zaterdag 27 juli 2013

Gemaakt voor de "Godmother" van de Nederlandse neonatologie inktvisjes!







Vrijdag ging mijn 'drietal'op weg naar Ria (Aankleedpopje) van waaruit ze weer met haar mee reizen naar Zweden....

Ik moest echter nog een kaartje maken voor aan elk inktvisje met daarbij een boodschap voor de ouders en ja Brigitte en Dinah  ik gaf ze ook nog een naam ;-),maar daarvoor moest ik nog eens goed gaan zoeken in mijn 'bovenkamertje'!ha,ha...



De boodschap voor de ouders luidde als volgt....

The coolest part about being parents is catching a glimpse of yourself in your little one! Congratulations for the new baby.    grtzzz Angeline

Ik wilde ze graag een Zweedse naam meegeven,dus bedacht ik de naam in het Nederlands en met Google vertalen zocht ik ze op voor de Zweedse benaming hiervan en dat werd van links naar rechts...

"Fjaril"met 2 puntjes bovenop de A(= Vlinder)


"Floret" (= Bloempje)

en tenslotte "Blinka"(=Knipoogje)



Als je ze niet te dik opvulde konden ze zelfs nog als brievenbuspost verzonden worden,maar ja daar verdwijnt de laatste tijd nogal eens het een en ander(teveel naar mijn zin)dus dat ging bij mij niet gebeuren,daarvoor zaten er teveel uurtjes werk in.Bovendien had ik voor Ria als soort van 'symbool'voor haar goede daad (het meenemen van al die gehaakte inktvisjes naar Zweden en het zorgen dat ze op de plaats van bestemming komen daar)een mini uitvoering gehaakt van dit patroon en geloof me dit was nog meer werk als zo'n inktvisje..... en dan die tentakels!...pffff.Het hoofdje hiervan is denk ik even groot als een 2 euro muntstuk...



Maar ik zag het als een uitdaging en vond dat Ria dit dubbel en dwars verdiende!
Ik hoop dan ook dat ze blij is met haar tassenhanger als de "Godmother"van de
Nederlandse inktvisjes!
Tja en pakketpost mag tot 10 kg,dus ik zou Angeline niet zijn als ik daar dan ook lekker gebruik van maakte om er nog wat leuks voor haar bij te stoppen!;-)

Hoop dat er vele inktvisjes zijn weg naar Ria mogen vinden om zo uiteindelijk bij een couveuse kindje in Zweden terecht te komen en wie weet komt dit OOIT nog eens hier in Nederland....
Maar daarvoor zullen eerst hemel en aarde bewogen moeten worden en helaas heb ik daar geen tijd voor.

Wil jij ook meedoen?Het hoeft niet overdadig te zijn...elk inktvisje is er weer een(en kan zelfs als brievenbuspost verzonden worden)....vraag dan bij Ria haar patroon incl. hoe /wat en waar aan. :-)







22 opmerkingen:

  1. Ziet er super schattig uit allemaal. Leuk dat je ze ook Zweedse namen hebt gegeven. Ook de kleine versie voor Ria is erg goed gelukt.

    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mooi, je hebt er echt je werk van gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige namen en kaartjes. Deze inktvissen worden vast goed ontvangen door de ouders.
    En wat lief dat je een kleintje hebt gehaakt voor Ria.
    Wat zou het fijn zijn als er een PDF komt van het patroon met wat variaties. Dan is het gemakkelijker om ook anderen mee te laten doen voor dit geweldige project.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Margaret...als je interesse hebt om ook voor dit doel een inktvisje te haken kun je bij Ria een pdf van dit patroon aanvragen...varieren kun je heel makkelijk zelf,een bloemetje haken,strikje,froezelrandje,etc. zolang het maar allemaal verantwoord is voor zo'n kindje en goed wordt vastgemaakt.

      Verwijderen
    2. Op de Facebook pagina van Små bläckfiskar staan ook patroontjes van allerlei variaties. Wel in het Zweeds, maar met Google translate kom je daar waarschijnlijk wel uit. En anders kan ik altijd helpen.

      Verwijderen
  4. Wat lief, je hebt er echt veel moeite en zorg in gestoken!! En dan nog een extra bedankje voor Ria, super leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooi project!
    Jouw inktvissen zijn enorm leuk en lief!!!
    en wat een mooie kaartjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ooooo Angeline, wat zijn ze MOOI!!!!! En dan die kaartjes met stempel, masking tape en prachtige tekst....daar word ik even stil van....echt SUPER.
    En wat lief dat je voor Ria een mini uitvoering hebt gehaakt.
    Nog 1 weekje buffelen op het werk en dan zet ik me ook aan het maken van een inktvisje. Zijn de tentakels lastig om te maken??? Nou ja, als ik er niet uit kom schakel ik jou gewoon in als mijn hulptroep, ha, ha!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk dat je ook nog Zweedse namen hebt bedacht :-) En die labeltjes zijn ook zo leuk. Nou ik zit te denken om misschien ook een inkvis te gaan maken.. Ik hou het in mijn achterhoofd..... die van jou zijn zo leuk en die tashanger voor Ria, hahaha geweldig, dat zal ze zeker heel erg leuk vinden.

    Fijn weekend, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt prachtige namen bedacht en een fantastische boodschap voor de ouders meegegeven! Je hebt het echt weer piekfijn verzorgd! Ook door aan Ria te denken, die kleine inktvis is zo schattig!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wat ontzettend lief van jou, en zoo leuk gemaakt.
    Heel bijzonder ! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooi geheel heb je er weer van gemaakt, zo fijn Angéline! Ria zal supercontent zijn met jouw pakketje! En ja, die titel verdient ze wel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat zijn ze vrolijk geworden! En voor het doel waarvoor ze zijn is een beetje vrolijkheid zeker welkom. Ik hoop voor je dat google translator er geen zooitje van heeft gemaakt en je leuke naampjes niet heeft verhaspeld in het Zweeds!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Echt super van je en zo mooi je bent een kei liefs marloes

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ohhh wat heb je er van die gezellige labels aan gemaakt met van die leuke namen erbij en nog eens vertaald in het Zweeds en dan het mini inktvisje nou die vind ik ook echt super!!!!!
    Daar zal ze vast blij mee zijn :-)
    Door jou leuke bericht heb ik me eigen ook aangemeld bij haar alleen helaas nog niets gehoord maar wacht in spanning dan kan ik er ook gaan maken voor de lieve kleine baby s in Zweden!!!

    Lieve groetjes Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat wordt Ria verwend!
    ze verdient het ook wel.

    De Zweedse namen zijn bijzonder goed bedacht (leuk bedacht om ze te vertalen via google translate, als het geen hele zinnen zijn, is hij meestal wel correct) en de labels maken ze extra leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtige namen...ik hou van de zweedse namen net als Bjorn en Britt :) Lars en Lynn
    Mooi gemaakt, lieffff
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ze zijn erg leuk geworden zijn ze vast erg blij mee in zweden vind het mini inktvisje ook erg leuk bedacht als sleutelhanger erg leuk idee dat je ze zweedse namen hebt gegeven dan is het echt iets persoonlijks het zou mooi wezen als een goed doel als dit ook ooit naar nederland zou kunnen overwaaien wie weet een fijne week groetjes leon10

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Zag dit bericht nu pas. Echt fijn dat je zo ontzettend enthousiast bent. Je pakket was super, maar dat had ik je al laten weten. En het mini-inktvisje is natuurlijk helemaal met open armen ontvangen.
    Nogmaals heel erg bedankt voor alles.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dat heb je weer prachtig gemaakt! Helemaal af, mooie kleurtjes, labeltjes en mooie namen. En dat dat inktvisje voor Ria, prachtig!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hey... ik wil het project hier in België in de kijker zetten op mijn blog, mag ik één van je foto's gebruiken? Of liever niet?! Laat je me wat weten?
    Groetjes Sofie, Fie bakt, haakt en naait!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!