zondag 24 juni 2012
Rigatoni met wodka-tomatensaus
Op zoek naar iets lekkers in de nieuwste Foodies/Jamie vanmiddag kwam ik hier op uit.
Een blijvertje want hij is heerlijk en aangezien wij hier echte 'pasta-pipo's'zijn
is ieder nieuw pasta-gerecht meer dan welkom!
Ingredienten voor 4 personen
zout en peper
2 uien
1 teentje knoflook
10 plakken bacon(ontbijtspek)
1 el tomatenpuree
ca.800 g tomatenblokjes(blik)
100 ml slagroom
400 g korte pasta(bijv. rigatoni)
125 g mozarella
1 klein bosje basilicum
5-6 el wodka
keukenpapier
1.Breng het water met zout aan de kook voor de pasta.Pel en snipper de uien en de knoflook.Bak de bacon in twee porties aan beide kanten krokant in een grote droge pan.Neem de bacon uit de pan en laat hem uitlekken op keukenpapier.
2.Fruit de uien en de knoflook in het bakvet.Roer de tomatenpuree erdoorheen en bak hem kort mee.Roer de tomatenblokjes en de slagroom erdoorheen.Breng op smaak met zout en peper.Breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt 8-10 minuten koken op laag vuur.
3.Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kokende water.Snijd de mozarella in blokjes.Verbrokkel de bacon grof.Was de basilicum, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes.
4.Roer de wodka door de tomatensaus.Breng de saus nogmaals op smaak met zout en peper.Laat de pasta uitlekken en meng hem direct met de saus,de bacon,de basilicum en de mozarella.
Bon appetit
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!