zondag 1 juli 2012

Paprika-gehaktschotel met feta en pijnboompitten



Gisteravond heerlijk buiten gegeten en deze schotel gemaakt,wederom uit de Foodies van de maand Juli.Voor de mannen hier in het gezin wel lekker maar geen blijvertje...."dan zijn er genoeg andere die lekkerder zijn"was hun commentaar.Ik vond hem echter niet onaardig en hoefde dan ook niet zo als zij er een dot tomatenketchup overheen.Ach ja...het blijven vreemde wezens die mannen!;-)

Voor 4 personen:

250 g kleine pasta
zout en peper
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
1 el olie
1 el boter
400 g rundergehakt
1 tl gerookt paprikapoeder
100 g feta
2 el pijnboompitten

1.Verwarm de oven voor op electrisch 225 graden/hetelucht 200 graden.Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in wat water met zout.Pel en snipper de knoflook.Was alle paprika's,verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2.Verhit de olie en de boter in een grote pan en bak het gehakt en de paprika ca.6 minuten op hoog vuur.Voeg de knoflook en het paprikapoeder toe en bak het geheel nog ca.2 minuten.Breng het geheel op smaak met zout en peper.Giet de pasta af en meng hem door het gehaktmengsel.Doe het geheel in een ovenschaal.

3.Verbrokkel de feta en strooi hem samen met de pijnboompitten over de ovenschaal.Bak het geheel ca.5 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!