zondag 12 augustus 2012


Monchoutaart met banaan en bosbessenjam

 - Ingrediënten

* 50 g boter
* 1/2 pot bosbessenjam (a 450 g)
* 1 pak theebiscuit (240 g)
* 2 pakjes a 100 g verse roomkaas MonChou
* 125 g basterdsuiker * 1 beker slagroom (250 ml)
* 1 zakje vanillesuiker (8 g)
* 1 zakje slagroomversteviger (bakproduct, 8 g)
* 3 bananen * 1 blik vlaaivulling kersen (430 g)

Materialen
* keukenmachine, springvorm (doorsnede 24 cm)

1. Bereiden 1. Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door elkaar.

2. Verkruimel de biscuit in de keukenmachine of doe in een plastic zak (niet dichtmaken) en ver­kruimel met een deegroller. Meng de biscuit met het boter-jammengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat minstens 20 min. afkoelen in de koelkast.

3. Klop ondertussen met een mixer de roomkaas met de basterdsuiker luchtig. Klop vervolgens de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger en meng door de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem.

4. Snijd de bananen in plakjes en verdeel die over het roomkaasmengsel. Verdeel ten slotte de vlaaivulling erover. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

1 opmerking:

  1. Yammy dat ziet er lekker uit. Ik vind dan ook bijna alles wat zoet en ongezond is lekker ;-)

    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email