zondag 23 februari 2014

I'm totally fudged!



      Het begon zo....door de Chocolade fudge die Pascale destijds mee bracht op ons haakavondje...
Inmiddels ben ik totally fudged!
Tja hoe kan het ook anders als chocholic!


Plaatste ik hier afgelopen woensdag de witte Toblerone fudge met pecannoten
moest ik er donderdagavond op ons haakavondje bij Astrid weer aangeloven...
Want zij bleek n.l de Rocky Road Fudge te hebben gemaakt voor
die avond...ohhh arme ik!!!



En ik kan jullie het volgende zeggen....was de Toblerone fudge al onweerstaanbaar voor mij dan deze wel!

The number one!
Seen on internet once in the past...
Tasted at Astrid's place

Tja en daar ga je dan weer met je lijn pogingen :-(
Want natuurlijk wilde ik deze heerlijkheid ook met jullie delen(recept/foto's)
en om mezelf wat te behoeden bracht ik deze keer maar wat naar mijn buurvrouw/collega
die overigens ook gelijk  'om 'was van dit hemelse gebeuren op je tong...
en gaan de kids en logee zich er verder aan te buiten
(ik kijk wel even de andere kant uit dan)

Want to taste it ???


Ingrediënten voor 25 blokjes
1 blikje zoete gecondenseerde melk
350 gram melk chocolade
150 gr pinda’s (ik nam gezouten)
100 gram gedroogde cranberries
2 handjes mini marshmallows in kleine stukjes geknipt

Op het allerkleinste pitje(eventueel met zo'n sudderplaatje ertussen mocht je dat hebben)
het blikje zoete gecondenseerde melk verwarmen.Vervolgens de chocolade in kleine stukjes breken en toevoegen...al roerende de chocolade laten smelten(mag niet verbranden).Dan de noten en cranberries toevoegen en goed erdoorheen roeren.Als laatste de stukjes marshmellows er door roeren en gelijk in een bakvorm(ik had 20x20 cm)bekleed met bakpapier uitstorten....uitsmeren,wat plat drukken om daarna minstens 2 uur in de koelkast op te stijven.
Daarna in stukjes snijden.Ik vind het het lekkerste als je ze dan daarna in een afgesloten bakje in de koelkast gebruikt,maar dat hoeft nite perse....


Ik vond hem tot op heden ondanks dat ik toch een enorme liefhebber van witte chocolade ben nog de lekkerste,wat niet weg neemt dat de andere versies voorheen niet lekker waren hoor en ja smaken kunnen ook verschillen.
Maar deze ziet er ook nog eens onwijs leuk uit door al die ingrediënten(en die ingrediënten kun je natuurlijk even goed bij de witte toblerone gooien,maar voorlopig lijkt het me verstandiger even geen fudge meer te maken voordat ze me hier naar buiten kunnen rollen,ha,ha)



Ik gebruikte gewoon de basic chocolade van AH a 33 ct per reep en had de melkchocolade gekozen en een zak  AH basic peanuts,
de gedroogde cranberries vind je bij de noten,e.d bij de bakproducten.












16 opmerkingen:

  1. Nee, lijkt me helemaal niet lekker. Ech niet. Nix an! Zucht............. Ga gauw weer doorscrollen, hoor..... ;) Enjoy!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha,ha...de zoon en zijn vriend hadden er aan zitten peuzelen en dochterlief kwam zojuist naar beneden waar de fudge gebleven was...toen ik zojuist in de koelkast keek zag ik dat het baje met daarin nog de laatste stukjes mee naar boven is genomen naar haar kamer....maar goed ook voor mij! ;-)

      Verwijderen
  2. tjonge zeg.... ik heb net die witte op m'n heupen geplakt en er staat een wolkencake in de keuken waar al een kwart uit is :-) en ik wil nog zoveel maken. In het blad van de Dirk stond een recept voor M&M brownies en pecan apple muffins en ow ik wil het allemaal uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik sla even een beurt over, heb er net 2 kilo af!!
    Geweldige foto's, ben helemaal weg van je volkswagenbusje. Ik heb precies eenzelfde maar dan in het blauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ziet dat er toch gezellig en lekker uit... Maar ik durf het niet te maken... Op de één of andere manier pikt mijn lichaam de combi van chocolade, melk en suiker niet. Een klein beetje kan wel, maar ik kan het niet bij een beetje houden en dan word ik een beetje (erg) misselijk. Jammer... Zucht... Gelukkig heb ik jouw foto's om van te genieten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hou je nou eens op met al dat lekkers te plaatsen! Dit ziet er ook al zo heerlijk uit! Ik heb het recept opgeslagen en weet je wat nu zo gevaarlijk is: ik heb (bijna) alle ingrediënten in huis :-p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gewoon doen Angelique...go for it ....!

      Liefs
      Marjo

      Verwijderen
  6. Die ziet er niet alleen verukkelijk uit maar ook mooi om te zien. Ik sla het recept gelijk op. De vorige keer had ik jouw fudge gemaakt en heb het helemaal alleen moeten opeten. Ik heb er wel een paar weken over gedaan hoor.
    Morgen ga ik ook bakken maar dan wat gezonders.

    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ga het toch echt eens maken hoor .....heb dat al een paar x geroepen maar nu ga ik het echt doen ....
    maar ik ga er geen fotoos van plaatsen want dat wordt dan zo'n troep op mijn blog omdat de meeste bacreaties van mij
    meestal mislukken hihihihi

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bacreaties = bakcreaties (iets anders als haakcreaties) hihihi (ik ben meeeeeeeelig )

      Liefs
      Marjo

      Verwijderen
  8. Oeioeioei... Dat ziet er echt TE lekker uit! Niet goed voor je lijn, maar wel heel erg verleidelijk (zei ik na het eten van een hand vol gevulde paaseitjes die ik niet kon laten liggen ook al is het nog lang geen Pasen...) Aan dit recept moet ik voorlopig maar niet beginnen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh Angeline, dat ziet er zo lekker uit. Ik heb het recept opgeslagen. Lieve groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Deze sla ik effe over hihihi. Ik pas anders niet meer in mijn zwart met rode korset...hellup ;).

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha. wat was die lekker ja !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email