dinsdag 19 augustus 2014

Met de Franse slag....


Vanuit ons appartementje aan de Rue de Notre Dame in Honfleur viel er heel wat af te kijken als we 'thuis'waren op en om het pleintje voor het kerkje waar we aan zaten,zo ook deze bestuurder die zijn 'nieuwe'tafel zo bovenop zijn dak ging vervoeren!

Ja wel een 'nieuwe' tafel maar ook een autodak vol krassen!


gefotografeerd met mijn mobiel voor een atelier waar dat eigenlijk niet mocht,naughty me!

De huidige Fransen rijden niet meer in zo'n roestbakken als ooit is geweest heb ik het idee,maar hebben over het algemeen nog steeds niet veel met hun auto's op als je vele van hen zo eens goed bekijkt,ha,ha ;-)
In ons appartementje was alles perfect hoor en keurig netjes in orde,wat wij wel erg komisch vonden echter was de aansluiting van de afzuigkap boven de kookplaat!
Deze was in het bovenhangende keukenkastje gemonteerd en aangesloten...echter zonder enige afvoerpijp en zoals je op de rechterfoto ziet is er een behoorlijke opening nog tussen de afzuigkap en het deurtje als je dit sluit waardoor je bij het koken en het gebruik van de afzuigkap gewoon weer vrolijk de dampen in je gezicht geblaast krijgt...welk nut dat heeft?!?!?

Nu hebben wij niet gekookt en gingen we s'avonds ergens eten als alleen in de ochtenden een eitje gebakken voor ontbijt,maar de uitdrukking "met de Franse slag"komt zeer zeker niet voor niets uit Frankrijk vandaan,ha,ha....
6 opmerkingen:

 1. Die afzuigkap is geweldig, hoe komen ze er op! En auto's zonder krassen vind je inderdaad maar heel weinig in Frankrijk. Ze zijn veel minder zuinig op hun spullen of ze maken zich er in ieder geval minder druk om. Soms zou ik wel eens wat van ze willen leren van die 'laat maar waaien'houding, maar aan de andere kant.....ik kijk toch liever naar ons autootje zónder kras of deuk ;-)
  Leuk dat je me weer even in Frankrijk hebt gebracht!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja hilarisch!
  Wij kunnen ons ook zo verbazen over hun manier van parkeren.
  Strak achter elkaar.
  "Hoe komen ze hier ooit uit zonder eerst de voorliggende en de achterliggende flink te rammen"?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha ... die afzuigkap is echt de max. Misschien dient dat voor uw haar droog te blazen als je aan het kokkerellen bent.
  En ja, Fransen zijn heel nonchalant wat autorijden betreft. Mijn buurman is Fransman en woont al 5 jaar naast ons. Nog steeds houden wij ons hart vast als hij komt aangereden en aanstalten maakt om te parkeren. En wat Marjan zegt is correct. Zij hebben dat typische laat-maar-waaien mentaliteit op alle vlakken en gaan zorgeloos door het leven.
  Heel leuk van jou om ons even mee te laten genieten van uw reis.
  Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, wat een mop! Maar ze hebben wel een afzuigkap! Ook ik ben zuiniger op mijn auto, maar zou idd wat meer van hun houding willen leren. Het is natuurlijk wel heel makkelijk, vooral voor jezelf!
  groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik moest meteen aan de uitdrukking ' met de Franse slag' denken, maar die gedachte had je zelf ook al! Wel een grappig gezicht die tafel op de auto!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey lieverd ik heb eens even heerlijk bijgelezen en genoten van jullie vakantie avonturen. Wow wat een prachtige plaatjes! En wat schrijf je heerlijk! Ik krijg bijna zin om ook naar Frankrijk te gaan, maar dat zit er nog niet in...dan moet er eerst een IMM in Frankrijk zijn. Litouwen wordt het volgend jaar en België het jaar erna...mmm misschien dan manlief erheen slepen, alhoewel hij anti frans is ;). Geniet nog maar nog effe heerlijk na! Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email