vrijdag 15 augustus 2014

Mijn vakantie haaksels....


Een vis in de stone washed kleur Green Agate van Scheepjeswol,4 boodschappen netjes...reuze handig en milieuvriendelijker als plastic tasjes,een sfeerlicht voor madame Gourine als bedankje!


Things I crocheted in my vacation...a fish again,4 shopping nets and a candlelight,don't think I did nothing else in my vacation!I just crocheted in teh back of the car to France and in the evenings when we came back from dinner.

Ja en denk nou niet dat ik alleen maar heb zitten haken!Absoluut niet!Ik haakte in de auto tijdens de ruim 5 1/2 urige autorit naar Honfleur een 5-tal klavertjes waarop ik een lieveheersbeestje plakte en een 7-tal hartjes en stopte ze in een zakje met label met daarop geschreven "Let's spread some luck"& "Let's spread some love" wat in het voorvakje ging van mijn handtas tesamen met een rolletje maskingtape voor....te verspreiden zo nu en dan en al liet ik er ook in Tourville 2 achter...de rest was toch wel in Honfleur zo om een paar dagen.

I spread some crocheted clovers with a ladybug on it and some harts through Honfleur,just for fun with the text ;To spread some luck & To spread some love.

Eerst zelfs zo dat man en zoonlief het nog niet eens in de gaten hadden,maar toen we 2 uur later weer langs 1 van de plekken liepen en mijn haaksel nog niet was ontdekt door de vele touristen moest ik toch wel lachen en vroegen zei waarom...en verklaarde me voor gek!(ik hoefde dat niet ergens op te plakken als zij erbij stonden hoor!,maar ze vonden het wel interressant om daags erna of zo te kijken of het er nog hing,ha,ha...mannen!)


En achter in die auto begon ik ook aan het eerste boodschappen net,want zeg nou zelf?!?!?...een 17 jarige knul die s'nachts terwijl hij slaapt zover nog met zijn voeten uit bed steekt door zijn lengte kun je toch niet op de achterbank van een C-1tje laten zitten!Ja en wat moet ik anders...naast een half neergeklapte bank vol met tassen en een stoel met hoge hoofdsteun voor me op een snelweg naar Frankrijk?HAKEN natuurlijk!Ha,ha....


Maar het patroon dat ik op mijn e-reader gezet had voorheen,stond er niet volledig op en dus improviseerde ik zelf maar wat...en de andere avonden nadat we terug waren van het eten ging ik weer lekker haken,want die Franse tv boeide me niet echt en de boys keken wel of legde een kaartje samen.


en noemde mij een haakmuts s'avonds...hoezo?!?!


Ja en toen de camera op me gericht werd deed ik dan ook maar gewoon even 'prettig gestoord'mee aan met ze! ;-)

De boodschappen netjes op 4 verschillende soorten door mij gehaakt werden gelijk getset in Viva la France bij het boodschappen doen...dus binnenkort hier op mijn blog het patroontje van het meest praktische netje van de 4!


Voor madame Gourine het sfeerlicht,waar ik alleen nog maar het netje omheen hoefde te haken(de rest had ik voorheen thuis al gedaan).


En deze Francaise was daar boven mijn verwachting uit zo blij mee dat ik even een kleur ervan kreeg(une coleur hollandais zoals ze zei) toen ze me totaal onverwachts al kussende hiervoor bedankte toen we naar huis gingen,want ze vond het tres beau!

En al is ons Frans ver beneden peil en verstaan we er grotendeels dus niet zo veel van,ze bleef lachen en met handen en voetenwerk proberen elkaar te begrijpen iets wat ik helaas na 14 jaar weer eens op vakantie in Frankrijk van het gros van de Fransen nog steeds niet kan zeggen helaas...het chauvinisme is er hier moeilijk uit te krijgen,al zijn ze gelukkig ook weer niet allemaal zo maar 't zal nog wel jaren duren voordat sommige van hen snappen dat hun toeristen toch ook een grote bron van inkomsten voor hen zijn.

Op de laatste twee avonden haakte ik de vis,waarvan ik denk dat die na verloop van tijd wel in mijn shop zal belanden.
En ik heb ECHT alleen maar de avonden zo na een uur of 20:00 vaak gehaakt,maar ja als je eenmaal goed gereedschap hebt(een clover amour)en een heerlijk katoentje met daarnaast een simpel patroon dan ben je zo een eind op weg toch?!?

Morgen mijn Frans avontuur met een zeer exentrieke Franse kunstenares! ;-)

au revoir et bonsoir!17 opmerkingen:

 1. Merci madame! C'est une belle histoire! :-)
  A bientôt!
  Aqueline (Akkelien van de Breimeisjes)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo zo Aqueline...jij spreekt een aardiger eindje over de franse grens dan ik! ;-)

   Verwijderen
 2. dit is nu eens een goed idee, ga het ook eens doen zo een zakjes maken en dit ergens achterlaten, een beetje gek mag toch, prachtige vis
  proficiat
  micheline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Micheline en DAT dacht ik nou ook! :-) (van die zakjes!Al ben ik benieuwd of een van de vinders ooit een reactie zal geven hier op mijn blog of op mijn site,ha,ha....zou leuk zijn,maar daar doe ik het niet voor...gewoon omdat ik daar zin in had en er zelf vrolijk van werd!)

   lieve groetjes
   Angeline

   Verwijderen
 3. Heerlijke haaksels en wat een leuke netjes en handig!!! x Es

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt goed je best gedaan, wat een ijver! Ik vind die klavertjes en hartjes zo leuk, dat ga ik hier in Hoorn eens proberen, denk ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe leuk die klavertjes en hartjes! Heb je al reacties gekregen?
  Ik zou ook blij zijn met zo'n mooi sfeerlichtje! Heel toepasselijk voor Honfleur ook nog vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er leuk uit! En... je kunt niet zeggen dat het met de Franse slag was!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Anny!Maar nu je het over die Franse slag hebt....wij begrijpen wel precies waar dat gezegde nu vandaan komt,ha,ha....ECHT uit Frankrijk....maar dat laat ik in een van de komende blogberichten wel een keer zien wat ik daarmee bedoel! LOL

   lieve groetjes
   Angeline

   Verwijderen
 7. Wat een mooie haaksels heb je in Frankrijk gemaakt! Jaja... Alleen na 20.00 uur... Maar dan toch tot aan het ontbijtje?? :-)))
  Ik hoop dat je nog een reactie krijgt op je achtergelaten klavertjes en hartjes, zou erg leuk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor Sandra!Al geef ik toe dat manlief vaak er al om 23:00/23:30 inlag en gelijk ws vertrokken en zoonlief in de woonkamer op de slaapbank sliep en wel eens ooit een uurtje eerder sliep....het is nooit tot aan het ontbijt geworden,het laatste 1 keer was 1:30...het bed lag heerlijk hoor daar niet van,maar wij hebben een waterbed zelf en ondanks dat ik daar toch wel sliep lonkte het bed me niet zo want ik had het gevoel dat ik de hele nacht alleen maar lag te draaien en had werkelijk iedere nacht de meest belachelijke en achterlijkste dromen...hoewel ik thuis zelden tot nooit droom,dus was nog heel even doorhaken na 23:00/23:30 vaak toch aantrekkelijker als dat bed,ha,ha!

   Verwijderen
 8. c'est tres beau. Wat een leuke haaksels en inderdaad het is een fijn tijdverdrijf. Zo ging mijn vakantie ook wel zo'n beetje. Volgend jaar weer zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een pracht van een banner!! En wat leuk je gehaakte vis....en de rest! Bedankt voor je reactie ,ik ga je volgen. Groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh zit nu ook in la douce france en heb me weer suf gehaakt maar kleedje af. En nu nog twee dagen de tijd om me door een stapel tijdschriften ( waar ik thuis ook nooit tijd voor heb door mijn haak verslaving) te wurmen. En wat vind ik je visjes geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig joh! Spread some love, ik zou graag het gezicht willen zien van degene die zoiets vindt. Daar word je toch blij van!
  Ik dacht serieus dat die vis gebreid was.... duhuh... nee natuurlijk niet want je bent een haakmuts.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn toch zo een hobbty. Wij hoeven ons niet te vervelen want dan pakken we gewoon de haaknaald.
  Die vis vind ik super. De mooiste tot nu toe qua kleur. Die boodschappentasjes zijn ook super handig. Ik loop altijd met half versleten plastic zakken te zeulen.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ben jij goed bezig! In de auto haken, wat knap dat je dat kunt!! Ben benieuwd naar je Franse avontuur, haha!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email