zaterdag 29 juni 2013

De shawl met skulls is klaar!



Jawel...ik heb hem donderdagavond afgemaakt,in eerste instantie was ik geeindigd met een rij van 5 skulls bovenin,maar dan viel hij niet mooi als je hem in een punt voor droeg en in de tutorial stond dat niet aangegeven,maar na wat meer speurwerk op het blog van deze Zweedse dame zag ik dat ze de spidershawl van Drops waaruit zij dit patroon voor deze shawl weer zelf heeft bedacht eindigde met 6 bovenin.


Dus dat was de boel weer een stuk uithalen en de 6de rij erin haken.Mijn dochter is er erg blij mee en nu ga ik hem voor een nichtje die hem ook graag zou willen nog maar een keer haken,vanavond zou ze me laten weten welke kleur ze wil....


Het is een leuke shawl om te haken,ik had er toch wel plezier in!
Nadat ik bovenstaand beginsel al in de Dutch Crochet Group op Facebook had geplaatst kwamen er zoveel reacties van haaksters die hem ook graag wilde gaan maken,maar niet met het Zweeds/Engels patroon overweg konden ondanks de duidelijke foto's die ze erbij heeft geplaatst dat ik hem gisteravond voor diegene maar heb vertaald.

Het Nederlandse patroon met foto's kun je HIER downloaden.
English tutorial from this skulls shawl of this Swedish lady!




Bovenstaande shawls zijn de spidershawls die ze al heeft gehaakt,waarbij ze ook eindigt met 6 bovenin op een rij naast elkaar!
Omdat ik mezelf niet met de skulls shawl zie lopen ga ik deze vast en zeker ook nog wel eens een keer voor mezelf haken ;-)

Ook hier heeft ze een tutorial met foto's van op haar blog geplaatst,wel niet in het engelstalig eronder,maar als je haar leuke blog bezoekt via Google Chrome dan kun je het vertalen en dan met de foto's van haar erbij moet dat toch lukken lijkt mij! ;-)


                    Kungen & majkis

Ik denk dat het laatste de naam van haar dochtertje is en dat ze zelf Virktokig heet,deze Zweedse dame en bedenkster van de SKULLS SHAWL :-)



47 opmerkingen:

  1. Dat heb je snel gedaan! Ik hou niet van doodskoppen, maar de sjaal zelf is erg mooi gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee ik ook niet,maar vind de shawl toch mooi(al zou ik hem zelf niet dragen)Maar voor haar is hij geweldig en je ziet ze nu ook op shirts e.d dus het is wel helemaal hot momenteel.Haar 21-jarige nicht wil er ook graag een hebben,dus voor haar ga ik er ook een maken,voor mezelf die spidershawl een keer ;-)

      Verwijderen
  2. Wauw ik vind hem echt geweldig geworden, zou hem zelf ook niet zo snel dragen met die 'skelettekoppies', maar voor zo'n jonge meid, is het helemaal tof!! ik ga eens kijken bij die spidershawl! Thanxxx voor het delen!! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja die is ook mooi he?!Wil ik voor mezelf ook een keer gaan maken en ondanks dat ik die voor mijn dochter wel heel mooi vind zou ik hem zelf ook niet dragen ;-)

      Verwijderen
  3. onwijs echt onwijs ♥♥♥♥ je meiske staat er prachtig mee op......en ik IK zou dr ook mee lopen vind hem geweldig......weet je het straalt voor sommige iets uit, maar weet je vaak onzekere mensen dragen dit soort dingen om toch lekker tuff over te komen.....ik hou dr van ♥

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hij is prachtig Jenneke! En je dochter ook! Ik ben nog lang niet zover,maar jou eindresultaat motiveert om weer door te gaan.
    Gr, Natasja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jenneke ?!?! Ha ha ha. ... maar goed ik snap wat je bedoelde bedankt Natasja. ;')

      Verwijderen
  5. Prachtig geworden en te gek voor die jonge meiden,maar heb je s. Nachts doorgehaakt of zo man wat een tempo!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor duizendpootje! Ik heb er zo n 3 avondjes werk aan gehad :-)

      Verwijderen
  6. Ik vind het een geweldige sjaal! Echt lekker stoer, en een leuk idee om voor mijn dochter te haken, dank je wel voor al je tips en de vertaling! ( al heb ik persoonlijk al lang geen moeite meer met Engels..)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook niet want voor haar nicht van 21 haak ik hem gewoon weer vanaf het originele patroon in Zweeds/Engels omdat ik dat al uitgeprint heb en vaak vind ik de Engelse patronen zelfs nog duidelijker als Nederlandstalige maar op fb konden vele hier niet mee vooruit en voor hen heb ik het vertaald

      Verwijderen
    2. Ik ook niet want voor haar nicht van 21 haak ik hem gewoon weer vanaf het originele patroon in Zweeds/Engels omdat ik dat al uitgeprint heb en vaak vind ik de Engelse patronen zelfs nog duidelijker als Nederlandstalige maar op fb konden vele hier niet mee vooruit en voor hen heb ik het vertaald

      Verwijderen
  7. Ha, zie je wel, ik wist het! Dit kan jij en goed ook!
    Soms helpt wegleggen wel ;-) Je hebt het wel supersnel gedaan zeg!
    Brr, zie ik nu hier deze sjaal en direct daarvoor lees ik dat mijn nichtje (13) vandaag voor LIJK heeft gespeeld in het Alkmaaarse kaeskoppenweekend; wat een combi :-p
    (in het paars zal deze sjaal ook helemaal tot zijn recht komen ;-) )
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat je deze klus weer bijzonder snel geklaard, Angeline, je bent werkelijk één brok energie, eh?

    En kijk! wat een succes, je hebt iets nieuws in gang gezet, iedereen volgt jen en niet alleen voor de skulls. Zie die teller van volger eens oplopen!
    Dit weekend nog 450 schat ik.

    Amuseer je,
    prettig weekend,

    Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw toch nog gelukt!! Daar zal je dochter vast heel erg blij mee zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Echt supergaaf, heb het patroon gedownload bedankt dat je het deelt.
    Grtz,
    Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je bent een echte haaktopper! Wat zal je dochter trots op je zijn
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind hem echt prachtig geworden en wat heb je dat weer snel gedaan. Voor mezelf zou ik ook voor de spider sjaal gaan.
    Ik heb vandaag mijn kledingkasten uitgemest en alles weer netjes gesorteerd maar als je ziet hoeveel stola's en sjaals ik ondertussen al heb gehaakt en er nog meer wil haken is het gewoon zonde dat ik ze zo weinig draag. Nou ja, waarschijnlijk van de winter weer.

    Groetjes, monique

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wouw . . . heel knap gemaakt en zo snel!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben geen fan van doodskappen maar knap gemaakt vind ik het wél !

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Doodskoppen zijn momenteel een rage, Ik zag ze bij de groothandel heel veel in kettingen, oorbellen, armbandjes en sjaals enz. Echt heel leuk voor de jeugd. Ik zie mezelf er ook niet mee lopen ;-) Toch vind ik het een geweldig leuke sjaal. Mooi gemaakt ook. Ik vond op pinterest ook nog een grote gehaakte doodskop als applicatie op een spijkerjasje.. gaaf joh!!! of vet!!!! hihihihi.

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Owwwwww WOWWWWWWWWWWWWWW!!!!! Ik vind hem geweldig meis!
    Kan me voorstellen dat meisie er helemaal happy mee is!!!!!!

    Heb hier nog grijs gemeleerd liggen .... denk dat ik ook maar aan de slag ga hihihihhii
    Ik loop er wel mee hoor ... niks mis met een doodshoofd hihihihihi ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. WAUW!!! Het is echt een PLAATJE geworden!!!
    Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh ik vind de sjaal heel mooi geworden zeg!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtig! En wat heb je dat snel gedaan!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een mooi gave sjaal is het geworden..en die met die spinnen is ook al zo geweldig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. O wauw! Die zou mijn dochter ook gaaf vinden. Wat ontzettend knap gemaakt! groetjes Talitha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou Talitha...dan weet je wat je te doen staat als ze hem mooi vind,ha,ha...;-)

      Verwijderen
  22. Oh die is heel leuk geworden, dat heb je weer supergoed en snel gedaan! Groetjes, Annemie

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hij is geweldig geworden! Complimenten!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hij is super !!! Stoer hoor ! Die Kelly boft maar.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja morgen mag ik felrode katoen halen en er daar een van maken voor een nichtje(21)Die was er ook helemaal weg van,dus heb maar een keer over mijn hart gestreken,ha,ha...;-)

      Verwijderen
  25. Hij is prachtig geworden. Zelf heb ik niets met doodskoppen, maar er zijn veel jongeren die er een periode helemaal weg van zijn. Zij willen graag met deze sjaal gezien worden of met de spinnensjaal van dezelfde ontwerpster.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Tjee, dat heb je snel gedaan! De shawl is heel mooi geworden.

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat grappig dat jij deze sjaals ook gevonden hebt. Ik zag ze in Zweden heel vaak voorbij komen op blogs en haakforums.
    Zo kwam ik ook uit bij deze blogster. Kungen is de nickname van haar gehandicapte zoon. Het betekent de koning. En Majkis is de bijnaam voor haar dochter. Ze heet zelf niet Virktokig hoor. Dat betekent Haakgek. Dus dat zijn we allemaal een beetje.
    Maar de sjaals die ze ontworpen heeft zijn megatof.
    Jij hebt er in je megatempo ook weer iets moois van gemaakt.

    En wat jij hebt met boeken, heb ik ook. Als ik eraan begin, moet het uit, hoe vreselijk het ook is. Ik wacht ook altijd op het moment dat het boek je toch gaat pakken. Maar helaas, soms komt dat niet. En tegenwoordig zijn er veel (teveel) boeken die overlopen van de seks en bizarre dingen. Alleen maar voor de verkoopcijfers. Bleh!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. hihi ik ben blij dat je hem eindelijk af heb en eenmaal je het patroon door hebt gaat het vlotjes he :) Heb ondertussen nog twee bolletjes van hetzelfde garen gevonden en kan dus ook weer verder.
    groetjes
    miss Mustache

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Prachtige sjaals die jij gemaakt hebt, ik zie er mij wel mee lopen ! ik heb je leren kennen op de haakforums... en van harte bedankt om te delen.
    Groetjes
    Grietje

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een mooie sjaals, ik ga er een maken voor mezelf en voor onze dochters. Voor hen de hartvariant en voor mezelf de spider.

    Kun je me vertellen met welk garen je ze gehaakt hebt? Ik vind ook de kleuren erg mooi!

    Groetjes Tamara

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De spidershawl in het zwart is met de nova katoen van de wibra gehaakt,de rode spidershawl met katoen van phildar(4 bolletjes...waarvan je ongeveer 3,5 bolletje verbruikt)en de oudrose spidershawl is van phildar detente(hier heb je 2 bolletjes voor nodig MAAR de allerlaatste toer had ik halverwege tekort...gelukkig had ik meerdere bolletjes gekocht hiervan).

      groetjes en succes ermee
      Angeline

      Verwijderen
  31. ppfff, ben beginnende haakster, maar ik ga ergens de fout in vrees ik :-( heb nu een spitse punt in het midden tussen 2 doodshoofden... gaat toch iets fout. ff wegleggen maar.... Erg leuk patroon in elk geval!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Dank je wel voor de vertaling en je uitleg, ik ben er erg blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ik ben gisteravond begonnen aan de sjaal, deze wordt voor mijn zusje die binnenkort jarig is! Ik denk dat ze er heel blij mee gaat zijn.
    Bedankt voor het vertalen van het patroon, super handig!
    Voor mijzelf wil ik deze sjaal ook gaan maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Haai Angelina,
    Ik vind de sjaal echt geweldig ben met goede moed begonnen maar heb nu een vastloper ik ben nu aangekomen bij de rij van 3 doodskoppen maar kom gewoon niet verder zou jij me kunnen helpen? Groetjes ardinda

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!