dinsdag 27 mei 2014

In de maling genomen door een slak(ken)...De code geel van gisteren bleef uit hier in het Zuiden des lands(moet ik zeggen dat ik dat 'gegil met die codes'tegenwoordig allemaal sterk overtrokken vind).
Vandaag staat de kraan echter goed open daarboven...echt weer om lekker op de bank te zitten met een goed boek of haakwerkje!

This morning I tried to photograph this snail when I came home,grabbed my camera,took a photo,went inside because of the rain to change the lens to get it even better on a photo,but then it refused to came out of his house..

Toen ik vanmorgen thuis kwam van de huisarts om mijn jaarlijkse hooikoorts prik te halen(klinkt ongelooflijk misschien met deze regen)zag ik deze slak door het gras 'racen' in de voortuin...dus hopla camera erbij en afdrukken....naar binnen...het regende tenslotte...om mijn lens te verwisselen om hem NOG beter in mijn vizier te krijgen maar eenmaal buiten toen hield de slak het voor gezien en was zijn huisje in gekropen(waarschijnlijk zag ik er nogal schrikbarend uit met mijn verregende kapsel)


So I took the snail and put him down on a hosta in the backyard,stood there for 15 minutes under my umbrella together with my camera to wait for it to come out of his house...NO WAY!Aren't you crazy by doing something like this?!?!Well let's say I'm pleasantly disturbed ;-) 
And the snail ?!?!It was probably busy doing some housekeeping because of the bad weather!

Opgepakt en achter in de tuin op de Hosta's gezet en daar stond ik dan ECHT WAAR 15 minuten lang onder een pluu met mijn camera gereed.....(ben je dan gek of niet?...prettig gestoord zullen we het maar op houden)

Die liet zich niet meer zien!Was vast d'r 'huis'aan het opruimen met dit weer!
En ik stond daar maar  in de regen onder mijn pluu met mijn camera te dromen van de volgende beelden....

There I stood...under my umbrella with my camera...dreaming about the next images...

...en nu denk je vast....
...and now you probably think...


want deze prachtige beelden dat kan dus ECHT en niks Photoshop!
Helaas niet door mij...maar WEL door deze man

Yes these beautiful photos are REAL and no Photoshop!
Not taken by me...but by this manwatch his beautiful website!(click on his name above)Ja ja!!!Ik hoor jullie wel slissen en struikelen over je tong!....want spreek het maar eens uit die naam!
Bijna net zo moeilijk als die prachtige foto's die hij maakt!
Ik volg deze man op zijn Facebook waar hij prachtige foto's plaats bij tijd en wijle en waar ik echt van kan genieten(incl. zucht van 'wou dat ik dat kon')


Yes,yes,I hear you sissling and tripping over your tongue!.....because of speaking out that name!
Even as difficult as taken such a beautiful photos!
I'm following this man for some time on his FB page and I'm really enjoying his photo's
(incl.a sigh of 'wish I could do that')
Vraag me daarnaast af hoe hij ligt,staat,hangt,zit or whatever met zijn camera incl. teletoeter of macrolens om dit voor elkaar te krijgen...DAT zou ik dan ook wel eens willen zien...mezelf zien staan onder die pluu in de stromende regen ;-)

Asking myself how he would hang,stand or sit by making all of these photos

Meer van deze schepseltjes gefotografeerd door hem zie je hier

You can see more of his tiny creatures here
Ging ik zojuist even wat afgeven bij mijn vriendin en wat zag ik op ons pad in de voortuin...

When I just walked into our frontyard I saw this fellow


                 Volgens mij is het allemaal afgesproken werk onder die 'gasten'
                                 en hebben ze er gewoon lol in om mij
                                         voor de gek te blijven houden!

                                                       They keep fooling me!

16 opmerkingen:

 1. Haha zelfs op de Hosta wou ze niet uit haar huis komen? Dat is wel heel straf! Die was echt haar huis aan 't kuisen denk ik... Maar de vroemvroemfoto is toch wel mooi gelukt... nog een heel klein beetje oefenen en je mag naast die meneer huppeldepup gaan staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, dank je wel voor de tip van deze fotograaf, en jouw foto's mogen er ook zijn hoor;-);-) ik zie je al zitten onder de plu wachten tot de slak zijn huisje uit zou komen, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, is heel makkelijk hoor, die naam! Mie-sjen-koo. :) Maarre, gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaf! En die van jou vind ik ook heel mooi. Jep, denk dat Mrs Snail met de lenteschoonmaak bezig was. En ze zal haar schilderijtjes en fotolijstjes wel allemaal recht aan het hangen zijn geweest. Die zullen iedere keer wel scheef gaan als ze weer op pad schuifelt. Fijne aaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja, voornaam: Vat-jes-lav. Gewoon in stukjes hakken, dan valt het wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whaha, wat een leuk verhaal op deze regenachtige avond, ja soms moet je wat over hebben voor een mooie foto. Ik vind die van jou ook erg sfeervol hoor en die mijnheer zit misschien wel de hele dag op wacht, wie zal het zeggen. Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een bijzondere foto's! En dat van slakken.... Dat vind ik toch echt vreselijke beesten! Maar op deze foto's zien ze er wonderbaarlijk sprookjesachtig uit. Respect dat jij je best doet om dat ook voor elkaar te krijgen in de regen!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha ik vind prettig gestoord heel leuk!! Houden zo! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahaahahah wat een leuk verhaal :D
  Prachtige foto's trouwens !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grappig. Jij maakt toch elke keer van elk verslag er weer een heel feest van......

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, wat een prachtige foto's. Dat maakt een regenachtige dag toch weer een prachtige dag. Hier kon je gisteren en vandaag struikelen over de rondscharrelende slakken. En zo herkenbaar: pak je je fototoestel en ze trekken zich terug in huis of hebben zich plotseling uit de voeten gemaakt.
  Die fotograag is vast een man met veel geduld.

  Fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha en zo'n foto hoopte jij natuurlijk ook te maken! Ik zie je al staan met je pluutje, een kwartier lang... en die slak ligt lekker te slapen in zijn huisje :) Volgende keer beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, wat een lollig blogje! Ik zie je al helemaal staan wachten daar onder je paraplu... ;) Maar die foto's van de beste man zijn echt prachtig. Uiteraard jouw vroemvroem-slak ook! Maar ik ben die beestjes liever kwijt dan rijk, want mijn plantjes gaan er ook behoorlijk aan hierzo... Met enige regelmaat pak ik er een stel op en smijt ze in het plantsoen aan de overkant (en dan maar hopen dat ze 'snachts niet gauw weer terug 'vroemen'naar de lekkere plantjes in mijn tuin...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is vast een complot! Ze spannen allemaal samen om jou net zo nat te krijgen als zij zijn en dan... lachen ze hard en verdwijnen ze in hun huisje voor een kopje warme thee...
  Vyacheslak eh... -slav heeft zijn slakken ongetwijfeld getraind. Of gehersenspoeld...
  Alle gekheid op een stokje, zonder afbreuk te doen aan zijn prachtige foto's; hij heeft denk ik slakken in een aquarium of zo, die hij vervolgens met perfect licht in een in scene gezette omgeving plaatst. En als je weet waar slakken blij van worden, kun je ze met een beetje geduld vast een beetje sturen naar het perfecte plaatje! Ze lopen in ieder geval nooit hard weg :-)))
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ben onmiddellijk slakken-fan geworden!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email