zondag 12 augustus 2012

Spaghetti met garnalen en rucola



'Spaghetti met garnalen en rucola'

 Hij blijft een van onze favorieten! 'Spaghetti met garnalen en rucola' (Jamie Oliver,"Jamie's Italie")

 Ingrediënten
*450 gr gedroogde spaghetti
*zeezout en zwarte peper uit de molen
*extra vierge olijfolie
*2 tenen koflook, gepeld en fijgehakt
*1-2 gedroogde rode Spaanse pepers, verkruimeld (ik doe wat gedroogde chillipeper uit de molen erbij)
*400 gr. gepelde rauwe garnalen (had een zak van 400 gram roze garnalen)
*2 opgehoopte eetlepels puree van zongedroogde tomaten, of 6 in een blender fijngemalen zondgedroogde tomaten (ik had de laatste gedaan)
*de geraspte schil en het sap van 1 citroen(neem het sap van 1/2 citroen anders overheerst het citroensap teveel vind ik)
*2 handenvol rucola, grof gehakt(rucola gewoon heel naar smaak erbij doen;-))
*klein glas witte wijn

Bereiden

Kook de spaghetti. Verhit ondertussen 3 flinke scheuten olijfolie in een grote koekenpan en doe er de knoflook en de pepers bij. Zodra de knoflook begint te kleuren de garnelen erbij en gedurende 1 minuut meebakken. Giet de wijn en de tomatenpuree erbij en laat het mengsel een paar minuten pruttelen. Giet de spaghetti af en bewaar iets kookvocht. Hussel spaghettie en saus door elkaar , knijp het citroen sap erover, doe d ehelft van de rucola erbij en evt. wat van het kookvocht om de saus wat dunner te maken. Zout en peper naar smaak. Verdeel de paste over de borden en strooi er de rest van de rucola erover met daarop de citroenrasp.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email