zondag 18 augustus 2013

Weer een stapje verder met de zolder...


 Aangezien de mussen niet van het dak afvielen zo als enkele weken geleden was de temperatuur op zolder goed,dus vanmorgen vroeg uit de veren om de commode en de 2 kastjes van de kringloop te gaan schilderen met de Annie Sloan chalkpaint die gisteren binnen was gekomen en ik op advies van Esther hier had besteld.


Ik trakteerde mezelf op een blik van deze verf van de centjes die ik had gekregen voor het haken van deze spider en skullshawl voor iemand.
Een heerlijke verf om mee te werken,je hoeft de boel alleen maar een keer af te nemen met St.Marc om vervolgens als het goed droog is te gaan schilderen...

Tja en de kleur "Provence"vind ik prachtig,het geeft zo'n mooi effect deze kalkverf dat ik heb besloten om de staande kast met raampjes ook een keer onderhanden te gaan nemen,maar dan met de kleur"Old White"van Annie Sloan....zo gemakkelijk om mee te werken en het schilt heel veel in tijd als je niet hoeft te schuren,e.d

Maar allereerst moeten de wanden worden getext zodat er besloten kan worden wat waar moet komen te staan en hoe groot de tafel mag zijn die ik op zolder wil plaatsen voordat ik hiernaar op zoek ga in kringloopcentra's,etc.

Jawel en ik heb manlief zo ver gekregen dat hij daar morgen als hij uit zijn nachtdienst komt en heeft geslapen aan gaat beginnen!So cute!(zeker als je weet hoe vervelend zo'n omschakeling kan zijn voor je biologische klokkie...)


Bovenstaande shawlspeld kwam ik bij Rebbeltjes Touch tegen en ja dit was dus precies wat ik nou eigenlijk al die tijd in gedachten had gehad!Je kan bij haar ook spelden op bestelling laten maken.



Tussen het opruimen van de zolder en het werken door viel er een dikke enveloppe op de deurmat van Patricia van De Creatieve Uil ,Patricia leerde ik al persoonlijk kennen tijdens mijn dagje naaldvilten bij Marloes en nu kreeg ik van haar deze schattige vogeltjes met een hele lieve kaart met daarop een vilten kopje thee/incl. zakje...zo leuk!Ze krijgen een leuk plaatsje op mijn zolderkamer(met overigens al die andere mooie maaksels die mij al eens zijn toegestuurd door andere lieve blogsters!)


Ohhh ik kan haast niet wachten totdat die zolder uiteindelijk echt HELEMAAL klaar is!!! ;-)





31 opmerkingen:

  1. Word echt super je eigen zolder!
    Ben eerlijk gezegd wel een beetje jaloers
    En ik vind het super super dat je doorgezet hebt want je 'voor' foto's waren toch best.....en dan heb je heel wat doorzettingsvermogen nodig!
    Echt super knap!
    Groetjes Martine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Martine
      Ik zat er ook behoorlijk tegenaan te hikken,maar toen ik op den duur freubel spullen had gekocht en ze niet eens meer wist terug te vinden op die zolderkamer vond ik het een beetje te gek worden,maar toen werd het zo ontzettend warm en ja dan ga je genieten van het mooie weer en niet op een warme zolder aan de slag want daar krijg je het bij wijze van spreken zelfs in de winter nog snikheet van met al dat gesjouw....tenslotte duurde de winter al veel te lang en het voorjaar was ook 3x niets.Nu ben ik niet meer te stoppen,ha,ha....

      lieve groetjes
      Angeline

      Verwijderen
  2. 't Wordt prachtig! Ik ga ook eens kijken naar die verf. Ik heb namelijk ook iets in huis waarvan ik het eigenlijk heel hard nodig vind dat het een andere kleur krijgt. Maar ja, schuren en plamuren.... Deze verf klinkt wel ideaal!
    Groetjes,
    Akkelien
    debreimeisjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze hebben hele mooie kleuren.....en succes! :-)

      grtzzzz
      Angeline

      Verwijderen
  3. Dat word mooi dat zie ik zo en die kleur prachtig inderdaad beter weer om iets te doen maar wel een geweldige zomer

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig je kastjes, hele mooie kleur. En wat leuk dat je de verf daar hebt besteld!
    Geloof dat ik aangestoken ben door jouw opruimwoede ik ben al plannen aan het maken voor mijn rommelkamer. en als ik zeg rommelkamer geloof me echt zo'n rommel!!
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha,ha,ha...leuk!Ik heb er al meerdere aangestoken!Zelfs manlief....want geloof maar niet dat die ZOMAAR op een dag waarvan hij uit een nachtdienst komt zou gaan texen ook nog eens dezelfde dag en daarna nog 2 dagen eventueel....want hij pakt er gelijk de trapopgang en het 'overloopje'/halletje bij want ja dat moet dan ook netjes zijn vind hij en ik geloof dat als die bezig gaat hij ook gelijk maar even het kozijn er daar bij pakt aan de binnenzijde en de deur....de zolderkamer en andere ruimte daar zijn n.l door ons nooit iets aan gedaan toen we hier ongeveer 10 jaar geleden kwamen wonen.Zou het besmettelijk zijn?!?!?!ha,ha...


      grtzzzz

      Verwijderen
  5. Oei, wat mooi... ik ben nog niet verder gekomen dan de kleurstaal bestellen...;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een werk zeg maar zeker de moeite waard het moet heerlijk zijn om straks je "eigen plekkie" te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit wordt straks heer je eigen plekkie om creatief te zijn.
    Had ik dit ook maar droom ik dan ...
    Het wordt prachtig ik zie het nu al!
    Nog een fijne week, liefs Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Getting there.
    Nog eventjes.

    Je maanblauwe kast is in ieder geval al super.
    En de blauwe vogeltjes van Patricia gaan er perfect bij.

    Nu nog een blauwe quilt om er nonchalant over te leggen.


    Wat die verf betreft, begrijp ik het niet zo goed. Het klinkt heel erg aanlokkelijk: "niet schuren" maar waarin verschilt ze dan van andere verf waarbij vooraf wél moet geschuurd worden?

    Voor zover men het me al die jaren heeft ingedramd (van thuis uit vroeger al) dient schuren om de eerdere afbladderende lagen eraf te halen en weer een nieuwe laag te zetten die goed vast zit op de ondergrond. Als je op een oude kast met veel lagen verf een nieuwe laag zet, zonder schuren, dan komen alle vorige lagen toch los? Of niet? Ik hoop zo dat je me hier gaat tegenspreken want op onze zolder staan nog een heleboel kringloopkasten die allemaal nog moeten "geschuurd" worden vooraleer ze een nieuw laagje verf krijgen. Of zou het toch erzonder kunnen? Klinkt heerlijk.
    Overtuig me en ik bestel de verf morgen nog.

    Fijne avond,

    Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha,ha,ha...die Brigitte,

      Ja het leek me ook te mooi om waar te zijn....het is kalkverf van Annie Sloan en misschien vind je met even Google de juiste informatie die je zoekt,in elk geval staat op hen kleurenkaart dat het vrijwel overal op hecht zonder dat je eerst moet schuren...(mits er geen afbladderende lagen verf op zitten.De commode had een blanke lak laag/vernis en anders zou ik deze eerst hebben moeten schuren.Nu alleen even met een nat doekje met warm water en St.Marc erin afgenomen(of ammoniak kan ook)vervolgens dat goed laten drogen....had het een dag van tevoren gedaan en schilderen maar.De kalkverf is op waterbasis.Toen ik het blik opende en net begon vond ik hem veel te dik en niet fijn smeren...dus deed ik er heel voorzichtig wat water bij(dat mag ook staat aangegeven als je hem te dik vind)goed roeren en gaan maar.Hij smeerde heerlijk uit,ook zuinig in gebruik en na 1 uurtje al droog...hier en daar de 'te licht geraakte'stukjes of wat ik had gemist nog even en klaar!Je kan hem ook in 2 lagen aanbrengen(word geadviseerd voor meubels die intensief worden gebruikt)Of gewoon 1x als het dekkend genoeg is en vervolgens er 1 of 2 keer een matte vernislaag overheen zetten(verkopen ze ook van/voor dit merk).Je kan het op metaal,glas en weet ik wat smeren(zelfs op stof heb ik gelezen op de kleurenkaart achterop!)!Dus lekker DIY-en met de overige verf misschien nog....Je kan een kleur als ondergrond gebruiken en er een andere kleur van over zetten en dan de bovenlaag wat lichtjes wegschuren waardoor de onderlaag kleur weer doorkomt,etc. Er kan heel veel met deze verf die je ook op muren/plafonds kunt smeren....voor een white wash effect voeg je 1 deel verf met 1 deel water samen.Nou ja ik ben in elk geval overstag!Ik heb mijn garderobekast die ik in de gang heb staan waar wij onze jassen en schoenen in hangen/deponeren vorig jaar of zo(tijd gaat harder dan je denkt...misschien wel alweer 2 jaar of langer)met de witte grondverf van de Action geverfd...hele kast voor 2,65 of zo...maar veel werk,schuren,e.d en nu had ik de commode in 2 uurtjes klaar,dus ga ik ook als de zolder al een beetje ingeruimd is de kast met de venstertjes erin verven met deze verf in de kleur "Old White"...tja een literblik bestel ik dan gewoon maar weer van 26,- want een halve liter verkopen ze niet en deze is half leeg nu,met de 2 plankenkastjes erbij...dus voor die grotere kast moet dat wel.Ze verkopen n.l alleen 100 ml,0,25 ltr of 1 ltr en mijn vriendin was voor 0,25 ltr. 11,50 kwijt.Ach weet je met de overige verf weet ik vast wel raad en gebruik het gewoon voor andere dingen,heb zelfs op Pinterest gezien dat ze er weckpotten mee beschilderd hebben,ook heel mooi,dus dat komt goed ;-)

      Verwijderen
    2. Hier kan ik niet tegenop.
      Een ongemeen vurig pleidooi.
      Laat maar komen die Annie Sloan krijtverf.

      Nu MOET ik ze wel uitproberen.


      Nightie night!
      Ben niet echt moe want zit nog in de Ijsland tijdzone (twee uur vroeger dan hier)

      Verwijderen
    3. Anders kijk je even bij mij ik heb een computerkast van binnen en buiten geschilderd en de tegels van de vloer in het toilet alles met Annie sloan. Ik heb onder tussen wel ook nadelen gevonden van de verf....

      Groetjes, dinah

      Verwijderen
  9. Wat ziet je kastje er mooi uit. Ik dacht dat Provence meer turquoise was. Ik heb hier ook nog een klein onaangebroken potje Provence staan. Ik heb er nog geen plannen mee. Ik wil nog een blik old white en country grey voor mijn boekenkast kopen.

    Wat een schattige vilten vogeltjes heb je gekregen. Echt leuk voor de heb.
    Je sjaalspeld vind ik ook heel mooi. Past tenminste overal bij.

    Groetjes en geniet van je zolder. Het wordt echt een knus eigen plekkie.
    Monique

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat dacht ik ook Monique,toen ik hem opbracht vond ik hem meer naar het blauwgroene neigen,maar als die droog is is die toch echt wel mooi blauw,het schilt schijnbaar ook wat de ondergrond voor een kleur is waar je het op aan brengt.op een wit kastje geeft de verf weer net een andere kleur blauw als op bijvoorbeeld een donkerbruin....

      Verwijderen
  10. Wat ziet het er mooi uit. Dit onthoud ik even, want ik heb ook nog een kast die ik graag een ander kleurtje wil hebben, maar ik heb zo'n hekel aan schuren. Dit is dus DE tip. bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gossie, met zo'n verf krijg ik haast zin om de kwast weer op te pakken, hihihi!
    En... Volgens mij heb je nu alle haakoodrachten af? Dus je kunt zelf weer lekker 'los' gaan??
    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat word je plekje mooi meid. Heerlijk als je straks alles op orde hebt en kunt genieten.
    Lief van Patricia dat ze je dat stuurde, erg mooi ♥
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ooo...wat ben je goed bezig meis!! Dat wordt strax een superfantastisch eigen plekkie, waar je heel erg van gaat genieten, vooral omdat je er zelf zoveel werk voor verzet hebt!! Mooi die kastjes, gaaf kleurtje en die verf dat lijkt mij ook wel wat zeg...ik HAAT schuren en als ik iets geschilderd heb kan ik niet wachten tot het droog is, met als gevolg diverse vingerafdrukjes in de verf van het "voelen of het al droog is"...hahaha
    Schattig die vogeltjes, passen er mooi bij!! Die speld is echt mooi, thanx voorde tip! xxx..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Zeker lief van manlief :) weet alles van dat biologische klokkie ;)

    Maar ut wordt wel prachtig meis .... al het harde werken is het waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ha, ha, wat een leuke foto weer van de dame die aan het schilderen is.....
    Je lijkt iedereen aan te steken met verven terwijl ik alleen maar denk: "God zij dank ik even niet".
    Dat krijg je als je een prieel van 3 1/2 bij 3 1/2 helemaal schildert...... . Maar goed, het resultaat is er naar en dat zie ik bij jou ook. Geniet er van en op naar de laatste loodjes!!
    P.s: Fijn dat de gevleugelde vriendjes zonder kleerscheuren bij je zijn aangevlogen.
    Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat wordt een heel mooie zolder. Mooie kleuren heb je er voor uitgezocht.
    Die vogeltjes vind ik er ook wel heel mooi bijpassen. Mooi gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik wil ook een man in de nachtdienst.....Want de mijne wil er steeds "op uit". Gisteren mocht ik eigenlijk ook niet haken van m !...hahahah. Maar ik heb doorgezet en bleef stellig in mijn stoel zitten, zodat hij er (even) alleen op uit is gegaan (gewoon rondje rijden)en ik dus alle "onderdelen" voor een aap klaar had voor mijn ziekenhuisproject. Maar wat ziet dat zoldertje er al gezellig uit zeg !!! Ik kan ook niet wachten tot alle rotzooi uit mijn hobbykamer verdwenen is en ik m in kan gaan richten (én uitmesten !!!). Zal s stiekem al gaan kijken op marktplaats voor een tafel/werktafel......Zie je donderdag; gezellig !!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat wordt jouw kamer mooi. Helaas heb ik niet te schilderen, want anders wist ik nu welke verf ik zou gebruiken.
    Wat een schattige vogeltjes heb je. Die krijgen vast een mooi plekje in de nieuwe kamer.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Het wordt prachtig.... Die kleur is zo gaaf. Angeline je moet de kast goed nabehandelen met wax hoor!!! Ik heb al problemen met het bovenblad van mijn computerkast,,, :-( En bijwerken wordt het niet echt mooier van. Een nadeel van deze verf..
    Wat lief van je man dathi nu ook zo enthousiast aan de slag gaat. Het werkt zeker aanstekelijk. Heb je straks lekker echt een eigen plekje. Heerlijk!!!

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Zo te zien wordt het prachtig en wat een mooie kleurtjes heb je ervoor uitgekozen!!!!
    Ik ben ook best benieuwd naar het eindresultaat :-)
    En wat een schattige vogeltjes heb je gehad.
    Succes nog even.
    Lieve groetjes Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat wordt het mooi! Als je je verveelt; hier is ook nog zo'n zolder ;-) Haha! Staat op de verlanglijst... Net eerst de oude buitentafel opgelapt (schuren, amoniak en dan maar verven! mooi blauw grijs, past bij het hokje dat nu grijs is), gelijk maar wat kleine dingetjes meegepakt, want als je dan tóch bezig bent =) Haha! En zo kunnen we 't hele huis nog wel door... Maar de zolder is the next thing to do! Gaat m'n werkkamer verhuizen, net als héél veel zooi (naar de kringloop, de kliko & de stort)... Wel fijn om zo even rond te sneupen hoe anderen dat doen; dat geeft de burger moed hé! Hihi... Bij jou wordt het in iedergeval hartstikke mooi! Top.
    Groetjes Riri

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!