woensdag 22 augustus 2012

Day 20;Bokeh                                               Photo Challenge Day Twenty;Bokeh

Oke....'t viel niet mee dat Bokeh!Zeker niet als je dan s'avonds om 24:00  thuiskomt en je je realiseert dat je je challenge nog moet doen en WAT voor een....manlief naar zijn werk de kids al in bed,maar een 'Diva' wil altijd graag poseren dus zo liep ook deze challenge weer goed af;-)!

En ja Bokeh?!!?Is niet iets wat zomaar even lukt,dus lang leve de' bokeh brushes' die ik gedownload heb en hierop heb toegepast in Adobe Photoshop CS5!Beetje foetelen mag toch wel een keer?!?!

11 opmerkingen:

 1. Wauw wat een mooie foto en wat heerlijk dat Diva er zo lekker voor gaat zitten.
  Het is een echt fotomodel hoor.

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzonder mooie foto, interessant om naar te kijken. Zou zo in een tijdschrift kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel bijzonder met dat schijnsel op het koppie, wat goed dat ze er zo mooi voor gaat zitten:-)!...maar misschien een domme vraag, wat is Bokeh?
  Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik moest ook even google op afbeelding:"bokeh photo"en dan zie je het wel.:-)

   Verwijderen
 4. Oeps gelukkig ben ik niet de enige die niet weet wat Bokeh is......
  Maar wat een prachtige foto weer. Diva is een echt fotomodel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Astrid,nou tegen deze zat ik ook aan te hikken omdat ik niet wist hoe ik dit voor elkaar moest krijgen,ik denk dat je dit ooit gewoon bij toeval zal hebben misschien en dat het anders ECHT heel moeilijk zal zijn,zelfs Fiona de fotografe waar ik mee bevriend ben wist het niet!Ik zag haar gisteravond,we hadden ons hobby-freubelavondje weer met wat dames en ja,dit leek mij toch wel dat dat in t donker moest...kwam om 24:00 thuis en wat dan?!?!?Weinig puf voor de bokeh nog,ha,ha....dus maar mijn Olympus gepakt i.p.v mijn Nikon,alles donker gemaakt,kaarsje aan en bij Diva gezet die op tafel lag..klik klak,foto geopend in photoshop,even gegoogled op gezocht en kon daar 'bokeh brushes voor Adobe Photoshop CS5'downloaden,dat gedaan en die er hier en daar in verschillende grootes opgezet!ha,ha.....wel niet helemaal zoals het hoort MAAR ik heb een bokeh foto!Als je overigens op google onder afbeeldingen 'bokeh photo'googled zie je prachtige afbeeldingen

   Op google vond ik ook onderstaande betekenis hiervan;

   Bokeh is vaak te zien op foto's, maar desondanks is de term maar bij weinigen bekend. Het woord 'bokeh' komt van het Japanse woord bokeaji, wat 'onscherp' betekent. Bokeh staat daarom voor een onscherpe achtergrond, waarin kleine rondjes of zeshoeken zijn te zien. Bokeh wordt meestal gebruikt, wanneer de achtergrond afleidt van het hoofdonderwerp van de foto. Vooral bij portretfoto's kan een lichte bokeh een prachtig resultaat opleveren.

   Bokeh is vorm
   Bokeh is niets anders dan een 'mooie' vorm van scherpte-diepte. Hoe fraai de scherpte-diepte, of in dit geval de bokeh, wordt weergegeven hangt af van de lens. Lenzen met veel lamellen geven een mooie ronde bokeh, terwijl lenzen met weinig lamellen hoekige vormen laten zien. Een goede bokeh heeft ronde patronen en ziet er redelijk egaal uit. Details zijn volledig verdwenen. Alleen gekleurde lichtvlekjes zijn te zien. Meestal geven duurdere lenzen de beste bokeh, hoewel ook met goedkope lenzen leuke resultaten te bereiken zijn.

   Hoe ontstaat Bokeh?
   Om goede bokeh te bereiken, heb je een achtergrond nodig die bestaat uit kleine lichtpuntjes. Denk bijvoorbeeld aan een bladerdek waar de zon doorheen schijnt. De lichtpuntjes zullen de vorm van het diafragma aannemen wanneer deze onscherp in beeld worden gebracht.

   Hulpmiddelen
   Hoewel een grote brandpuntsafstand niet de grootste scherpte-diepte oplevert, wordt de mooiste bokeh toch bereikt met een telelens. Bokeh is namelijk het mooist bij een beperkte scherpte-diepte. Zoom volledig in en zorg dat de hoofdpersoon daarbij scherp in beeld komt. De achtergrond zal vanzelf onscherp worden weergegeven. Met een beetje geluk ontstaat er bokeh.

   Geen recept voor bokeh
   Het is duidelijk dat er geen kant-en-klaar recept te geven is om bokeh te bereiken, omdat dit afhangt van de opnameomstandigheden en de eigenschappen van de lens. Leer vooral je lens goed kennen en oefen veel!

   Verwijderen
  2. Bedankt voor de uitleg en die bokeh brushes voor photoshop zal ik onthouden :)

   Verwijderen
 5. Oh wauw!!! Om in te lijsten!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja Miek wat doe je als je om 24:00 thuis komt van je gfreubelclubje en nog je challenge moet doen....alle lichten uit,kaarsje aan...voor de kat die op tafel lag zetten,mijn Olympus beneden gepakt,is geen spiegelreflex maar had er nog weinig puf voor om met mijn Nikon aan de slag te gaan,bokeh brushes gedownload en deze in photoshop her en der op de foto geplaatst!;-)ha,ha,ha,een bokeh foto valt ook niet mee om zomaar even te maken blijkbaar na wat google.....

   Verwijderen
 6. erg mystrieuse mooie foto het heeft gewoon iets beetje mystiek is ook wel
  zou zo beeld kunnen wezen uit de films van harry potter of terry pratched boeken en films.

  erg mooi groetjes leon10

  BeantwoordenVerwijderen
 7. MOOI !! Goed gelukt wat mij betreft !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email