donderdag 11 juli 2013

Giant Octopus...Bovenstaande Octopus kwam ik tegen op Pinterest,heeeel toevallig zo na mijn blogbericht over de octopussen die ze volop haken in de Scandinavische landen voor de afdeling neonathologie!

Deze is gemaakt van gebruikte plastic tasjes!Wat lijkt me dat gaaf om zoiets tegen te komen op het strand!Al geloof ik niet dat ik iets dergelijks volgende week tegen zal komen op het strand bij Dishoeck,ha,ha....mits ik er zelf mee aan de slag ga misschien...maar zoveel tasjes EN dagen zit ik daar nu ook weer niet....;-)

Ook dit staat nog steeds op mijn lijstje om een keer te doen(neeeeeh niet deze octopus,maar haken met plastic tasjes.....)Brigitte van Home is where the Daschund is is er al mee aan de slag....

This giant octopus – 4 meters around – is called ‘ 20,00 Bags Under The Sea  ” and was made by the Australian artist Jacq Chorlton in 2010
3 Great Things About This
1. The octopus is made entirely of woven recycled plastic bags.
2 .It was shown in a sculpture show on the beach – The Rockingham Castaway Sculpture Awards in Rockingham , Australia .
3. It won ” The People’s Choice Award ” .
Creative secret ;
Jacq Chorlton is a production artist who owns Funkydory Art , she makes recycled clocks . She uses the yearly sculpture show as a way to organize and inspire herself to make big ambitious sculptures . We need goals and time devices to help us set aside regular time to make something big and expressive , we can’t just cram it in to everyday life with out some help .
Aesthetics ;
This is a radiant piece by any measure , the color s , the stripes , the button tentacles are delightful . The plastic on the beach is a beautiful and pointed reference to the bad impact plastic bags have on our marine life .
Plastic bags are such a curse and so annoyingly useful and make us all feel so guilty . It’s nice to have a rest from that and just enjoy Jacq Chorlton’s joyful art making .Verder ben ik thuis eens even in mijn bak met 'katoentjes'gedoken en daar kwamen tot mijn verbazing toch nog bolletjes katoen uit die op 60 graden gewassen mochten worden!Dus die gaan mee naar het strand volgende week voor het haken van een octopus voor deze actie !

Nog een paar daagjes werken en dan VAKANTIE !!!22 opmerkingen:

 1. Een heel fijn initiatief waar jij aan mee haakt!
  Alvast een deugddoende vakantie ...
  lieve groetjes, Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, dat is dan een mooi projectje voor ons om te doen de volgende keer op ons knutselavondje: plastic tasjes..... Ik heb er een keer 2.000 gekregen van Coolblue/Eindhoven....én er ook al wat van gemaakt. Dus; be my guest !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Strand .... here she comes!!!!!
  Veel plezier meisie!!!!!!!

  Enne pas op voor octopussen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow die is vrolijk!
  Ik vind het ook super leuk om met plastic te haken! Ik maak er geregeld manden mee.

  Groetjes Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie vrolijke grote octopus zeg!!Mooie foto.
  Die zou ik ook best tegen willen komen hoor op het strand :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, ik dacht dat jij een beetje uitgeschoten was met het haken van een inktvis. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. whoehahahaha wat een kanjer die grote plastic octopussy, alvast veel plezier met inpakken voor je heerlijke vakantie aan zee..
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog even wachten tot woensdag...dan gaan we s'morgens :-)

   Verwijderen
 8. Attentie dames en heren van strand dishoeck: als jullie volgende week een dame spotten met zo'n 2000 plastic zakjes (jeetje Pascale, hoe bedenkt iemand zoiets om die aan je te geven, ha, ha)om er een octopus van te maken, dan is er geen reden tot paniek. Er hoeven geen telefoontjes gepleegd te worden of opnames gepland te worden, nee, deze dame doet mee aan een bijzonder INITIATIEF!!
  Angeline, ik ga het patroon ook opvragen maar wanneer ik er precies aan ga beginnen.......als je m'n laatste blog leest snap je waarom.....whaaahhhhhhh!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Very beautiful blog!! I follow you!! Would you follow me back??My blog is:http://fanypap.blogspot.gr/ Kisses.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wooo jy het'n baie lekker blog met mooi hekelwerk. Ek is nou jou nuutste leser! Groete uit Suid Afrika!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo, wat een beest. De moeite van het bekijken waard.
  Wat goed om weer een octopus voor een minimensje te zien. Mooi initiatief.
  Leef lekker toe naar een fijne vakantie.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Schitterend beest gewoon!
  Ik zag nog alleen maar de foto, vooraleer ik nog maar je uitleg las en dacht meteen: ja, dat wordt mijn volgende plasticzakreepjesproject. Ik vind hem helemaal WOW. Allen ben ik momenteel nog met mijn vorig plastic haakwerk bezig (zie blogpost "please reuse me") wat supernuttig en supernodig gaat zijn, ik moet me haasten want erzonder stort er binnenkort iets in.

  Alleen jammer dat mijn plastic zakjes met de mooie kleuren ondertussen zijn uitgeput. Het is al zover gekomen dat ik wanneer ik op de markt fruit koop, vooraf kijk aan welke kramen de zakjes het mooist gekleurd zijn, en daar dan koop. En verder probeer ik in de winkels te kijken bij alle vuilnis- en diepvrieszakken (maar die zijn meestal zwart, blauw of groen).

  Waar vind ik fel gekleurde lichte zakjes? Heeeellllep.

  Winkelmensen, schaf af die papieren draagtassen met van die snijdende lusjes eraan (zoals die van nespresso, ik haat ze), geef voortaan alleen nog maar gerecycleerde plastic mee.
  Zoveel te meer, zoveel te groter wordt de inktvis.

  Trouwens, heel nobel van jou Angeline dat je meedoet met het minimens project.
  Keep up the good work, girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow, wat een beest! Gaaf zeg. Enneh... heb je al eens de gekleurde (roze of lila) geurende plastic pedaalemmerzakjes van de Wibra geprobeerd? Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Allemensen wat een beest! Leuk, haken met plastic. Ik heb het járen terug al eens gedaan voor een opdracht voor textiele werkvormen van school (nou ja, plastic werkvormen dus). Heel leuk, maar het is er nooit van gekomen het nog eens te doen.
  Geniet van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze bedoel ik: http://www.wibra.nl/collecties_basis.php?id=643&type=Allerlei&cat=Zakken%2C+folies%2C+diversen Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!