zaterdag 4 januari 2014

De Crochet along hype...Het is menigeen vast niet ontgaan!De crochet along strependeken van allerlei verschillende steken...
Ik geloof dat er onderhand zo rond de 800 haaksters meedoen dat ik ergens heb gelezen,tot over de grens.

Ik had deze deken heel lang geleden al eens opgeslagen in mijn Pinterest en ja dan moest het er nu maar eens van komen.

In eerste instantie wilde ik graag restjes hierin op gaan maken,maar uiteindelijk ben ik toch gezwicht om er dan ook iets helemaal naar mijn zin van te maken(werk genoeg tenslotte)
Ik ga maar met 5 kleuren werken....deze 5 bij elkaar zoeken was al een crime,ha,ha...
Hoewel ik de combinatie van de gekleurde bolletjes in mijn hand heel mooi vond moet ik er zo toch even aan wennen,gek he?!(de kleuren komen overigens op de foto niet zo mooi over als dat ze echt zijn....ik weet niet of dat ??? komt doordat ik met mijn mobiel deze foto heb gemaakt)

Ik heb het aantal steken opgezet zoals in het patroon aangegeven,haak met haaknaald 5 en daar waar zij het aangeeft bij de Catharina wheel stitch haak ik met haaknaald 6 (als deze klaar is weer met 5 verder)Ook de starstitch blijkt wat te trekken (dankjewel Sandra! voor de tip!),dus daar ben ik nu aangekomen en ga ik ook maar met haaknaald 6 doen dan ;-)Dit zijn de kleuren van de ontwerpster van deze deken en hier vind je het engelstalige patroon voor de liefhebbers!

Voor diegene die mee willen doen aan de crochet along hype kunnen hier terechtAangezien ik met engelse patronen goed uit de voeten kan,dit 42 weken crochet along project mij te LONG duurt,ha,ha...haak ik gewoon lekker in mijn eigen tempo wanneer het mij uitkomt. ;-)
Tja ik heb nog even zitten twijfelen er een 2de naast te haken met de crochet along mee van wolrestjes,maar nee....dat houd ik nooit vol zo LONG!


                                                    Have a nice weekend!

28 opmerkingen:

 1. het is mij inderdaad ook niet ontgaan en haak mee. Moet wel zeggen dat het van mij ook wel wat sneller mag, Ben je net lekker op dreef ben je voor die week al klaar, maar goed ik zou ook met de Engelse versie verder kunnen.
  Je kleuren vind ik mooi gekozen, en zo ie zo vind ik de kleuren vaak minder mooi overkomen op de computer. Succes met je project!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes meis ... enne groot gelijk. Lekker in je eigen tempo!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha ik las bij yvonne van tutti haakt en zo die is er aan 3 begonnen!!! kom op meis die 2 kun jij wel hahaha... ik vind je kleuren ook al komen ze misschien niet goed over zo al goed eruit zien.... zet hem op x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kleuren heb je gekozen. Ik heb het vaak voorbij zien komen maar doe niet mee. Ben niet zo van de gehaakte dekens. Vind ze mooi om bij een ander te zien maar heb geen idee wat ik er mee zou moeten als hij klaar is. Ik haak liever iets kleiners. Ben nu met de kerststal bezig. Heb er 1 klaar en nog 3 op bestelling. Ook ik verveel me voorlopig niet!
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga ook lekker op mijn eigen tempo hoor!!! Mij veeeeeulste gek allemaal! ;) Hahaaa! Je hebt wel gave kleuren uitgekozen hoor!!! Ben benieuwd naar het eindresultaat!

  Liefs, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook begonnen gister aan de deken. En op FB zijn het er geloof ik al meer dan 1700 mensen die mee doen...
  Ik vind het ook wel erg langzaam gaan. Ik ben nu braaf gestopt, maar het jeukt...
  Gelukkig heb ik nog ongeveer 600 vierkantjes te haken voor mijn andere deken die van de zomer klaar moet zijn :) Ik heb dus genoeg te doen.
  Je kleurtjes vind ik echt heel mooi!
  X Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi je kleuren ene jij kunt wel 4 dekens tegelijk toch hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij wordt superleuk en je bent precies net zo ver als ik! Ik kan ook niet wachten hoor..., ik ga gewoon lekker door met haken.
  Als wij haaksters 'de geest' hebben, zijn we toch zeker niet meer te stoppen???

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey girl daar ben ik ook weer eens even op bezoek. Nee ik had er nog niet van gehoord, maar dat komt natuurlijk ook dat ik geen haakster ben hihihi. Oh klinkt aantrekkelijk die bioscoop waar jullie geweest zijn...ik ben al in geen jaren in eentje geweest ;), maar zijn wel absoluut filmgekken, maar dan in onze eigen huisbioscoop hihihi. Oh jullie gaan ook naar Kent! Wij ook in augustus, hebben we internationale mini meeting...en plakken Londen eraan vast en zeer zeker ook Kent. Verheug me er al enorm op. Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kan er niet tegen om na 2 of 3 toeren weer een week te moeten wachten dus maak het ook vanaf het Engelse patroon (werkt sowieso veel prettiger hihi) En...ik verander toch wel weer iets aan dus zo'n CAL is niks voor mij al vind ik het wel geinig te zien hoeveel er mee doen op die groep ;) Groetjes en nog een heel gelukkig 2014 vanuit Thailand <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo wat een mooie kleurtjes koos je! Het wordt prachtig... goh ik vind het voorlopig toch ook te traag gaan... ben heel stout al aan week 2 bezig terwijl ik me voorgenomen had flink met de groep mee te haken. Ik denk er dus over om gewoon nog een 2de deken in totaal andere kleurtjes mee te haken... Dan ga ik me misschien beter kunnen inhouden! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. We kunnen er niet omheen hè om die strependeken. Ik heb het patroon ook al een tijd geleden opgeslagen voor je-weet-maar-nooit. En het zal er vast nog wel eens van komen. Maar voor nu heeft dochterlief een heel eigen sprei uitgekozen als project van mij. De wolletjes zijn besteld. Groot gelijk om in je eigen tempo te gaan haken, ik denk toch echt dat de meeste (ervaren) haaksters dat wel doen hoor.
  Ik vind jouw kleuren echt prachtig, wauw!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hahahahaha, ik kon ook niet wachten, rij 40 ben ik al... Ik vond jhet oroject me ook te lang gaan duren; lees ik bij heel veel bloggers al.
  Ik woon in het zuiden van België, over de grens dus...
  Ik toon elke week een stuk. Tot ik klaar ben,
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En ook ik doe mee....maar braaf de 1e 2 toeren gedaan.
  Liggen nog wat andere werkjes die af moeten :-)
  Maar de starstitch? Is dat het rondje? Moet die met een iets grotere haaknaald?
  Ach, misschien maar braaf wachten op de uitleg.

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw wat een mooie kleuren zijn het bij elkaar! Het ziet echt gehaakt altijd anders uit dan je op het bolletje ziet he?
  Ik haak m per week maar leuk om een vooruitblik te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige combi hoor! Ja de deken is inmiddels overal te zien, wordt echt massaal aan meegehaakt...de wolwinkels doen er hele goede zaken mee volgens mij :-) Een deken duurt mij zowiezo veels te LONG dus ik waag me er niet aan...succes meis!! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Supermooie kleurtjes! Ik ben er toch ook aan begonnen en ik (die dacht nooit zo'n grote deken te haken) ben inmiddels helemaal om. Ik ben ongeveer net zo ver als jij. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. mooie kleuren super en ja de nederlandse duurde mij ook te LONG ben inmiddels bij toer 115 :-) foto staat op mijn blog.
  groetjes corina

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw wat een mooie kleuren bij elkaar. Als ik het zo zie begin ik steeds meer te twijvelen. Misschien toch nog opzoek gaan naar mooie kleutjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ga er niet aan beginnen, ben niet zo'n deken fan. Maar ik vind deze kleuren wel helemaal te gek. Dat lijkt me ook het moeilijkste om uit te kiezen welke kleuren nu mooi zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind de kleuren prachtig! Als ze in het echt nog mooier zijn.... Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. haha, heel herkenbaar, ik ben nog aan het twijfelen of ik ook op eigen tempo verder ga, want het is wel een beproeving zo.
  Mooie kleuren heb je bij elkaar gezocht. Veel plezier met haken!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooi! Goeie kleuren! Ook hiervoor: succes. Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik heb ook het Engelstalige patroon een tijdje geleden opgeslagen ...maar ik doe niet mee ...wegens vakantieomstandigheden :-)

  Liefs
  Marjo

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mooi hoor. Ik moet nog beginnen dus dat wordt ook op eigen tempo.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Je bent alvast goed bezig met hele mooi kleuren! Ik doe niet mee, heb nog een tig aantal vierkantjes te haken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ooh, dat deken ziet er veelbelovend uit ! Veel haakplezier ermee hoor ! Ik ben al benieuwd naar het eindresultaat !
  Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog. Ik vind hier ook heel wat leuks en zal hier vaker eens komen piepen.
  Liefs,
  An

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik vind jou kleuren prachtig! Ik haak de deken zelf in paars/rood tinten met wat blauw maar wil,deze kleuren ook eens gebruiken!

  Groetjes,
  Lineke

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!