donderdag 8 oktober 2015

De herfst komt er nu toch echt aan!/ Autumn is coming now...


We kunnen er niet meer onderuit...de herfst doet langzaam aan zijn intrede!
Prachtig zijn de verkleuringen van de bladeren en mooi zijn al die verschillende soorten paddenstoelen,maar wat zal ik t zonnetje missen straks!

Autumn is coming slowly with his colorful leafs and beautiful mushrooms...but I will miss the sun!That's for sure!

Zo moest ik vorige week eigenlijk toch echt mijn huis eens door maar de verleiding was te groot om niet eerst even n wandelingetje te gaan maken door onze mooie kasteeltuin op nog geen 10 minuten lopen afstand...

Last week I had to do some housekeeping but I couldn't stand a walk in our beautiful garden at the castle just a 10 minutes walk away before I started with my housekeeping!The weather was so nice!

Het is hier zo ontzettend mooi dat je er het liefste de hele dag door zou willen brengen...lekker op een bankje in de zon.

I could stay here all day long on a garden bench in the sun...


De Baron zijn Hof is n prachtig aan gelegde tuin....


van waaruit je weer met n poortje naar de ontdekkingstuin kan...Maar ook de tuin rondom het kasteel met zijn prachtige grote bomen is een heerlijke plek om doorheen te wandelen.

But also the garden around the castle with his big trees is nice to walk...
Heerlijk wat 'spelen'met de smartphone!

Playing a bit with my smartphone!In dit piepkleine huisje is tegenwoordig het atelier van een zilversmid gevestigd met prachtige sieraden..


In this little house there's a silversmith who makes beautiful jewelery...


Tja en wat duikt die omlagdoek toch overal op?!?!

You must have seen that pineapple shawl on some photo's..


Dat begon allemaal met een bol wol die mijn buurvrouw bracht...hij lag al 2 jaar als n half gebreide trui te wachten op n paar mouwen.Maar dat kreeg ze niet voor elkaar waardoor de lust om de trui af te maken verdween en zo de wol bij mij belande,ik mocht hem hebben en moest maar kijken wat ik er mee deed...

Nou dat was niet zo moeilijk!
Aangezien je beter een goede buur kan hebben dan een verre vriend en ze helemaal weg was van mijn ananassjaal ging ik zo tussendoor wanneer ik even zin had met die gigantische bol aan het stoeien en haakte voor haar een ananassjaal!

Well that started with a big ball of yarn from my neighbour...she had started to knit a pullover two years ago,one which was never finished because she didn't know how to make the sleeves...and so her yarn ended at my place...to crochet something nice for me she said.

That wasn't that difficult!She liked my old pink pineapple shawl a lot and I can't wear everything I crochet so I started to make a pineapple shawl for her with her own yarn as a surprise!
A good neighbor is better than a faraway friend they say and I am such a person who will forget things to buy after I went to the grocery and rings a lot of times at her door  to asked for sometyhing I have forgotten to buy. :-(
So she was completely surprised but very happy with it!


Gisteren kwam het leder label met haar naam binnen van Mez11 en kon ik dan eindelijk de sjaal aan mijn buurvrouw overhandigen!
Ja en die was dus totaal overrompelt!
Want het was niet de bedoeling dat ik er voor haar wat van maakte,etc.,etc...maar goed...mijn antwoord daarop was dat het ook niet de bedoeling is dat ik zelf straks een kast vol sjaals en omslagdoeken heb die dan zelden gedragen gaan worden :-)
en eerlijk is eerlijk...ik vergeet nogal eens wat met boodschappen halen en dan is zo'n buurvrouw om bij aan te kloppen toch ook wel erg handig hoor!


Deze prachtige pompoenen kreeg ik laatst van mijn vriendin...haar vader kweekt al jaren de mooiste pompoenen.Jaren lang heb ik rond Halloween het huis altijd versierd voor de kinderen toen ze klein waren en liepen we mee aan n halloween tocht,sneed ik Harry Potter uit n pompoen,etc. met een theelichtje erin...daardoor heb ik ook een beetje een overkill aan oranje pompoenen gekregen volgens mij,ha,ha...al zeggen de ouders van mijn vriendin jaarlijks dat ik pompoenen uit moet zoeken voor binnen of in de tuin ...maar nee...laat maar.
Alleen die groene...die vind ik zo mooi!

Nu bracht ze twee weken geleden deze mee toen wij een soort van 'herfst bbq' hadden met vrienden van ons(lees....de mannen bakte buiten het vlees en we aten het binnen gezellig aan tafel op daar het te fris was in de vroege avond om lekker behaaglijk buiten van de bbq te genieten....ohhh ik mis de lente en de zomer nu al geloof ik!)

My friend gave me these lovely green pumpkins cultivated by her father when we had a kind of autumn bbq two weeks ago...the only one I like at the moment.I guess because I have seen to many orange pumpkins when the kids were young and had a home full of orange pumpkins at halloween time...carfed with Harry Potter,etc.
9 opmerkingen:

 1. Wat lief van je, die sjaal voor de buurvrouw! En ja, dat zien er prachtige tuinen uit!! Ik hou ook zo van die rust en de schoonheid van bloemen en planten...
  Ik heb trouwens OOK een overkill aan oranje pompoenen :-), dit jaar heb ik een gele gekweekt: de butternut. Eens benieuwd hoe die smaakt! Maar die groen zijn prachtig als decoratie!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zacht(mint)groene pompoen is vooral schitterend! Grappig; ik houd niet zo van die groen-met-oranje gecombineerde pompoenen/kalebassen :-)) too much of a good thing ofzo. Halloween... Jaaa, leuk! Wij zijn weer uitdeelhuis en de plannen van Manlief lijken elk jaar spannender te worden (mistmachine?!?!!)
  Mooie foto's maakte je en goed dat je lieve buurvrouw zo verraste!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige omslagdoek, en prachtige collage foto's!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om zo dicht bij zo'n mooie tuin te wonen. Fijn voor even en ommetje en dan lekker de omslagdoek om, lijkt mij ook wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lief dat je die sjaal voor de buurvrouw hebt gemaakt! Maar ik snap je wel, zou hetzelfde gedaan hebben. Hij is prachtig geworden! Mooie foto's van de prachtige tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, ineens heel veel blogs van jou! Prachtige foto's weer! En ik ga die ananassjaal ook maken, voor m'n nichtje die nu in d'r eentje op reis is. Voor als ze straks weer thuiskomt, dan kan ze zich erin warmen.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk he om iemand blij te maken met z'n prachtige handgemaakte sjaal. Weet ik uit ervaring. Mooi die pompoenen, ik dacht dat je e gekleurd had.. Mooie kleuren vooral die lichte is erg mooi...

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige foto's en een hele mooie sjaal. En wat leuk van je om je buurvrouw zo te verrassen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Did you know you can create short links with Shortest and receive $$$ for every visitor to your short links.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email