zaterdag 31 maart 2012

Kiwicarpaccio met groenetheesiroop....mmm smaakt naar de Lente!

Al scheelde het vandaag een jas met vorige week en al liet het zonnetje zich niet zien,toch smaakte deze Kiwicarpaccio  erg lekker.....heerlijk ook voor in de zomer.
Jaarlijks hebben we hier samen met de vrouwen uit de straat ons '' etentje"waarbij iedereen zelf iets meeneemt.....Daar hier van tevoren niets over wordt afgesproken is het altijd weer verrassend wat voor een  heerlijk warm/koud buffet dit oplevert!Ik koos dit jaar voor deze carpaccio en geitenkaashapjes met wasabinoten uit de "Foodies"van de maand April die van de week op de deurmat viel....

Kiwicarpaccio met groenetheesiroop

ingredienten voor 4 personen
1 el rozepeper (ik gebruikte de 4 seizoenen peper)
100 g suiker
1 zakje groene thee(ik gebruikte groene thee met citroen)
4 kiwi's
2 takjes munt

Rooster de peperkorrels in een droge pan tot ze geuren.Kneus de peperkorrels.Breng 200 ml water met de suiker aan de kook en laat inkoken tot een siroop.Voeg de peperkorrels toe en laat het theezakje er ca.5 minuten in trekken.Kook de siroop nu niet meer,de thee zal dan bitter worden.

Schil de kiwi's en snijd ze in dunne plakken.Verdeel de plakken kiwi over de borden en schep er wat van de groenetheesiroop met de peperkorrels overheen.Was de munt en pluk de blaadjes van de takjes.Garneer met munt.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email