zondag 23 juni 2013

En dan zie je het even niet meer....


Begonnen aan de doodshoofdsjaal voor mijn dochter en als je dan de 16de beschreven toer met foto's hebt gehad zie ik het in ene niet meer hoe ik verder moet gaan :-(......het zal vast heel simpel zijn,maar je moet ook gelijk aan de zijkanten meerdere voor de volgende blokken met doodshoofd en dat zag en zie ik nog even niet.

Dus ging het aan de kant gisteravond om  vervolgens maar verder te gaan in mijn boek,wat ook heel spannend was...

                                            Route du Soleil van Suzanne Vermeer
Vriendinnen Marit en Fiona hebben samen een zomerse vakantie geboekt. Eerste lange stop: een idyllisch gelegen Zuid-Franse camping. Op weg daar naartoe nemen ze de charmante lifter Brian mee. Al gauw blijkt hun nieuwe reismaatje onvoorspelbaar gedrag te vertonen. Fiona wil hem het liefst uit de auto zetten, maar Marit valt voor zijn charmes. En dat was precies zijn bedoeling 
Ze overnachten in een hotel aan de Route du soleil. Marit en Fiona delen een kamer en Brian moet zelf een overnachtingsplek zoeken. Zijn charmeoffensief is mislukt. Vlak nadat ze zijn uitgecheckt, zien ze meerdere politieauto s en een ambulance aankomen die met hoge snelheid richting het hotel rijden waar ze hebben overnacht. Wanneer ze later op hun camping aan het stuwmeer zijn gearriveerd Brian heeft hen inmiddels verlaten worden ze alsnog door inspecteur Clement van de Franse politie verhoord over het incident: er is die nacht een dubbele roofmoord gepleegd in het hotel. Plotseling zijn Marit en Fiona verdachten in een moordonderzoekEen mooi en spannend boek.Ik blijf het overigens raar vinden dat de oorspronkelijke schrijver die inmiddels overleden is een man was en onder het pseudoniem van de naam Suzanne Vermeer zijn boeken uit bracht,net zoals ik dat nu vind van diegene die het schrijven van boeken onder deze naam heeft overgenomen met goedkeuring van zijn familie....waarom niet gewoon onder je eigen naam?!?!?Maar ja...wie ben ik!;-)

Vandaag is het echt weer lees of haak weer,dus nieuw boek en maar even een ander haakwerkje misschien?!?!?Heb nog iets te maken voor mijn zus van diep uit de zee.......

Ohhh vergat ik haast te vermelden dat zoonlief(2de van links) dus ECHT met Graziano Pelle op de foto is gegaan in Parijs....
18 opmerkingen:

 1. Heee moppie dat wat je al aan doodshoofd hebt ziet er indrukwekkend uit.

  Geloof ook niet dat het aan jou ligt dat je het niet "ziet" vanaf een bepaald punt.
  Weet niet meer op wel blog ik het gezien heb, maar die dame had hem ook gemaakt en heeft de maakster van het patroon om raad gevraagd omdat ze er niet uit kwam.

  Als ik nu alleen maar wist waar?!?!?!?!?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap hoor, ik heb ook al gemerkt dat meer haaksters worstelen met dit patroon;) Veel succes en je dochter krijgt er vast heel veel plezier van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat herkenbaar soms zit je er zo in dan moet je dus even afstand nemen vandaar dat ik altijd meerdere dingen doe ,maaaaaar het komt goed hoor als je het weer oppakt ....ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind die sjaal zo leuk maar begin er maar niet aan denk ik.
  Het boek moet ik nog lezen binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het begin is er, ziet er al leuk uit. Lastig als het patroon niet duidelijk is.
  Je kan het ook zo laten dan kan je dochter het als hoofddoekje gebruiken ;-)

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oke even zien hoe je verder moet :) je maakt weer acht lossen, een groepje van vier stokjes, 2 lossen, een groepje van vier stokjes, 10 lossen dan maak je weer je ogen zoals op het einde van de blogpost beschreven. 10 lossen, 4stokjes, 2 lossen, 4 stokjes 2 lossen 4 stokjes weer tien lossen en dan maak je weer de ogen zoals in de laatste blogspot. 10 lossen, 4stokjes 2lossen, 4 stokjes 2 lossen en een dubbelstokje. dan heb je weer een regeltje verder .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pfoeh die sjaal lijkt me knap lastig, maar het komt goed, dat zie ik nu al :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig is daar miss mustache, hihihi die helpt je verder... Maar even wat leuks lezen is natuurlijk ook heel leuk om te doen ;-)

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje wat een gave sjaal zeg! daar zou mijn dochter ook heeel blij van worden... ik denk dat het wel goed komt... helaas kan ik je niet helpen, aangezien ik er al helemaal geen verstand van heb.,.
  Enne je boek klinkt spannend!
  Liefs,
  kimmie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit ziet er niet simpel uit en soms is het goed om wat afstand van je werk te nemen en zie je daarna de dingen plots helderderderder ;)
  Maar je stuk ziet al heel mooi uit !
  'k Heb net ook doodskoppen gehaakt maar die lijken hiertegen simpeler omdat het alleen maar de koppen zijn. Was voor kleinzoon en ik zie hem nog geen sjaal dragen, hihi..
  Fijne dag nog ..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gelukkig is er al iemand die je verder kan helpen..gaat je vast lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Supergave foto; zeker met de Eiffeltoren op achtergrond !!! Zal m aan mijn neefje doorsturen. Die is helemaal voetbal "voor" en voetbal "achter".....
  En die sjaal ?? Dat gaat lukken !! Jou kennende.... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die sjaal komt vast helemaal goed. Wat een leuke foto zeg, met de Eiffeltoren als achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hopelijk heb je (letterlijk en figuurlijk) de draad weer kunnen oppakken van je haakproject, ziet er in elk geval al heel tof uit! En weeral dank je wel voor de boekentip (rare mensen die auteurs! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh...haken in zwart. Heel erg mooi, maar mega vervelend haken! Hoop dat je snel weet hoe je verder moet.

  Geweldig die foto van je zoon met Pelle! Hahahaha...die foto heeft ie toch maar even :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Met zwart haken is al lastig en het patroon lijkt me ook een voor een zeer ervaren haakster. Het eerste stuk ziet er prachtig uit. Ik hoop dat iemand je even verder helpt.
  Wow wat een toffe foto voor je zoon: met Eiffeltoren en Pelle. Daar zal hij wel blij mee zijn.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Thanks to miss Moustache, is het ondertussen allemaal weer goed gekomen met de doodskoppen.
  Rare rage trouwens,
  nog nooit daarvan gehoord.

  Wat je van de schrijver van je boek zegt, is inderdaad vreemd. Zo heb ik ook altijd moeite met het feit als een mannelijke schrijver vanuit het standpunt van een vrouwelijke personage schrijft of omgekeerd.
  Bv. toen ik "twee vrouwen" van Harry Mulisch begon, ging ik ervanuit dat de "ik" van bij het begin van het verhaal een man was (vanwege Mulisch en ook vanwege het feit dat de "ik" op een vrouw verliefd bleek) en pas na ettelijke pagina's kreeg ik door dat het om een lesbisch koppel ging. Stom van mij.

  Even tussendoor: je hebt het over "je zus van diep uit de zee".... dat klinkt alsof ze uit Atlantis of zo komt, heeft ze vinnen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahahaaaa neeeeeh zij heeft geen vinnen,alleen zou ik voor haar nog een keer een schelp haken en wel deze http://mijneigenplekkie.blogspot.nl/2012/07/schelpje-gevonden-op-bon-bini-beach.html


   maar dan in het creme kleurig.....

   Verwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!