donderdag 17 juli 2014

De citroen...



"Het enige wat je nodig schijnt te hebben is een bevroren citroen"

beschrijft een A4-tje wat mijn zus kreeg van een kok die in een AH winkel stond te koken

Veel koks in restaurants en eetgelegenheden gebruiken of consumeren de gehele citroen waarbij niets verloren gaat.

Plaats de goed gewassen citroen in de vriezer en als die bevroren is rasp dan de gehele citroen,zonder te schillen en strooi het over het eten.De lijst waarvoor je het kunt gebruiken is eindeloos: o.a salades,ijs,soepen,macaroni,spaghetti saus,rijst,sushi en vis gerechten.

Voordelen van citroen:smaakverbetering van gerechten en de schil van de citroen bevat 5 tot 10 keer meer vitaminen dan het sap..........

en dan volgt er nog een heel verhaal over dat citroenen giftige stoffen in het lichaam verwijderen,het kankercellen kapot maakt en 10.000 keer sterker is als chemotherapie,etc.,etc. en dat de bron van deze fascinerende informatie komt van een van de grootste producenten van geneesmiddelen in de wereld 



Maar dat laatste stuk laat ik maar achterwege,want of dat nou waar is?!?Wel geloof ik dat ze heel gezond zijn en vind ik dat invriezen en raspen van de gehele citroen geen slecht idee en ga dat zeker eens proberen.Maar dit ook alles omdat ik wel van citroenen hou en dan niet in de pure zin maar het is inderdaad heerlijk om de schil toe te voegen aan een cake of pasta saus e.d,iets wat ik veelal gebruik van maak.



Citroen geeft een lekker frisse smaak aan gerechten en ik ben overigens ook dol op Limoncello! ;-)
Kreeg laatst van een van de dames van ons haakclubje een recept om zelf Limoncello te maken,een recept wat van een Italiaanse familie afkomstig is en erg lekker blijkt te zijn,dus als we in Frankrijk op vakantie gaan binnenkort dan neem ik zeker een fles alcohol van 96 % mee om het eens te gaan proberen!Daar verkrijgbaar in een supermarkt tegen  een 'normale'prijs,hier belachelijk duur vanwege de hoge accijns op alcohol....

Als het iets blijkt te zijn tegen die tijd(de Limoncello dan he)dan plaats ik ook zeker het recept hier!


Zo ga ik nu de tuin in aan de haak en 'home alone' tot zeker wel 15:00 heerlijk!
Heerlijk zo'n ECHTE vrije dag!



11 opmerkingen:

  1. Geniet heerlijk van je haakmoment buiten ...
    Fijne donderdag ... lieve groetjes Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Genieten moppie .... x x x x we love limoncello hihihi *hik* hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben benieuwd naar je recept hoor!! gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dankjewel voor de bevroren citroentip! En limoncello? Heerlijk.
    Toeval? Ik zat net een restje verse fruitsla met daarover een goei geut Limoncello te eten toen ik dit las... een aanrader! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoop nog steeds dat ik ooit citroenen kan oogsten van m'n ienie mienie boompje en vind je tip erg leuk bevroren citroenrasp en wat zou ik graag eens een nipje van limoncello willen proeven, zie alleen dat er heel veel alcohol in zit maar is het bitter of zoet vermeng je het nog.... ik heb geen idee, maar vind het wel errug leuk!
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik neem elke ochtend een half citroentje enne die invriestip is top, thnxx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke info, dank je wel! Wie weet het recept van Limoncello hier in de toekomst.
    Fijn weekend alvast.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh die bevroren citroentip, ga ik doen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een goede tip! Ik heb altijd óf teveel citroenen in huis óf geen :-))) Daar gaat nu dus verandering in komen :-)))

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email