dinsdag 27 januari 2015

De Anonieme Sjaal / The anonymous scarf
 Blijkbaar was het ook al op tv bij Hart van Nederland geweest...de overgewaaide 'drop een sjaal' hype!Ik kwam het op Facebook tegen en zodoende kwam ik bij De Anonieme sjaal terecht...met nog een volle bak sjaals op mijn zolderkamer dacht ik laat ik mee doen en 3 sjaals droppen....

It was in a tv show but I saw it on Facebook...a new hype...to drop a scarf for someone who finds it!That's how I came on the Dutch FB group the anonymous scarf and started to drop also three scarfs...


Ik dropte er een bij een onbemand tankstation in ons dorp...

One at a gas station in our village....


en een bij mijn werk voor,want dan kon ik het mooi vanachter de raam in de gaten houden ;-)!
Nadat ik donkerblauwe seashell sjaal eerst bij een ingang van senioren woningen gedropt had stopte ik hem vervolgens nadat er 5 dames naar hadden staan kijken en het in hun hand hadden genomen maar niet mee namen maar in een kinderzitje achterop een fiets(collega moest ondertussen even mijn werkplek waarnemen)


And the other one in front of the building where I work,so I could watch how it goes through the window from a distance,we had a lot of fun with that one!Because first it was on another place and some 5 old ladies readed the note on the scarf,had it in their hands but didn't take it with them...would they be scared ?!?!So I put it in a childsseat on the back of a bike...

Wat hadden we een lol en we snapte maar niet dat de bejaarde dames het niet mee 'durfde'te nemen?!?!Maar uiteindelijk stak de moeder van de fiets met kinderzitje verbaasd en verwonderd kijkend haar sjaal in haar fietstas,ha,ha...

Toen ik sávonds op weg naar huis langs het tankstation was bleek ook de colsjaal inmiddels gevonden.

When I was driving home in the evening from work the one at the gas sation was also taken.


Nog 1 te gaan!

Just one to go!


Tja en over sjaals gesproken...jullie zagen al mijn poncho die ik laatst haakte,maar deze vond ik toch echt te lang voor bij mij en dan weet ik op voorhand al dat ik hem nooit ga dragen als ik me er niet echt prettig in voel,dus ging deze naar de kleuterjuf van mijn kinderen destijd!Binnen nog geen 2 uur op mijn FB was hij al gereserveerd en ze was er reuze blij mee! :-)


Well you probably saw the poncho I crocheted last time,but it was a bit too long for me,so I've sold that one to the kindergarten teacher from my kids when they where young and she was very happy with it.Made myself two new ones...this time also a jeans-blue one because I love this pattern a lot.So now I can show them both! ;-)Maar ik was toch weg van dit patroon en haakte er niet 1 maar 2 voor mezelf deze keer!De juiste lengte nu en was er zo blij mee dat ik hem ook nog in de jeans-blauwe Tweed van de Zeeman haakte.
Zo en dan nu maar de blits maken met mijn poncho's ha,ha....


Fijne Dinsdag!

Have a nice Thuesday!
21 opmerkingen:

 1. Lief gebaar en mooie poncho's!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Owww... In die jeanskleur vind ik hem ook gaaaaaf!
  Super dat je 'gedropt' hebt!
  Wil ik ook nog gaan doen, ik heb ook zo'n bak met (o.a) sjaals staan. Eigenlijk voor de verkoop, maar dit is eigenlijk toch veel leuker!
  Liefst zou ik ergens 'in hinderlaag' gaan liggen, want die gezichtsuitdrukkingen lijken me onbetaalbaar :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gaaf idee om zo maar ergens een sjaal achter te laten. Ik heb er nog niet van gehoord. Wat zal je een schik gehad hebben door het kijken naar de dames... Misschien konden ze het briefje neit goed lezen.... of begrepen ze het niet...nou ja maakt niet uit het is leuk... Die ponchos zijn prachtig en dat garen van de zeeman is ook zo lekker he om te haken.. Heb het zelf ook al gebruikt. Veel plezier er van.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haakt inderdaad heeeeerlijk weg Dinah dat garen!

   lieve groetjes
   Angeline

   Verwijderen
 4. Leuk van die sjaals. Ik had ook al bedacht dat ik nog wel een sjaal had liggen waar ik dat mee kon doen. Maar ja, ik deed het nog niet.
  Goed dus dat je me er weer aan herinnert!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk initiatief om die sjaals te droppen! Je poncho's zijn ook leuk en helemaal fijn dat je er zelf ook blij mee bent. Dat is ook niet onbelangrijk;-)
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat klopt....en zo heb je 'zwerfboek'en nog veel meer!De toy society ken ik ook,daar heb ik heeeel lang geleden ook eens ooit over geblogd! ;-)

   lieve groetjes
   Angeline

   Verwijderen
 6. Wat een gul gebaar! 3 sjaals! Zo tof! En leuk dat je die dametjes bezig zag... dat ging hun petje te boven denk ik!
  Echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O, dat wordt lastig kiezen met 3 van die prachtige poncho's! # over elkaar wordt toch een beetje erg warm, bovendien moet je dan alsnog kiezen welke boven mag :p
  De vinders zijn vast enorm blij met hun mooie sjaals; met liefde gemaakt en met heel veel liefde achtergelaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik las het net bij iemand anders ook al over de anonieme sjaals. Heb er op zolder nog wel een stuk of tien liggen die daarvoor kunnen dienen. Krijg meteen zin erin.
  Maar zoals je zelf ook al aangeeft, het is veel leuker als je van op een afstandje kan volgen wie er allemaal langsloopt en naar kijkt.
  Moet er nog eens goed over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het ook gezien op de tv.
  Zo leuk! Mensen kijken verbaasd, lachen, weten niet precies wat ze er mee moeten, lezen het briefje...
  En dan....
  Spannend hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb het ook gezien op de tv.
  Zo leuk! Mensen kijken verbaasd, lachen, weten niet precies wat ze er mee moeten, lezen het briefje...
  En dan....
  Spannend hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb het inderdaad gezien op facebook en tv. Super leuk idee en wat goed dat je er aan meedoet. Je poncho's zijn ook weer mooi geworden.

  love & strength

  Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wat een heerlijk idee ik ben meteen naar de facebook pagina gegaan en heb me aangemeld.
  Dochter en ik gaan ook sjaals verstoppen in het dorp.
  Moet zeggen dat ik een beetje klaar ben met alle negativiteit om me heen en dit soort dingen zonder eigen belang heerlijk verfrissend vind, top van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel leuk initiatief. Een soortgelijk iets is the secret toy society. Hiervoor heb ik ook eens een knuffel gehaakt en gedropt. Helaas wordt de site niet goed bijgehouden. En na lange tijd is mijn drop wel geplaatst, maar waarschijnlijk zo laat dat de vinder hem niet heeft kunnen vinden, en dus geen reactie over de vondst gedaan heeft. Wel jammer, maar ik hoop dat hij goed terecht is gekomen.
  Ik heb me meteen voor de sjaals aangemeld, dan ga ik er ook 1 droppen, leuk!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een fijne actie! En gek dat de mensen het dan niet vertrouwen hé, die bejaarde dametjes ... :-) altijd wantrouwig :-) Leuk dat je hieraan deelnam!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik had al van de actie gehoord. Tof dat je 3 sjaals "gedoneerd" hebt!! Heb je al een reactie terug via de facebookpagina??
  Je poncho's zijn SUPER. Ik kon niet slagen bij de Zeeman en heb dus nu bij Wolplein wol besteld. Mag ik vragen hoeveel Lossen jij hebt opgezet voor je poncho? En heb je daar de col op afgestemd qua lossen? Ik denk dat het voor mij nl ook te lang is en vind jouw lengte prima. Hoeveel bollen was je in totaal kwijt? Een hoop vragen maar daar draai jij je hand vast niet voor om, ha, ha! Hoor graag van je terug.
  Haakgroetjes vanuit het Oosten van het land.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email