woensdag 7 oktober 2015

Dagje Antwerpen...daytrip to Antwerpen(Belgium)


In de eerste twee weken van September(alweer even geleden inmiddels)hadden manlief en ik 2 weken vakantie....
Tja en die liep totaal anders als gepland!
We wilden er samen een paar daagjes tussenuit naar Texel en ook een keer naar Giethoorn incl. een overnachting in de buurt,maar dat alles ging niet door.

The first two weeks of Septembre we had our 2 weeks vacation and wanted to visit Texel for a few days and Giethoorn,but some things went different than planned...

Mijn man had al enkele dagen last van draaiduizeligheid en bovendien probeerde gelijk al t eerste weekend een of andere ongenodigde gast er s'nachts met onze scooter vandoor te gaan die wij op heterdaad betrapte in onze tuin dus de lol was er even vanaf...(poging mislukt gelukkig en de boel nog meer beveiligd dan dat t al was...want tja ik gun het ze gewoon niet en ze hebben gewoon met hun tengels van andermans spullen af te blijven...  )

My husband was dizzy for several days so things didn't work out the way we thought and stayed at home a lot...went to visit the doctor and hospital for the first week.So we hang a bit on the sofa at home and I crocheted a pineapple shawl for myself...

Dus was t de eerste week veel bankhangen voor mijn hubbie en mij,n bezoekje naar de huisarts en ziekenhuis voor onderzoek en dat was 't wel zo'n beetje.
Ik haakte de eerste week een omslagdoek voor mezelf en dook in mijn e-readertje...
gehaakt met de Julja van de Zeeman met nld nr.6 

Nou was het weer ook niet bepaald om naar huis te schrijven dus dat kwam ergens goed uit.Maar de tweede week hadden we die muren wel gezien en gingen we tesamen op pad richting Antwerpen.
Een try-out zullen we maar zeggen want vrienden van ons die vakantie hadden wilden ook graag in die week samen wat met ons gaan doen...maar met n 'dolle driek'erbij die niet kan autorijden e.d was dat maar de vraag of dat zou lukken en voor hem wel zo prettig zou zijn.

The second week we both got a bit tired of watching our walls at home and tried to visit Antwerpen...I drived the car because my husband couldn't,but I'm not afraid to drive in another country/city .But you really had to pay attention because of the rush and tramways.Gelukkig ben ik niet bang uit gevallen achter het stuur al is rijden in Antwerpen met die drukte en trambanen wel opletten geblazen!


Het leuke van alles was dat we ondanks dat we al vaak in Antwerpen zijn geweest,al was t alweer heel lang geleden,het altijd van een andere kant zagen...lees de vogeltjesmarkt op zondag,of het winkelgedeelte(die moderne winkelstraat),de kroegjes.Maar dat wilde we nu eens niet....deze keer gingen we Antwerpen maar eens echt verkennen!
(zou dat de leeftijd zijn?!?!ha,ha)

Well this time we saw Antwerpen in a different way as we did the last times(years)we've visited!
(would that be because of our age?!?!ha,ha)


En wat was het mooi!!!En dat op nog geen uur rijden hier vandaan!

It's such a beautiful city and only a little hour driving from home!


Dat we dat toch eigenlijk nog nooit eerder hadden 'gezien'!


Zo heeeel anders als alleen maar die vogeltjesmarkt van destijds en die moderne winkelstraat!
Dan hebben we deze keer nog niet eens het gedeelte bij t prachtige station en de Zoo gehad...


Daar gaan we maar weer eens vaker heen...

We will come back sooner next time I guess!


1 winkeltje ingeschoten...want dat zag er zo leuk uit! @ "Akotee"

I only visited 1 shop! @ "Akotee"


Bij dit eettentje/kroegje op de hoek is altijd de vogeltjesmarkt...als dat nog steeds is op zondag?!?!?Geen flauw idee!Too long ago! ;-)


Het Steen met Lange Wapper langs de Schelde


Echt prachtig!

So beautiful!


Dag mooi Antwerpen!
Wij komen zeker binnenkort weer eens een keer terug!

Bye bye beautiful city of Belgium!3 opmerkingen:

 1. Hihihi, hier ook zo'n 'Vogeltjesmarkt-Antwerpen-bezoekster'! Oh nee, klopt niet helemaal: de Zoo heb ik ook een paar keer gezien :-))
  Tijd voor een ander soort bezoek, als ik het zo zie :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een narigheid met je man en de ongenode dief.
  Jouw omslagdoek is prachtig en komt nu op de kille momenten mooi van pas. Het label maakt het helemaal leuk.
  Wel fijn dat jullie erlekker op uit zijn gegaan in Antwerpen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo'n dagje Antwerpen. Ik vind de weg erheen wel even spannend met de auto, ben niet zo'n held haha. Hopelijk is je man weer helemaal beter!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email