maandag 29 juli 2013

Ik kwam toch echt bij de kringloopwinkel buiten en niet bij een of andere woonwinkel!



De vakantie zit er weer op!Vanmorgen om 8:30 ging de deurbel en hoorde ik 'retteketet' dus badjas aan en vliegensvlug onze slaapkamer uit naar beneden........deur open en daar stond BETER BED!
Of hij me wakker had gebeld?!,ik heel dapper (met een soort van vogelnest op mijn slaperige hoofd)Neeeeuhhh hoor!(of het overtuigend klonk betwijfel ik want hij keek me zo vreemd aan......of zou het aan die maffe fuchsia rose badjas gelegen hebben,het leek alsof hij elk moment uitbarstte in een lachbui)

Vervolgens werd matras nr. 1 tegen de deur van de kelderkast geplaatst in de gang......"We hadden toch 2 stuks besteld?!?"Meneer kijkt me weer op een vreemde manier lachend aan zegt ja dat klopt kijk maar.......vervolgens knipt hij  met zijn vingers en knikt zo van kom maar binnen matrasje......komt daar het volgende matras aan gewandeld...oeps en wat komt er achter vandaan eenmaal in de gang?!......zo'n tweede  'ochtendclown'die al een soortgelijke blik als zijn BETER BED collega op me werpt!(sta je dan in je fuchsia rose geval..niets sexy of verleidelijks aan hoor aan dat ding,neeeeh verre van dat.....zou het hem DAT dan zijn.....zucht)Afijn snel een krabbel en weg met die twee grote kerels hier in mijn gang en terwijl ik de deur achter ze sloot dacht ik dat ik wel eens had willen horen wat die twee nadien tegen elkaar te vertellen hadden over hun 1ste ?!?! klant van vandaag......waarschijnlijk" nou die had BETER in BED kunnen blijven liggen" ;-)

Maar goed de kids hebben beiden een nieuw matras in hun bed gekregen en dat was hard nodig want er drukte geen klein lijfje meer in dat oude matras van ze nog uit het jaar stillekes,kwam mooi uit die aanbieding van hen en was nog een' beste koop' ook,al was het dan uit de consumentenbond 2011!


Een 'beste koop' had ik ook toen ik zo rond het middaguur even de 2 oude matrassen naar de stort ging brengen...het kon dan ook maar gelijk weg zijn.
Ik twijfelde of ik nu wel/niet even bij de kringloop naar binnen zou gaan die ernaast ligt...tenslotte hebben we heel warm weer gehad en nog  vakanties gaande dus niet een periode dat er nou bepaald veel nieuws binnen zal komen.
Maar wat was ik blij dat ik toch was gegaan!
Jullie hebben mijn mooie spulletjes natuurlijk al gezien en neeeeh het was echt de kringloopwinkel en geen woonwinkel!

Een prachtige grote gehaakte sprei(2 persoonse) en al is deze voor ons Amerikaanse maat waterbed toch nog net te klein vind ik dat geen enkel probleem,want hij komt mooi omgeslagen op het onderste gedeelte van onze grijze sprei aan het voeteneinde te liggen in de winter.


Een heel mooi stolpje op een rieten plateau wat mooi zal staan op onze eettafel in de woonkamer waar al een grote rieten schaal op staat die ik jaren terug eens van mijn schoonzus kreeg en zo nu en dan wat anders op decoreer.


Het leek alsof hij zo uit een kado winkel daar neer was gezet,er zat nog een labeltje aan met van dat plasticdraad !Iets dergelijks heb ik afgelopen winter nog in mijn handen gehad in een tuincentrum van wel/niet kopen?Maar ja het hakt er altijd al zo in in die Decembermaand dus maar niet gedaan toen...


Mijn oog viel op 4 mooie wijnglazen net niet die gewone maar een mooi wijnglas/formaat wat toch nog in de vaatwasser past...kosten zo toch even wel heel wat duurder als bij een kringloop.Hele kleine nep vogeleitjes mooi niet kitscherig maar net echt...daar weet ik wel wat mee te maken een keer.Twee mooie olielampflessen in een soort van kratje met hendels(mooi om op te pimpen met wat stoer haakwerk als kado of voor op eigen tuintafel).Een mooi kwart formaat weckpotje voor hobby frutsels in te bewaren en nog een heel mooi opberg doos ovaal waarvan je helemaal bedwelmt raakt als je het deksel eraf haalt van de heerlijke geur die je tegemoet komt!Wat zou daar nou toch ingezeten hebben vroeg ik me af?!?!(blijkbaar hadden er al meredere hun neus ingestoken want de dame aan de kassa vroeg of ik er al binnenin had 'geroken'!Ha,ha,ha...komisch.


Tja en het ruikt toch echt niet naar bieslook hoor,deze geur doe je niet op vis,vlees,kip e.d.
Helemaal Happy kwam ik thuis met mijn nieuwe kringloopschatten aan en ondanks dat ik halverwege de poets boven 'even'de verwijderde matrassen naar de stort ging brengen en toch weer verder moest met poetsen vond ik dat nu een stuk minder erg.....:-)





19 opmerkingen:

  1. Wat een leuke spul en een leuk verhaal ,heb van je genoten hoor veel plezier ermee gr marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig verhaal. Ik heb vooral gelachen met je wandelende matras omdat ik me hem levendig kon voorstellen.
    En wat ben ik blij dat ik niet de enige ben met een vogelnest op het hoofd!!

    Je bieslookdoos is super super mooi en idem dito voor je witte haakwerk. Zo zie je maar dat huisvrouwen die rommel naar het containerpark brengen, oprecht worden beloond.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ongelooflijk wat een mooie spullen je hebt gescoord. Dat sprei! Geweldig en dat stolpje!
    Zulk mooi spul vind je bij ons in de kringloop niet hoor! Maar ja, ik kom er dan ook bijna nooit en als ik er kom zal al het moois er al weg zijn.

    Geniet van je mooie aankopen.
    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een dag die begon met een in fuchsia roze gehuld vogelnestje ... werd zo toch maar effies een geslaagde dag, of niet soms hihihi. Waanzinnig mooie dingen gescoord moppie!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een vondsten zeg! En ik vind je inktvisjes geweldig. Ria zal vast heel blij zijn met het hele pakketje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat kun je leuk schrijven. Haha moest lachen om je roze badjas die ik overigens zelf ook heb ;-).
    Leuke spullen gekocht zeg. Ben zelf of gek op de kringloop. Zo'n mooie sprei ben ik helaas nog niet tegen gekomen. Veel plezier ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie dingetjes heb je gescoord bij de kringloop. En zo zie je maar het hoeft niet altijd duur te zijn. Hihi! Lieve groet Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oohhh, wat een mooie vondsten!! En ik heb stiekum erg gelachen om je Beter Bed verhaal, hihi (vooral dat die mannen misschien inderdaad wel dachten dat je Beter IN Bed had kunnen blijven liggen, haha!) :) Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Geweldig verhaal! En wat een mooie dingen heb je gescoord! Veel plezier ervan!
    Hartelijke groet,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Toffe spulletjes, vooral de gehaakte sprei en het oude blik!
    Genieten is de boodschap ...
    Lieve groetjes, Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha, geweldig je verhaal over die kerels die de matrassen kwamen brengen... Het overkomt mij ook weleens. Ik weet zelf wel wanneer ik een pakje kan verwachten en ben dan meestal wel in de kleren. Maar wij zijn ook zo'n beetje aflever-adres voor de buren die beide werken en hij bestelt vaak modelbouw-pakketjes via Marktplaats. Sta ik daar weer lodderig in m'n huispak (nog geen koffie gehad) aan de deur...
    Super-mooie spulletjes, kon idd zo uit een woonwinkel komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. hi hi wat zullen die jongens een schik hebben gehad. Ze zullen best wel wat gewend zijn. Maar jouw dag is weer helemaal goed met al die leuke inkopen die je hebt gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. zooo hee, wat een mooie vondsten! lijkt idd net of het uit een blad komt, die foto van jou.
    Heerlijk he als je weer nieuwe "oude " spullen vind... geniete ervan xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een verhaal. Je beleeft nog eens wat met Beter Bed.
    Wat een mooie spulletjes. De deken is prachtig, en het trommeltje is helemaal top.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik las net je naam met link naar je blog bij 'ook nu en dan' en de laatste tijd kom ik op zoveel blogs je naam tegen dat ik nu toch echt eens even doorklikte en zelfs bijna een ander blog ging volgen (dat ik al blijk te volgen van handwerkjuffie ;)).
    Wat schrijf je gezellig, ik ga zekers vaker op bezoek komen.
    Warme groetjes van Susan

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Nou kom ik toch echt bij dezelfde kringloopwinkel maar zulke leuke dingen vind ik er niet, jammer genoeg, super gevonden vooral die sprei.
    Deze week laatste week van mijn vakantie en langs de kringloop staat ook nog op mijn lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hihi.. herkenbaar.. alleen dan met de postbode.. tegenwoordig gooit ie al een briefje in de bus dat mn pakketje in de papiercontainer ligt. Ik ben niet zo'n ochtendmens haha :)

    En die sprei is geweldig! Soms kom je toch mooie schatten tegen op de kringloop he..

    BeantwoordenVerwijderen
  18. dat is een mooie sprei gescored.......waar ik nu ben valt niks te scoren.....boehoe

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wauw, dat zijn inderdaad mooie dingen van de kringloop. Bofferd!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!