zaterdag 25 augustus 2012

En we noemden hem Christian


Het beruchte Youtube filmpje kon ik al,maar het boek nog niet.Mijn vriendin wees me er op,ze had het zelf gelezen en het verhaal sprak me wel aan,zo aandoenlijk!

John Rendall en Anthony Bourke, twee Australische backpackers die in 1969 naar Londen kwamen, werden tegen wil en dank verliefd op een speelse welp die bij Harrods te koop werd aangeboden en besloten hem te kopen. Gedrieën woonden ze aan King's Road, waar Christian binnen de kortste keren een lokale beroemdheid werd. Maar het leeuwtje groeide heel snel op, en de tuin waarin ze hem uitlieten werd algauw te klein voor hem. Anthony en John besloten hem naar Kenia te brengen. Een jaar later gingen ze terug naar Afrika om Christian op te zoeken. Dankzij het internettijdperk genieten nu miljoenen mensen opnieuw van hun bijzondere hereniging. En we noemden hem Christian is het volledige verhaal achter de clip, vol prachtige foto's. Het is een uniek en buitengewoon boek.

In het boek staan ook hele mooie foto's van dit avontuur....
 
 
 

 

Het boek schijnt tekoop geweest te zijn bij de Action voor 0,99 ,maar daar hadden ze hem niet meer.
Ik heb hem 2derhands nog kunnen kopen via boekwinkeltjes  een website waar mensen 2derhands boeken aanbieden,ik ben er al vaak 'geslaagd'voor een boek wat bijvoorbeeld op marktplaats niet verkrijgbaar was.....Dat is wel even wat anders als een Maine Coon op schoot.
Een erg leuk boek ondanks dat je er zo doorheen bent!De verfilmde documentaire/film hierover hoop ik ook nog eens ooit te kunnen zien!
 

4 opmerkingen:

 1. Ohboy, dat is efkes tranen wegpinken bij dit mooie verhaal en filmpje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Is een prachtig verhaal; blijft mooi... Eens kijken of we het boek kunnen vinden, want al ben ik absoluut geen boekenwurm; deze lijkt me nou eens wél fijn om te lezen! Fijn weekend, groetjes Riri

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verhaal he! Ik heb het boek ook gelezen.
  En dan dat terugzien na al die tijd. Ongelooflijk!

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zat ook gewoon met tranen bij dit filmpje !!! Echt supermooi. Ik houd zowieso ook ENORM van documentaires of wat ook met dieren. Maar dit is toch wel HEEL APART (zeker die leeuwin ook...). Wel lef !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email