maandag 23 april 2012

Aardbei-kipsandwich met peperroomkaas


Tja met een drukke week voor de boeg gisteren nog een dagje lekker kalm aan gedaan en heerlijk zitten haken aan mijn omslagdoek!Daarbij had ik het mezelf gemakkelijk gemaakt s'avonds met deze heerlijke sandwich uit de nieuwste Foodies die afgelopen vrijdag op de deurmat viel...

Aardbei-kipsandwich met peperroomkaas

voor 8 stuks

4 kipfilets(ca.600 gr)
2 el olie
zout en peper
2 takjes basilicum
1-2 ingelegde groenepeperkorrels,
ik had gewoon gemalen pepr genomen
200 gr roomkaas
2-3 el melk
8 sneetjes volkoren casinobrood
4 blaadjes sla(bijv.little gem)
250 gram aardbeien
event. houten spiesen

1.Dep eventueel het vlees droog.Verhit de olie in een pan.Bak het vlees 5-6 minuten per kant.Breng op smaak met zout en poeper en laat afkoelen

2.Was de basilicum en schud hem droog,pluk de blaadjes van de takjes en snijdt ze fijn.Hak de peperkorrels.Roer de roomkaas,de melk,de peperkorrels en de basilicum door elkaar.Breng op smaak met zout en peper.

3.Toast het brood goudbruin.Was de sla en schud hem droog.Was de aardbeien en snijd ze in dunne plakjes.Snijd de kipfilet in dunnen plakken.

4.Bestrijk de toast met de roomkaas.Beleg met de aardbeien,de sla en de kipfilet.Leg de overige toast erop.Halveer de sandwiches diagonaal en steek ze vast met de houten spiesen.

De nieuwste Foodies van deze maand staat boordenvol met heerlijk Italiaanse recepten!Helemaal mijn ding!Ook de parmaham kippakketjes met kruidige aardappelstamp die ik zaterdag had gemaakt was erg lekker.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!