donderdag 12 juli 2012

Pizza Calzone!Mamma Mia....



Al een hele tijd niet meer gemaakt...de kids vinden hem heerlijk en het is even beleggen op' t bladerdeeg de oven in en klaar is Kees!gemak dient de mens zou ik zeggen en ja dat is ook wel eens handig toch?!?!Als het dan ook nog lekker is is het helemaal mooi meegenomen,dus vandaar dat ik deze toch even wilden delen met jullie...



CALZONE
Bakblik invetten met (olijf)olie
Bakblik beleggen met bladerdeeg (1 pakje tot 1 1/2,zo'n plakken )
*200 gram dunne plakjes ham
*150 gram geraspte emmentaler(strooikaas groene zakjes 2x150 gram)
*200 gram dunne plakjes salami
In lagen erover verdelen.Daarbij een rand van 1 cm vrijlaten.
*500 gram tomaten in plakjes snijden en op de salami leggen;met peper,
oregano,basilicum op smaak brengen en tenslotte nog * 150 gram geraspte kaas
erover strooien.
De rand bevochtigen en de andere plakjes bladerdeeg eroverheen leggen en de
rand goed aandrukken.
De pastei met eierdooier bestrijken en in een voorverwarmde oven bakken.

Aantal porties ca.6 personen.
Temperatuur 220-225 graden
stand 4-5
Baktijd 20-30 minuten


Ciao.... di Angelini!;-)

3 opmerkingen:

  1. nou dat klinkt heerlijk angeline, deze ga ik noteren en zelf ook eens maken, thnx a lot voor dit leuke en lekker uitziende recept
    lieve groet jenneke
    http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is ├ęcht weer een idee. Ik maak altijd mijn eigen deeg in de broodmachine....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij is echt het proberen waard dames,ha,ha...;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email