zondag 25 augustus 2013

Kasteel Fair Rhoon.....Vandaag gingen we dan toch naar de Kasteel Fair in Rhoon,een heerlijk uitje was dat samen met mijn vriendin(ja,ja al 42 jaar best friends!)en onze mannen!Het was maar goed ook ergens,want zij hadden gisteren al samen de gehele dag hun zolderslaapkamer staan schilderen en ook hier werd er zoals jullie weten geschilderd op zolder,ondertussen was ik begonnen aan het uitdoen van mijn keukenkastjes(bleeeehhhh wat een rotkarwei!),want ik kon manlief niet voor de voeten lopen,tikte voor een prikkie een uitklapbare eettafel op de kop via Marktplaats een gemeente verderop die ik even ophaalde(je had me moeten zien zitten in ons C1-tje...neus zowat tegen de voorruit aangedrukt,stuur tegen mijn bovenlijf aangedrukt...het zag er niet uit!...gelukkig was het maar een 5 km rijden, MAAR de tafel ging er in ook al moest de klep een stukje open blijven staan!)Dus je snapt wel dat onze mannen weinig zin hadden om vandaag weer aan het schilderen te gaan....en ja als zij dat dan niet doen wil dat nog niet zeggen dat wij dat dan vandaag ook niet zouden doen (wij komen tenslotte dan weer van Venus he).Want ja alle keukenkastjes heb ik nog niet gehad gisteren en ook de tafel moet geschilderd worden....al gaat dit wel met de grondverf van de Action gebeuren 2x net als onze garderobekast in de gang anders word het me toch echt te duur ;-)

De schroten op zolder in de dakkapel zijn al geschilderd en het ziet er in elk geval stukken beter uit als die rood/bruine kleur....nu de rest van het plafond daar nog,maar dat gaat komende week gebeuren.Er moet ook nog zoiets als 'brood op de plank' worden gebracht. :-)

De locatie in Rhoon was ook erg mooi...

Tja en daar het niet echt zonnig was liet ik mijn Nikon maar thuis,maar wat heb ik daar spijt van zeg!Ik dacht wat fotootjes te maken met mijn mobiel voor te bloggen,maar eenmaal daar had ik er behoorlijk spijt van...ik begreep dan ook goed waarom er vele heren met een behoorlijke camera om hun nek rondliepen.
Opgezette kuikens en een duif e.d bleken behoorlijk 'brocant'te zijn....nou nee,dat was niet bepaald onze smaak!


Dit hertje hierboven vind ik dan wel weer schattig,maar dat komt misschien omdat ik net als Moos(alleen dan in een iets mindere mate),ook een beetje een "hertofiel" ben,al zou ik me alleen altijd afvragen bij zoiets dergelijks of die hier nou speciaal voor af geschoten zou zijn of ??? per ongeluk ooit eens aangereden door een auto ...alleen bij het laatste zou ik vrede kunnen hebben als ik hem in mijn huis aan de muur zou hangen bij wijze van.

Gelukkig past het niet bij ons interieur,ha,ha...Maar mijn vriendin kon haar hartje ophalen....zij heeft wel haar huis helemaal vol met brocante inrichting,zo mooi...dus kijk/zoek ik altijd graag mee voor haar!

Ik geniet er van om naar te kijken (en te fotograferen) maar wat inrichting betreft vind ik zo veel stijlen mooi...Mijn vriendin kon wel 2 keer alle kramen rond...de heren hadden alles echter in een half uur gezien,maar
bleven geduldig op hun 'dames'wachten met zo nu en dan de nodige opmerkingen en grapjes naar ons toe...(wij weten echter wel beter! ;-) ZIJ komen immers van Mars....ha,ha,ha...ja ik blijf dit herhalen want het is gewoon ECHT zo toch?!?!?


 Aan deze kraam ging het echt als 'zoete broodjes'de toonbank over!
Maar wie wil daar nu niet zijn tanden in zetten?!?!?


De sfeer was goed,helemaal in het Frans zoals het thema was,er waren zelfs standhouders in komplete Franse kledij...
Bovenstaande krans bracht me op het idee om misschien eens na te gaan maken met mijn eigen gedroogde pioenrozen...

Er stonden echt prachtige spullen bij...(als je maar een dikke portemonnee bij had)
Ik kocht een grote klos jute en ander garen(??? om mee te gaan haken),wat stempels en een leuk lijstje met hertjes voor op zolder als het daar klaar is...


Mijn vriendin had een mooi lampetstel gekocht en een leuk oud medicijnkastje met spiegel en verder nog wat kleine dingen.

Zij is overigens ook helemaal weg van de Ariadne at Home waar ze veel inspiratie uit op doet om zo nu en dan de boel weer eens op zijn kop te gaan zetten in haar huis...een trouwe abonnee dus,vandaar dat ik een paar jaar geleden dit maakte in photoshop voor haar,het inlijsten in een wit soort van brocant lijstje en aan haar gaf...Ik scande een voorkant van het magazine in,(in de kleuren wit met blauw...ze had destijds allemaal wit met blauwe bordjes tegen de wand hangen op haar toilet)Plaatste een foto van haar daar waar een andere dame stond en veranderde haar kleding in de blauwtinten met onderop de tekst

"Een kijkje in het huis van Katinka"

De bordjes tegen de wand zijn immers in de afgelopen twee jaar  regelmatig vervangen door andere wanddecoraties(een hobby van haar...)maar het lijstje hangt al trouw 2 jaar op dezelfde plek! :-)24 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige spullen op de fair!! Hoewel onze inrichting modern is staan er ook enkele brocante stukken tussen. Als je het maar in hetzelfde kleurenpalet houd kan er veel. Ik word altijd zo 'hebberig'als ik op zo'n fair loop. Moet dan echt een bepaald bedrag meenemen anders kan ik me niet beheersen.
  Wat wordt de zolder mooi!!! Heerlijk licht al zo.
  Ik zie je er al zitten hoor!
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heeeeerlijke dag meis. Groot gelijk om even het klussen te laten voor wat het is. Owwww en wat een prachtige dingen zie ik voorbij komen .... en jij ook leuke dingen gescoord!!!

  Succes met verder klussen. De schrootjes worden mooi!!!! X x x x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heeeeerlijke dag meis. Groot gelijk om even het klussen te laten voor wat het is. Owwww en wat een prachtige dingen zie ik voorbij komen .... en jij ook leuke dingen gescoord!!!

  Succes met verder klussen. De schrootjes worden mooi!!!! X x x x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is fijn vertoeven in zo een mooie omgeving tussen allemaal mooie spulletjes!

  Ik ben zo benieuwd naar je zolder. De schrootjes zien er heerlijk fris en licht uit. Kan niet anders dan een fijn plekje worden.

  Succes met de keukenkastjes en het klussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie spullen allemaal! Dat is vast een superdagje geweest. Succes met je zolder en de keuken kastjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Kasteelfair in Rhoon ziet er gezellig uit! Veel collega's van de Brocantefair in Oostvoorne hadden er een kraampje. Het is hier nog schoolvakantie, dus kwam ons niet uit om er te staan. Wie weet de volgende keer?
  Misschien vind je het leuk om te weten dat hier (omgeving Hellevoetsluis) op 7/8 september de jaarlijkse Pompoenfair is. Altijd goed bezocht (entree 1,50 en parkeren gratis).
  Wij gaan de laatste vrije week in met de drie meisjes thuis en dan begint het schoolritme weer (helaas). Voordeel is dat ik weer veel tijd kan doorbrengen in onze workshopruimte en kan gaan voorbereiden voor de Pompoenfair. De najaarsworkshops beginnen bijna en dat is ook weer een leuk vooruitzicht.
  De klos touw die je kocht brengt me op het idee dat ik hier nog 'iets' mee wil maken.
  Mooi hoor, je zolderkamer. Jullie werken hard. Nog even en het inrichten kan beginnen. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Nog veel succes ermee!
  Groetjes, Nathaly

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, daar hebben wij onze trouwfoto's gemaakt. Ik wist niet dat ze daar ook fairs hielden.
  Dat ga ik eens even in de gaten houden...!

  groetjes, geniet van je mooie spulletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk dagje uit. Ik vind al het brocante altijd leuk om te zien maar ik hoef het niet direct in huis. De kringloopwinkel daar doe ik meestal wel goede zaken, net als jij zag ik. Wat een mooie vondsten. En...ik ben heel benieuwd naar je zolder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat ziet eruit als een heel gezellig dagje. Nisk mis met je foto's als je het mij vraagt!
  En wat een enorm leuk idee, dei cover van Ariadne met je vriendin erop!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een erg leuke fair, ziet er erg gezellig uit! jammer dat ik helemaal aan de anderekant van het land woon is beetje te ver voor een dagje maar kan het onthouden voor als ik weer eens vakantie heb groetjes leon10

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk, zo struinen op een mooie fair!
  En wat leuk, je vriendin als covermodel! Super cadeautje!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo jullie hebben je best vermaakt zag ik al op FB!!Heerlijk zo'n mooie markt om te snuffelen en ideetjes op te doen en je zolder schiet al lekker op!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zielig z'n hertje maar ook wel weer mooi.. Het is precies zoals je schrijft het hangt een beetje af van zijn verleden of ik het wel zou willen hebben. Mooie spullen zijn vaak ook duur, maar ja je doet wel weer inspiratie op om zelf iets te gaan maken. Ik verander bijna nooit iets aan mijn spullen, ben snel gehecht aan mijn rommeltjes. Op z'n marktje vind ik al gauw alles leuk maar koop uiteindelijk nooit iets... Tja die mensen zijn er ook, hahahaha.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Angeline,
  je verplettert me met zoveel indrukken, dat ik niet weet waar eerst te beginnen.

  Kort samengevat:
  1) Je zolder wordt schitterend. Een fantastische beslissing om die te verven.
  2) Hier nog een hertofiel. Vooral het pluizige soort vertedert me.
  3) Notenbrood met ham???!!?
  4) Je kransje is goed gelukt.
  5) Schitterende foto's (alweer)
  6) Geweldig wat je met de voorpagina van Ariadne hebt klaargespeeld. Katinka aangenaam verrast?
  7) Je zegt dat je je echtgenoot hebt thuisgelaten voor de markt maar ik zie hem toch duidelijk op foto 12 zitten: vermomd als Franse accordeonspeler!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha,ha...nee Brigitte de mannen gingen mee!Ik zou eigenlijk de dag ervoor met mijn vriendin samen hebben gegaan zonder de mannen,maar vanwege de regen die toen voorspeld was en met het oog op dat het toch 1 1/2 uur rijden was hebben we er toen vanaf gezien en is zowel ik als mijn vriendin aan het schilderen gegaan en onze mannen ook.De zondag zagen onze mannen het niet zitten om weer te gaan schilderen de gehele dag...ze waren er even klaar mee,maar kennen ons goed genoeg dat als wij geen andere plannen hadden we toch weer de gehele dag zouden gaan schilderen...tja en dan zaten ze maar wat saai op de bank zonder hun lovely ladies natuurlijk,dus was het nu zelf HUN idee om naar die fair te gaan...ja,ja..ze hadden het slim aangepakt! ;-)

   Verwijderen
  2. Slimme mannen zijn de leukste mannen!

   Verwijderen
 15. Wat een geweldige sfeerimpressie heb je neergezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een fijne dag hebben jullie daar op de fair gehad. Mooie spullen allemaal en dat hertje daar smelt ik van. Jullie zolder zal een fijne plek worden dat zie je zo al. Nog veel succes met het verder klussen na dit heerlijk dagje ontspanning! Lieve groetjes, Annemie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Angeline,ik heb zitten genieten van je blogpost.Wat wordt je zolder mooi en wat een mooie foto's heb je gemaakt(ook al is het met je mobieltje) van die "Franse"markt.Ik kreeg een beetje de kriebels van die kuikentjes en die vogel maar zag wel andere prachtige dingen,wauw. Ik lees dat je ook meteen ideeën op loopt te doen en inspiratie is gratis..hihi..meestal dan. Wat gaaf ook zoals je die Ariadne "vermaakt"hebt súper gewoon...lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een heerlijk weekend heb jij achter de rug! Ik kan mij helemaal voorstellen dat je baalde dat je je nikon niet mee had naar dat gezellige brocante marktje. Desalniettemin geven deze foto's ook een erg goed beeld denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk om even te lezen op deze blog over de kasteelfair. En ik zie gelijk een aankoop die je bij mijn kraam hebt gedaan. Het lijstje van cocky met het hertje.

  Liefs colinda
  Meneertje luca

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Colinda,ha,ha,ha...wat toevallig zeg!!!Dat uitgerekend jij dat hier op mijn blog tegenkomt!Dan kan ik me jou nog goed voor de geest halen....was een supermooie fair met heel veel mooie spulletjes,zeker voor mijn vriendin die heel haar huis met dit soort spullen heeft ingericht van beneden tot aan de nok van de zolder waar ze slapen :-)Je had ook een ontzettend leuke kraam en nog leuker...EN betaalbaar,ha,ha...

   lieve groetjes
   Angeline

   Verwijderen
 20. Wat een geweldig dagje uit!
  En je zolder wordt vast een geweldige plek om te vertoeven!
  Ja die verf van Annie lijkt me geweldig... toch eens zoeken waar we dat kunnen kopen!
  groetjes van Marijke

  www.bij-marijke-thuis.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat ziet er gezellig uit. En weer van die mooie foto's. Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!