woensdag 24 juli 2013

Mijn sma blackfiskar zijn klaar voor de grote reis naar Zweden!Deze drie inktvisjes zijn klaar voor hun grote reis samen met Ria naar Zweden om daar uiteindelijk aan een neonatologie kindje gegeven te worden zodat deze tijdens hun verblijf in de couveuse niet de infuusslangetjes eruit gaan trekken.De tentakels van zo'n inktvisje zorgt er overigens ook voor dat het kindje zich meer op zijn gemak voelt daar ze het idee hebben de navelstreng in hun kleine vuistjes vast te hebben....


N.a.v de post van Ria en van mij op ons blog(en FB) zijn er vele enthousiast om iets dergelijks hier in eigen land op te gaan zetten i.p.v te haken voor de Zweedse deelnemende ziekenhuizen....ECHTER wil ik al deze enthousiastelingen wel er even duidelijk op wijzen dat er wel wat meer bij komt kijken als het haken van een inktvisje en het controleren hiervan!(Hoe goed en lief het ook is bedoeld)


Het is niet iets wat je 'zomaar'even kan opzetten,om vervolgens na een paar maanden weer  mee te stoppen omdat het teveel werk is,je er geen zin meer in hebt,of de lol er vanaf is, zo werkt het niet...

* Ziekenhuizen (met name ziekenhuizen met een speciale neonatologie afdeling) zullen benaderd moeten worden.Je zult ze moeten weten te overtuigen en ze zullen het een en ander wel ook willen 'zien' en hiermee bedoel ik niet alleen via de mail.Deze afdelingen hebben n.l een grote verantwoordelijkheid en zullen niet zomaar gelijk overstag gaan!(niet alle Zweedse ziekenhuizen doen mee,er zijn er ook die er niet aan deelnemen nadat ze benaderd zijn)

* Om zoveel mogelijk 'haaksters'te kunnen bereiken zal er een website gemaakt moeten worden met alle benodigde informatie(en bij gehouden worden) en zul je ook voet moeten krijgen in de social media....
De aanvoer zal natuurlijk door moeten gaan...

* Ambassadrices zullen gezocht moeten worden door het gehele land die bereid zijn ziekenhuizen te benaderen,de inktvisjes te wassen,controleren,verpakken en uiteindelijk ervoor zorgen dat ze in de deelnemende ziekenhuizen terecht komen.
Met deze ambassadrices zul je ook continue in contact moeten staan.

Zo is er nog veel meer,dit alles is o.a een reden waarom ik er zelf niet aan begin.Het kost ontzettend veel tijd  en ik vind dat als je er aan begint je niet zomaar kan zeggen van ik kap er weer mee...
In onze huidige maatschappij kampen vele met een tekort aan tijd,mocht je iets dergelijks TOCH op willen zetten kan ik alleen maar zeggen Zint eer je begint en mocht je dan alsnog ervoor willen gaan dan wens ik je heel veel succes en hoop ik dat het zal slagen!


Voor diegene die wat tijd hebben om een inktvisje te haken net zoals ik zou ik zeggen DOEN!
Het is een geweldig project,je mag je inktvisje een naam geven als je wil en een kaartje toevoegen met een boodschap voor de ouders(zou ik in het engels doen mits je goed Zweeds kunt ;-)   )
Bovendien mag je er ook je email of eventuele blogadres bij vermelden!

LEUK toch?!?!?Ik hoop van mijn drietal het geluk te hebben dat 1 van de ouders iets laat horen nadat hun kindje een van mijn inktvisjes heeft gekregen :-)

Voor het patroon van het inktvisje met verdere informatie kun je terecht bij Ria van Aankleedpopje!

26 opmerkingen:

 1. WAt zijn ze super schattig zeg en wat een goed initiatief!!!!
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej Angeline, wat een super stukje!
  Ik was net bezig met een blogje over de eerste inktvissen die bij mijn binnengekomen zijn en ik kwam hier om de link naar jouw vorige berichtje op te halen. En nu zie ik dit. Ga ik er gelijk nog even bij zetten.
  Mijn blogje komt morgen online.
  Hej då, Ria.
  Hihi, de å kun je maken door tegelijk op alt gr en de w op je toetsenbord te drukken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo jij hebt flink je best gedaan. Goed hoor.
  Inderdaad wat er allemaal bij komt kijken om zoiets op te zetten. Chapeau voor degene die dat doen.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn ze leuk geworden! (Die groene is mijn favoriet :-D )
  Ik hoop echt dat ze goed hun best zullen doen om een kindje door de couveusetijd heen te helpen.
  Ik vind het heel goed van je dat je mensen er op wijst wat er bij de organisatie komt kijken, daar zal menigeen zich al lelijk in vergist hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt Angelique!Ik heb van mijn eigen vriendinnen ook al te horen gekregen waarom ik dit niet voor ons plaatselijke ziekenhuis ga doen,maar ik ben al niet van -tig keer hetzelfde haken,bovendien heb je meer kans van slagen voor iets dergelijks in een ziekenhuis met een afdeling neonatologie en ook hen zul je sterk moeten overtuigen dat er geen gevaren zijn na de nodige controles van de inktvisjes,wassen,inpakken per stuk voor de kindjes,iets wat je niet even per mail kan regelen/doen en dan nog is het maar de vraag of ze er wat voor 'voelen',ze hebben wel een hele grote verantwoording over deze kindjes ;-)

   Verwijderen
 5. Je inktvissen zijn prachtig geworden en je hebt ze goed op de gevoelige plaat vast kunnen leggen!!
  Ik heb inmiddels het patroon via de mail gekregen. Nog anderhalve week buffelen en dan begint mijn vakantie en dan start ik met dit prachtige initiatief.
  Goed dat je duidelijk aangeeft welke randvoorwaarden er allemaal bij komen kijken. De fotootjes van die kleine murmels doen toch een beroep op je emotie en je zou voor elk te vroeg geboren kindje zoiets wel willen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed idee. Ik kan me voorstellen dat je niet aan het opzetten in Nederland wilt beginnen. Het kost zeker veel tijd, maar op deze manier kun je toch een mooi bijdrage leveren. Ik da ook eens kijken bij Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn die van jouw leuk geworden. Ik heb ze ook gemaakt. Nog niet voor Zweden maar ik ga ze zeker ook voor daar maken. VInd het een heel mooi project. Heb ze vandaag op mijn blog gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi initiatief!!! en ik vind je duidelijk uitleg erbij heel erg goed gedaan!! Ik ben zelf net met een ander goed doel aan het helpen, dus blijf ik daar mee bezig en ga ik niet dit er ook nog bijdoen, zou anders teveel worden, maar vind het wel een super initiatief!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. erg mooi zijn ze geworden en mooie vrolijke fele kleuren ook daar zal het project in zweden heel blij mee zijn het zou mooi wezen al ze in nederland ook zon project zouden kunnen gaan starten ben het met je eens dat dit niet zomaar een hype moet zijn het gaat om hele zieke kindjes die vechten voor het leven de inktvisjes blijfen daarom ook nodig misschien dat veel huisvrouwen of oudere dames of ouderen in verzorginhuizen als ze dit leuk vinden kunnen helpen! of basis scholen met handvaardigheid
  maar het is een goed project met heel mooi doel groetjes leon10

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ze zijn niet alleen erg leuk ze zijn ook nog eens voor een bijzonder doel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zijn ze super mooi geworden en je hebt ze zo leuk & mooi op de foto gezet, helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ze zijn meer dan schitterend,
  vooral om het initiatief die erachter zit!
  Prachtig van je Angeline!!!
  Lieve groetjes, Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het zijn echt dotjes geworden.. Ik hoop dat de kleintjes veel plezier gaan beleven aan deze inkvissen als surrogaat navelstreng ;-) Het zou inderdaad erg leuk zijn als je iets terug zal gaan horen van de ouders. Ben benieuwd!!!! Heb je ze al namen gegeven??
  En dat je dat niet zelf op gaat zetten is heel begrijpelijk, zoals je al zegt kan je er dan niet meer zo mee stoppen...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een superleuke inktvisjes heb je gemaakt. Daar worden vast een paar kleine baby's heel blij van.

  Ondanks alle aandachtspunten zou het toch mooi zijn als iemand voor Nederlandse babietjes zo'n zelfde project gaat opzetten. Dan haak ik graag mee.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk gebaar voor de Zweedse babietjes. Dat van de tentakels die hen aan de navelstreng doen denken, klinkt heel aannemelijk.Maar zelf zou ik nooit de link hebben gemaakt.

  Goed dat je waarschuwt voor alle tijd en werk dat erin kruipt om hier zoiets op te zetten.

  Je zegt dat je ze zelf een naam mag geven. Hoe heet het drietal van jou?
  Persoonlijk zie ik de roze het liefst omdat ze zo vreemd uit haar ogen kijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige visjes ,en je hebt het mooi duidelijk op een rij staan en helemaal gelijk ,lieve gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Aawh wat een leuke poppetjes! X Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ze zijn super mooi geworden! Voor degenen die zich inzetten: geweldig dat jullie dit willen doen!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik kan heel goed begrijpen dat je dit niet zelf wilt gaan opzetten in NL, maar wel érg leuk om een bijdrage te leveren voor Zweden. Je inktvissen zijn echt súperleuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Die sind ja klasse. Echt witzig.

  Schönes Wochenende
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ze zijn leuk! Ik heb er inmiddels ook één klaar en ga nog even vrolijk verder. Want het is nog leuk om te doen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ik vind dit echt een super project. Heb je voor mij misschien ook de PDF?
  mijn mailadres is vlinlotje@hotmail.com

  groetjes Lisette

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!