Worteltaart met banaan
Uit de Allerhande van oktober 2010
Ingrediënten
* 4 eieren
* 200 g lichtbruine
basterdsuiker (zak 500 g)
* 200 ml zonnebloemolie
* 250 g zelfrijzend bakmeel
*
2 tl kaneelpoeder
* 1/2 zakje bakpoeder (a 8 g)
* 300 g winterpeen (zak 1 kg),
fijngeraspt
* 2 bananen, fijngeprakt
* 1 bakje walnoten (60 g), gehakt
* 25 g
boter, op kamertemperatuur
* 200 g poedersuiker
* 3 el roomkaas Materialen
*
springvorm (Ø 24 cm), ingevet
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop
met een mixer de eieren, de basterdsuiker en een mespunt zout tot een schuimige
crème. Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor.
2. Zeef het
bakmeel, het kaneelpoeder en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een
houten lepel voorzichtig door elkaar.
3. Voeg de wortels, de bananen en de
walnoten toe. Doe het mengsel in de springvorm. Bak ca. 50 min. in de oven. Laat
afkoelen.
4. Doe de boter, de poedersuiker en de roomkaas in een kom en meng met
een vork tot glazuur. Verdeel met de bolle kant van een lepel over de
worteltaart. Een ding is zeker!!!hier is die zo op!!!!
Oei oei oei. Dit lijkt me heerlijk !!!
BeantwoordenVerwijderenDeze houd ik in gedachten hoor !