dinsdag 28 augustus 2012

Ons 1ste ei-TJE!Onze Wyandotte krieltjes hebben vandaag hun eerste ei-TJE gelegd,ha,ha,ha....het is wel even wennen aan het formaatje i.v.t  de eieren van onze vorige kippen;-)Ze zijn ook nog steeds wat schuw,al komen ze wel uit je hand eten,maar als je het hok open laat staan durven ze er niet uit te komen.
Onze vorige kippen wel,die trippelden dan gelijk vrolijk door de tuin en kon je ook makkelijk aaien,als de hond of kat er af en toe een keer tussendoor renden werden ze niet warm of koud van...ach ja...verschil moet er zijn toch?!?!:-)

Een poosje terug zag ik bij Veerle op haar blog het setje pannenlappen terug in de samenstelling zoals ik ze had gemaakt voor mijn tante en nicht in Australie!Erg grappig om te zien dat iemand anders het idee van de combinatie kip en vierkantje al zo snel had overgenomen en had gemaakt:-),ook zij had ze voor een speciaal iemand gehaakt.
Leuk en ehhh Veerle...je hoefde je helemaal niet te verontschuldigen via de mail dat je niet meer wist waar je het had gezien en niet had gelinkt naar mij hoor!No problem!;-)
Ik kan me daar niet zo druk om maken:-)
 
 

10 opmerkingen:

 1. Eet smakelijk! Past mooi bij ons tomaatje....:)
  De kippen zijn trouwens wel heel mooi om te zien, mooie kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, erg mooie kippen!
  En wie mocht het 1e eitje op eten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met hoeveel moet je die delen??? :-) schattig z'n eerste eitje.

  Groetjes , dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja eigenlijk met 4 personen,maar aangezien dat niet zal lukken is deze voor het 'opperhoofd'van de familie aangezien het zijn kippen zijn;-)

   Verwijderen
 4. Ohh zo'n lief eitje!! Misschien eierhoudertje omdraaien, lijkt me minder hoog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh, wat leuk kippetjes! Maar ik heb altijd begrepen dat muizen ook dop op het kippenvoer zijn? of is dat niet zo? Vroeger bij mijn tante maakten de kippen altijd vrij veel geluid, maar 2 huizen verder schijnen ze kippen te hebben die ik nooit hoor?

  ikkrijg wel trek in zo'n eitje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh nu ben ik fier: mijn pannenlappen op iemand anders zijn blog, ze zijn wel schoon hè!!!
  ons nieuw kippetjes legden eerst ook zo'n inimini-eitjes, soms zelfs nog zonder dooiertje
  nu zijn het dikke eieren, zo dik dat ze eigenlijk niet in de kartonnen eierdoosjes meer passen, en elke kip legt elke dag een ei! dat betekent 4 eieren per dag
  gelukkig bak ik graag
  op die foto van de kat in de tuin: waauw: mooie tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja maar onze krielkipjes zullen nooit grotere eieren leggen als onze vorige kippen...die waren ook groter.Ja onze tuin daar zijn we nog steeds heel blij mee....

   Verwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email