dinsdag 11 maart 2014

Springtime en even focussen op een andere manier van voeding...Ohhh heerlijk dit weertje zeg!En bij het zien van bovenstaand plaatje werd ik natuurlijk helemaal vrolijk!
Het was een heerlijke dag gisteren...na wat huishoudelijk werk en een berg was nog even genoten voordat ik mocht gaan werken van het zonnetje buiten met een haakwerkje.


                                                lyric bij de nieuwste simply crochet
Diva languit voor me op de tuintafel met de volgende signalen naar me uit aan het zenden;

"Hey hello there?!?!?...I WANT YOUR LOVE♥"

Maar ook 'happy'doordat ik vandaag nog terecht kon voor een openstaande noodafspraak bij een orthomoleculair arts voor de al 10 maanden durende chronische netelroos die mijn huid teistert met bultjes en een hele boel jeuk...afijn een heel lang verhaal van mijn bezoek daar van vandaag,maar het komt er op neer dat ik de komende weken zolang ik bij hem in behandeling ben dus
geen tarwe en geraffineerde suikers mag hebben....


En dat blijkt een hele 'studie'op zich...dus zien ze mij de komende tijd veel  etiketten lezen tijdens het boodschappen doen.


Ik zal even mijn 'draai'er in moeten zien te vinden en dan maar hopen dat ik EN zonder netelroos/jeuk EN wat afgeslankter weer verder kan.


Al lang was ik op zoek naar een schattig vintage beeldje van een hertje en vond dat afgelopen weekend op Marktplaats(voor een normale prijs tenminste).
Nu pronkt dit hertje on my attic!

De veiling van de sjaal /omslagdoek voor Sophie is voorbij...de sjaal is voor 42,50 verkocht en zodra ik het geld heb ontvangen ga ik 50,- overmaken aan de stichting Sophie wil leven
Mooie is dat niet alleen de 'koopster'(Angelien...ook een kennis )een gratis voetbehandeling krijgt aangeboden door een kennis van me,maar ik ook mee mag komen voor een gratis voetbehandeling omdat ze het zo'n geweldige actie vond.
De dame in kwestie die de veiling heeft gewonnen heeft geen baby meer,maar met het knuffeldoekje wat ook aangeboden was kan zij vast iemand blij mee maken.
Het gaat overigens heel erg slecht momenteel met kleine Sophie :-(


Ik heb verschillende dingen gem(h)aakt de laatste dagen en laat ze hier binnenkort nog wel zien,maar de komende dagen zal ik in mijn vrije tijd moeten'investeren'in mijn eigen lichaam t.o.v de voeding die ik wel/niet mag hebben en ook daar gaat tijd in zitten,dus het bvloggen/blog lezen staat even op een lager pitje! ;-)

This investigator will see you later :-) !!!

p.s; Alle tips zijn meer dan welkom!


20 opmerkingen:

 1. Vervelend netelroos, ik heb het vorig jaar ongeveer 10 maanden gehad. Ik werd er helemaal gek van. Ik heb ceterizine gebruikt en daarna heb ik het onder controle gekregen. Daarna de ceterizine voorzichtig afgebouwd en nu al 7 maanden zonder klachten! Heb ook eerst vanalles met voedsel geprobeerd maar dat werkte bij mij niet. Ik hoop voor je dat het werkt en dat je er snel af bent! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met de voeding dit gaat lukken ,maar inderdaad soms een hele puzzel als je ontdekt waar allemaal suiker in zit .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je heerlijke speltpasta zoekt ik bestel deze bij Fattoria la vialla waar ze ook heerlijke suikervrije sauzen hebben en de allerlekkerste honing. Nee heb geen aandelen maar zoek al jaren naar goede producten, tarwe, gist en suikervrij ;)
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei dat gaat een voedselstudie worden! Vervelend maar hopelijk heeft het succes.
  Je hertje is prachtig! En ik ben benieuwd naar je laatste creaties?
  Zo erg dat het niet goed gaat met Sophie. Langs deze weg heel veel sterkte aan haar mama en papa.
  Een hele fijne jeukloze lentedag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei, dat is heel wat.. Dat wordt inderdaad een hele studie! Hopelijk helpt het! Succes lieverd!

  Liefs, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat wordt puzzelen, http://dinahcreatief.blogspot.nl heeft dit ook gedaan. Je kunt hier info vinden en een paar recepten. Heel veel succes met uitzoeken en dan maar hopen dat het gaat helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sterkte met het dieet, en beterschap gewenst.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is een heel gepuzzel maar als het vruchten af gaat werpen doe je het niet voor niets. Suiker zit in zóveel, pffff toestanden. Ik duim voor je! Je sjaal heeft toch aardig wat opgebracht en fijn dat jouw voetjes ook verwend gaan worden. Vreselijk dat Sophie niet goed gaat, wat een rotziekte is het toch ook, zo een klein moppie nog...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Is dit misschien iets? 'Ik Eet Suikervrij Cursus". https://www.facebook.com/groups/562401147172467/ Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Succes met het nieuwe voedingspatroon. Het zal zeker niet makkelijk zijn, ik heb al respect voor het feit dat je er mee bezig bent, maar het zou heel fijn zijn als het helpt.
  Mooi bedrag heeft de sjaal opgebracht en nog mooier dat jij het bedrag naar boven afrond!
  We duimen hard voor Sophie dat het snel beter gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb ook een paar jaar een dieet gevolgd via een orthomoleculair arts. Ik mocht geen suiker, geen zuivel, geen varkensvlees en geen rundproducten. Ik weet nog dat het in het begin inderdaad een heel gepuzzel was maar dat ik na een week of 3 weer "normaal" boodschappen deed. Dat wil zeggen: ik wist wat ik wel en niet mocht hebben. Het moeilijkst vond ik de suiker. Dat zit werkelijk overal in, zelfs in sommige vleeswaren! Maar het hielp wel, mijn klachten verdwenen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi, wat vervelend toch van die netelroos! Ik hoop dat het dieet gaat helpen. De groep/sursus die Judith noemde wou ik je ook juist op wijzen, een paar collega's van me hebben daaraan mee gedaan (in meer of mindere mate). Ik liep er zelf ook over te denken om te minderen met suiker, het zit werkelijk overal in! Maar ik kan de discipline niet opbrengen... Heel veel succes met je zoektocht, en het is te hopen natuurlijk dat het helpt!!
  Schattig hertje heb je gekocht, maar het fotootje van de vos bovenaan je blogbericht vind ik werkelijk heel erg leuk!! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hopelijk komt het allemaal goed met je dieet,maar dat gaat je zeker en vast lukken ....

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Na 21 jaar modderen met buikpijn, medicijnen en onderzoeken hebben wij zelf ook heel kort pas ontdekt dat zuivel en tarwe niet goed verdragen wordt door mijn dochter, ik denk dat voeding heel veel problemen veroorzaakt van huid tot gewicht tot andere gebreken. Dus alle lof dat jij je voeding gaat aanpassen en ik denk dat internet je goed kan helpen bij je zoektocht naar recepten. Kijk vooral eens op Voedzo, dat is een amerikaanse die hele leuke en lekkere recepten heeft. Zelf heb ik ook meegedaan aan de sugarchallenge van Carola van Bemmelen die heeft net een receptenboek uitgebracht zonder suiker en raad ook tarwe af. Succes en je zult vast snel verbetering zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel veel succes met je zoektocht en verandertraject. Er gaat een wereld voor je open, dat weet ik zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Succes met je zoektocht naar het goede eten. Ik heb het ook moeten doen op advies en dat viel inderdaad niet mee. Er zit echt overal "rommel"in. Lieve groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Vijf jaar aangemodderd met de ziekte van Crohn.
  In volle overtuiging gezocht naar genezing in goede voeding.
  Weet hoeveel tijd en energie erin gaat zitten.
  Kreeg aan de andere kant ook energie van elke poging... Hoop doet leven!
  Mijn eindpunt was op een gegeven moment bereikt.
  Een volledige dikke darm verwijdering en plaatsen van een stoma was de enige oplossing.
  Het heeft fantastisch uitgepakt, van chronisch ziek naar beter.
  Leef elke dag nog in het besef hoeveel geluk ik heb gehad.
  Wens je goede dagen toe en het vermogen te genieten van hetgeen je wel kan.
  Liefs Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ben je inmiddels een beetje gewend aan je nieuwe eet/levens wijze. Ik hoop het wel. En ook dat je je inmiddels wat beter voelt. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Arme Angeline,


  Ik hoop dat je ondertussen "al wat beter in je vel " zit. (Ha, nu weten we meteen waar de uitdrukking vandaan komt).

  Heel vlug beterschap.

  En wat een kat, zeg, die Diva van jou, zooooo'n pluizige buik. Lief!

  Prettige zondag,
  (met veel lekker - maar huidgezond- eten)

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!