Warme Rosbief-Vijgen Sandwich
Zondag dus lekker makkelijk met het avondeten en daarom koos ik vandaag voor deze sandwich uit de Foodies van de maand September die afgelopen week op de deurmat viel....
Voor 4 personen;
2(volkoren)stokbroden
200 gr zachte geitenkaas
6 tl vloeibare honing
75 gr rucola
6 rijpr vijgrn
12 plakken rosbief(vleeswaren a ca.15 g)
grog gemalen peper
bakpapier
Verwram de oven voor electrisch 200,hetelucht 175 graden.Bekleed een bakplaat met bakpapier.Snijd de stokbroden schuin door midden,snijd de stukken brood in de lengte open en leg ze op de bakplaat.
Verbrokkel de geitenkaas en strooi ca. 2/3 over de onderste helften van het brood.Bedruppel elk belegd brood met 1 tl honing en bak 8-10 minuten in de oven.
Was ondertussen de rucola en laat hem uitlekken.Was de vijgen dep ze droog en verwijder de steeltjes.Snijd de vijgen in plakjes
Neem de stokbroden uit de oven en beleg de onderste helften met de rucola,de rosbief en de plakjes vijg.Bedruppel met de overige honing en bestrooi met peper en de overige geitenkaas.Leg de bovenste helften van het brood erop.
Wij vonden deze sanwiches erg lekker,onze zoon niet....dus ik weet niet of kinderen hier wel liefhebber van zijn!;-)
mijn maag zit eigenlijk nog vol, maar ik krijg echt honger als ik naar die foto kijk
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenTjezusmina....dat ziet er ECHT LEKKER uit ! Helaas heb ik hier van die pitsers in huis...of "wat een boer niet kent"-figuren....
BeantwoordenVerwijderen