zondag 2 juni 2013

Broodje Vitello Tonnato


Vanavond aten wij lekker buiten!Heerlijk dit weer....doet een mens goed!
Een blijvertje dit heerlijke broodje Vitello Tonnato uit de Foodies van deze maand! 'Appeltje eitje',dus ideaal voor een zondag of lazy day....

Ingredienten voor 4 personen;

1 blikje tonijn in olie(ca.200 gram)
2 el kappertjes
100 ml mayonaise
zout en peper
4 bruine pistolets
100 gram groene olijven
200 gram zongedroogde tomaatjes
200 gram gemengde salade
2 el boter
250 gram dungesneden fricandeau
1 el olijfolie

1.Verwarm de oven voor(electr.200 graden/hetelucht 175 graden).Laat de tonijn uitlekken.Hak de tonijn en de kappertjes zeer fijn en meng er de mayonaise doorheen.Breng op smaak met peper en zout.

2.Bak de pistolets ca. 10 minuten in de oven.Snijd de olijven in ringen.Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukken.Meng de salade met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

3.Neem de pistolets uit de oven en snijd ze horizontaal door.Bestrijk de pistolets met boter en verdeel er de salade over.Beleg met de fricandeau en verdeel de tonijnmayonaise over de fricandeau.Bestrooi met de olijven en de zongedroogde tomaat.


                                                                        Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

  1. Oh, lekker zeg! Wij zijn dol op Vitello Tonato. Op een broodje ziet het er ook heerlijk uit. Dat gaan we eens maken binnenkort.
    Groetjes, Nathaly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op de olijven na (die lust ik echt niet) lijkt me dit een heeerlijk broodje. Echt lekker voor een zonnige dag.

    Jammie

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!