichtje achterlaten doe ik ook niet meer. Is gewoon niet te doen en ik ga mij ook niet meer schuldig voelen.
    Fijn dat je huid al weer wat beter aanvoelt. Hopelijk zet het door.
    Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Vergeet ik helemaal te melden dat je kussen leuk is geworden. Eigenlijk zo simpel maar met een leuk resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Sterkte met alles! Heel begrijpelijk, wel iets dat veel vrouwen hebben: alles willen, overal klaar staan, maar ja.... Succes met loslaten! En beterschap!
    En nog over het stempelen van stof: ik begreep dat niet elke stempelinkt daarvoor geschikt is. Er moet dan iets opstaan, maar jammer, ik weet dat woord even niet meer :-( En je moet het daarna ook nog even instrijken, met bakpapier en dan het strijkijzer erop.
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het toont kracht aan, dat je durft te kiezen voor jezelf. Ik hoop dat je de juiste remedie hebt gevonden, dus daar moet je ook wat tijd aan besteden. En ondertussen gewoon af en toe lekker door freubelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vroeg me al af hoe jij dat allemaal deed, werken, gezin, in hoog tempo haken/knutselen voor iedereen en blogs bezoeken, het leek me heerlijk als je zoveel energie zou hebben.
    Je hebt nu helemaal gelijk als je tijd aan jezelf gaat besteden, lekker doen waar je zin in hebt.
    Hopelijk zie ik je binnenkort rustig, struinend door het dorp.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Tja, ook ik herken me er helemaal in. Goed dat je een pas op de plaats maakt. Wat het zo lastig maakt is dat het er stiekem na verloop van tijd weer in sluipt totdat je aan je tax zit en aan de noodrem moet trekken. Ik wens je wijsheid, rust en inspiratie toe!!
    Lieve groet, Patrica

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gewoon ook even aan jezelf denken, dat moet! Fijn dat je dieet wel de vruchten lijkt af te werpen.
    Ik zeg: rustig aan! Even me (you dus) time !

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtig je kussen,oh wat naar voor je,ik heb galbulten en lig soms de halve nacht te jeuken,heb medicijnen maar helaas werken ze niet altijd,sterkte en hopelijk gaat het snel beter,lieve groet Musje.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik vind je wel fijn als 'verschrikkelijke ikke' :-) Ik duim dat het weer helemaal oké komt met die huid van jou! En vooral doen waar jij je goed bij voelt ... xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Zo is dat! Ik wilde ook steeds op iedereen reageren, tot je gewoon een uur verder was en zelf niets gedaan had. Ik hoop dat je gauw resultaat hebt van het anders eten, rustiger aan etc. Succes! en je kussen is leuk geworden! liefs, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtig kussen, Angeline! Ik heb een aantal berichten van je gemist, maar ik begrijp dat je dmv een dieet wat resultaat ziet ivm je huid, Fijn! En ik herken me in je verhaal, wil alles bijhouden van al die lieve leuke blogsters, maar tijd ontbreekt me en ik ben geneigd de prioriteiten in het leven soms verkeerd te leggen! Dus eeh, hé wat een verhelderend blog verhaal las ik hier! Fijne dag, groetjes Talitha

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik ben ook alweer veel meer tijd kwijt aan het lezen en reageren op blogs.. .Hoe leuk ook, soms denk ik: waar ben ik mee bezig?? Het kost inderdaad zoveel tijd en in die tijd kun je ook zoveel andere dingen doen... Ik wens je heel veel succes met alles en het zoeken naar de juiste balans!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!